Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani

Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani

Textul Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat şi în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El a participat la ceremonia organizată la Vadu, judeţul Constanţa, cu ocazia începerii exploatării gazelor naturale în proiectul Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas.

Oficialul a subliniat că 25 de bani din această reducere vor fi susţinuţi de la bugetul de stat şi 25 de către operator şi şi-a exprimat convingerea că aceştia vor aplica Ordonanţa.

"Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanţe, toate ministerele, am lucrat împreună, s-a elaborat textul Ordonanţei de Urgenţă. Este vorba de acei 50 de bani pe litru (...). În urma acestui acestei scăderi, practic, România va avea un preţ, dacă nu mă înşel, la motorină, de un 1,7 euro şi un pic şi la benzină, 1,61 şi un pic. Va fi practic, după Ungaria, care are deja un preţ plafonat, cred că cel mai mic preţ din Europa. (...) 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanţe, iar 25 de bani vor fi susţinuţi ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Şi sunt convins, că să nu mă întrebaţi, sunt convins că marii operatori, marii deţinători de reţele de staţii de distribuţie, care sunt şi producători, au şi reţele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanţă", a explicat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

El a precizat că cei 25 de bani, fiind reducere comercială, sunt deductibili, aşa cum prevede Codul fiscal, "deci au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani din partea bugetului de stat".

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat săptămâna trecută că preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani.

"Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă", a declarat Ciucă, joi.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

C. Tățean

Acum 1 an

Ungaria nu are petrol, dar are cel mai mic preț la benzină. Noi avem petrol, dar prețul e mai mare, cu toată compensarea ceaușistă de 50 de bani (100 de lei la alocație...). Avem gaze, dar ni le vând alții la suprapreț, de când statul român a eșuat. Deci asta cu al doilea preț mic din Europa nu ține, mai ales că veniturile nu sunt chiar ca și cele din Occident. Ceea ce e sigur e că avem cei mai mici politicieni din Europa (nu mă refer la înălțime) și cea mai mare corupție. Prietenii știu de ce.
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Sa va puneti cei 50 bani pe ochi...decat asa,lasati pretul cum e,ne insultati..."Va doresc sanatate" dragi nealesi.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Hai sa nu ne mai talharim unii pe altii cu atata nesimtire...Ca tara exportatoare de petrol Romania are cel mai scump pret la carburanti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus