Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Consilierii județeni PSD, nemulțumiți de prețul de închiriere al autobuzelor electrice de la ASTRA. ”Nu știu câți dintre locuitorii Sibiului și-ar permite”

Consilierii județeni PSD, nemulțumiți de prețul de închiriere al autobuzelor electrice de la ASTRA. ”Nu știu câți dintre locuitorii Sibiului și-ar permite”

Cei 5 consilieri județeni au votat astăzi împotriva unui proiect de hotărâre prin care s-au stabilit prețurile cu care se vor putea închiria microbuzele electrice achiziționate de Muzeul ASTRA. E prea mare prețul de 600 de lei, cu cât se va putea închiria un microbuz electric de 6 locuri, și 900 de lei, prețul fixat pentru închirierea unui microbuz de 9 locuri.

”Dacă ne raportăm la aceste prețuri, nu știu câți dintre locuitorii Sibiului și-ar permite aceste costuri”, a transmis consilierul județean Laura Barac.

Vicepreședintele Marcel Luca a spus că Muzeul Astra a fost instituția care a fixat aceste prețuri.

”Prețurile au fost făcute la propunerea instituțiilor. Anul acesta, numărul de bilete și rute și numărul de vizitatori sunt în creștere. E punctul dumneavoastră de vedere, niciunul dintre noi nu avem acces la toate lucrurile din anumite domenii”, a replicat Luca.

Inițiativa de a cumpăra aceste microbuze vine din dorința de a oferi celor care trec prin muzeu și nu au suficient timp să-l viziteze posibilitatea de a se bucura de un tur rapid în care să poată vedea cât mai multe dintre obiectivele muzeului, dar și pentru a ajuta persoanele care au dificultăți de deplasare.

„Cei care doresc să facă un tur în muzeu cu acest microbuz electric vor plăti această taxă. Sunt foarte mulți turiști care au la dispoziție o oră să vadă muzeul și atunci le oferim și această variantă. Noi încercăm să creăm niște condiții în concordanță cu nevoile identificate la vizitatori”, a spus Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra, pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Pretul autobuzelor? Dar cel al abonamentelor? 300 de lei pentru o familie? Cati sibieni isi permit sa plateasca 300 de lei pentru un abonament. Da, este adevarat ca este pentru un an dar pentru o familie, chiar si cu un venit mediu este o suma destul de mare. Inteleg ca biletele au un anumit pret, sa spunem ca acestea sunt pentru turisti dar abonamente pot sa isi ia doar sibienii si atata timp cat Muzeul Satului primeste finantare de la Consiliul Judetean mi se pare normal ca sibienii sa se poata bucura de Muzeu, la preturi mai accesibile. Nu gratis dar putin mai ieftin.
Raspunde

S

Acum 1 an

"Inițiativa de a cumpăra aceste microbuze vine din dorința de a oferi celor care trec prin muzeu și nu au suficient timp să-l viziteze posibilitatea de a se bucura de un tur rapid în care să poată vedea cât mai mult din obiectivele muzeului, dar și pentru a ajuta persoanele care au dificultăți de deplasare." 1. Bucuria de a vedea niste obiective vine mana in mana si cu pretul platit , la scorurile astea nu prea e bucurie 2. Daca vreti sa ajutati pe cei cu dificultati nu luati pielea de pe ei, asta nu e ajutor
Raspunde

Orice muzeu ar trebui sa fie accesibil publicului larg nu doar celor cu bani

Acum 1 an

Doar tariful de inchiriere al microbuzelor le pare scump? Dar costul unui bilet de acces in muzeu de 35 de lei (cel mai scump din tara) cum li se pare? Accesibil?? E jaf la drumul mare!
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Publicul larg? Același public ce se înghesuie grobian la spectacole gratuite din cadrul FITS? Același public ce își permite să lase dâre de semințe în mult mai accesibila Grădină Zoologică? Eu zic că fauna trebuie delimitată între cele două areale.
Raspunde

Tot eu

Acum 1 an

n-am zis gratis Corbule. Ma gandeam in primul rand la pensionari si altii cu salarii sub 1000 euro care la o vizita de doua persoane decarteaza la intrare 70 de lei. Sa-i faci grobieni pe toti cei ce umplu piata mare e ... cel putin superficial din partea ta. Sa satisfaci nevoi culturale (si nu doar culturale in cazul muzeului satului) omului mediu e datoria statului care plateste si angajatii muzeului Astra din banii nostri. Daca muzeul era facut din bani privati, da, putea fi 100 de euro biletul, dar nu e cazul.
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Te invit sa vezi pagina cu prețuri de pe site-ul Muzeului. Exista tarife preferențiale pentru studenți și pensionari și chiar și abonamente speciale pt cei cu salariul minim pe economie. Eu zic ca sunt mai mult decât inclusivi.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Sa inteleg ca in opinia domniei voastre cei care au bani sunt educati si nu lasa mizerie in urma lor iar cei care au un salariu mediu sau minim s nu? Eu ma tem ca este exact invers, cel care are bani nu prea respecta nimic, considera ca altii mai sarantoci trebuie sa stranga in urma lui, etc. In plus care este rolul unui muzeu? Nu sa fie o modalitate de transmitere a cunostintelor, sa trezeasca interesul pentru viata la sat si pentru istoria poporului roman, ca de exemplu? In schimb, in acest moment nu poti sa mergi nici la slujba de la biserica din Muzeu, fara sa platesti bilet. In ceea ce priveste riscul de a se lasa mizerie, ar trebui sporita paza si aplicate amenzi, nu bagati toti in aceiasi oala.

Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Platiți 720 de lei pe an pentru Netflix să vă mirosiți beșinile, dar 300 de lei e mult pentru aer curat. 25 de lei pe lună pentru a beneficia o familie întreagă de intrări nelimitate. La o familie de 4 și două vizite (puțin) pe lună ipotetice ar însemna 3 lei de persoana per intrare. La mai multe vizite devine infim. Cu tendința de a mă repeta, pensionarii și celelalte categorii menționate mai sus au tarife mult mai avantajoase.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Care inteligent a venit cu o astfel de propunere de pret? De acum trebuie sa ne facem credit la banca ca sa vizitam muzeul ala? Mai da-i incolo de lacomi, sa stea acolo cu muzeul lor cu tot.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

au uitat angajatii de la muzeu sa-l ridice in slavi pe "d-nul Stefan" pe pagina oficiala de FB...sa-i multumeasca ca le-a cumparat mijloace de transport, sa mai zica odata ce om mare e!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus