Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Populația județului scade sub 400 de mii de locuitori după 10 ani. Date confuze transmise de statistică

Populația județului scade sub 400 de mii de locuitori după 10 ani. Date confuze transmise de statistică

Prin procesul de recenzare al populației se anunță că în decembrie 2021, populația Sibiului, după rezidență, era de 398.605 locuitori, scăzând sub 400 de mii, pentru prima dată după 10 ani. Conform serviciului Tempo al Institutului Național de Statistică (INS), în 2012, populația rezidentă a județului era de 399.984 de locuitori, iar de atunci s-a trecut în fiecare an peste 400 de mii de locuitori.

Același serviciu prezintă însă date valabile pentru finalul anului trecut de 400.210 de locuitori în județ, nu 398.605 de locuitori, așa cum se precizează în ultima informare cu privire la stadiul recenzării.

Un alt criteriu de numărătoare a populației este cel după domiciliu, aici intrând persoanele cu cetățenie română și domiciliu pe teritoriul României, delimitat după criterii administrativ-teritoriale.

După acest criteriu, populația județului, conform datelor INS este de 467.856 de locuitori, însă trebuie subliniat faptul că aceste date sunt încă provizorii.

Date mai exacte cu privire la populația județului vor fi aflate în urma recensământului, până acum fiind recenzată 63,8% din populația Sibiului.

Citește și:

Scade populația Sibiului după 17 ani de creștere. Care sunt localitățile cele mai căutate în județ

Ce e populația rezidentă

Populația rezidentă reprezintă totalitatea persoanelor cu cetățenie română, străini și fără cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României.

Reședința obișnuită reprezintă locul în care o persoană își petrece în mod obișnuit perioada zilnică de odihnă, fără a ține seama de absențele temporare pentru recreere, vacanțe, vizite la prieteni și rude, afaceri, tratamente medicale sau pelerinaje religioase. Reședința obișnuită poate să fie aceeași cu domiciliul sau poate să difere, în cazul persoanelor care aleg să-și stabilească reședința obișnuită în altă localitate decât cea de domiciliu din țară sau străinătate.

Se consideră că își au reședința obișnuită într-o zona geografică specifică doar persoanele care au locuit la reședința obișnuită o perioada neîntreruptă de cel puțin 12 luni înainte de momentul de referință.

În populația rezidență sunt incluse persoanele care au imigrat in România, dar sunt excluse persoanele care au emigrat din România. (Sursa INS)

Ce e populația după domiciliu

Populația după domiciliu la dată de 1 ianuarie a anului de referință reprezintă numărul persoanelor cu cetățenie română și domiciliu pe teritoriul României, delimitat după criterii administrativ-teritoriale.

Domiciliul persoanei este adresa la care această declara că are locuința principala, trecută în actul de identitate (CI, BI), așa cum este luată în evidență organelor administrative ale statului.

În stabilirea valorii acestui indicator nu se ține cont de reședința obișnuită, de perioada și/sau motivul absenței de la domiciliu. (Sursa INS)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3960

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 1 an

Mai mult creste decat scade. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Sibiu
Raspunde

Admiral Alijev III

Acum 1 an

De ce trăiți cu impresia că Sibiu ë grozav?!? Oameni reci,neprietenoși( nu numai sași..)preturi mari,la chirii ,servicii,superficialitate,streașină de case care cad în cap..Overrated.
Raspunde

Jiji

Acum 1 an

Așa zicea și vulpea, că-s acri strugurii.

Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Admiral Alijev III Daca esti din alt oras si ai venit in sibiu poti zbura de aici ca nu iti simte nimeni lipsa, hai dai drumu....
Raspunde

L

Acum 1 an

Nu suntem capabili nici sa ne numaram, apai sa mai construim ceva....:(
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Va spun eu ,din cauza taxei de salubritate ăștia se declara câte o persoana, chiar dacă sunt 10 în casa .numai la mine în jur sunt vreo câteva cazuri .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus