Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Profesorii și elevii de la colegiul de pe Dealului, nemulțumiți după ce primăria a decis mutarea lor la CFR. Directoarea spune că nu a primit niciun act oficial

Profesorii și elevii de la colegiul de pe Dealului, nemulțumiți după ce primăria a decis mutarea lor la CFR. Directoarea spune că nu a primit niciun act oficial

Câțiva părinți, cadre didactice și elevi de la Colegiul Tehnic „Cibinium” din Sibiu au ieșit marți, 28 iunie, în Piața Mare, pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia Primăriei de a muta elevii acestei unități de învățământ în sediul fostului Liceu CFR. Această decizie a fost luată pentru a oferi mai mult spațiu Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, acolo unde învață peste 1.900 de copii. Contactată telefonic de reporterii Turnul Sfatului directoarea Colegiului „Cibinium” spune că nu a primit nicio hârtie oficială în acest sens.

Citește și „O parte dintre elevii de la Goga se mută la colegiul de pe Dealului. Cei de acolo se mută la fostul CFR”

Piața Mare din Sibiu a fost locul de întâlnire al unor părinți, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Cibinium” pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia luată de reprezentanții Primăriei Sibiu cu privire la elevii acestei școli, potrivit publicației Opinia de Sibiu. Aceștia au aflat la finalul anului școlar 2021 – 2022 că elevii colegiului vor fi mutați în sediul fostului Liceu CFR, pentru ca în locul lor să vină clase de la Colegiul „Octavian Goga”, o școală unde învață peste 1.900 de elevi.   

Elevi si profesori de la Colegiul Cibinium

„Suntem aici pentru a protesta împotriva relocării Colegiului Cibinium de pe strada Dealului din Sibiu, unde există de 74 de ani, în beneficiul copiilor de gimnaziu ai Colegiului Octavian Goga. Elevii de la Goga urmează să se mute în locația noastră, care fost renovată în ultimi 4 ani și arată extraordinar. Părinții copiilor de la Goga, Primăria Sibiu și conducerea școlii noastre s-au pus de acord. Decizia a fost luată peste capul nostru, al celor care lucrăm la Cibinium…Această acțiune este absolut în detrimentul elevilor, al familiilor, al profesorilor. La noi la liceu vin în majoritate copii de pe sate, care nu au o situație financiară foarte fericită. Nu este corect să dai afară pe cineva din casa lui și să aduci pe altcineva. Este o discriminare!”, a declarat pentru Opinia de Sibiu, Adriana Neamțu, cadru didactic – Colegiul Tehnic Cibinium aflat în Piața Mare.

Citește și: „Colegiul „Goga”: 88 de copii înscriși în pregătitoare în doar două clase cu 25 de locuri. Elevii de a VIII-a ar putea fi mutați de după amiază”

De asemenea, elevii sunt nemulțumiți. Aceștia spun că urmează să învețe într-o zonă mai puțin sigură.

„Noi o să fim mutați într-un imobil dintr-o zonă mai puțin sigură. Clădirea fostului Liceu CFR arată deplorabil: tavanele căzute, curtea este o adevărată junglă. Noi învățăm acum într-o clădire recent renovată, care arată mult mai bine decât multe alte școli de elită din Sibiu. Nu este ok! Ne simțim discriminați, pentru că este vorba de liceul de peste drum de noi, Colegiul O Goga, unde majoritatea sunt copii de bani gata”, a spus Petru, absolvent al clasei a IX a de la Colegiul Cibinium Sibiu.

Decizia a fost aprobată în ședința de Consiliu Local

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a anunțat încă de la jumătatea lunii iunie, printr-un comunicat de presă, această rocadă. A subliniat însă, faptul că mutarea va avea loc doar după ce sediul fostului Liceu CFR va fi complet renovat.

Citește și: FOTO - Câte daune pot să apară în 12 ani. Primăria a câștigat în instanță fostul Liceu CFR și acum vrea să-l repare

„Propun extinderea Colegiului Octavian Goga în spațiile situate în imediata vecinătate, pe str. Dealului, utilizate în prezent de Colegiul Tehnic Cibinium. Acesta din urmă se va muta în clădirea fostului Liceul CFR. Subliniez că mutările se vor realiza numai după ce clădirea Liceului CFR va fi complet reabilitată astfel încât să asigure condiții optime pentru desfășurarea cursurilor. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și conducerea celor două unități de învățământ și-au exprimat deja acordul pentru această soluție”, spunea Astrid Fodor.

Între timp, acordul de principiu în vederea acestei mutări a fost aprobat de Primăria Sibiu în ședința de Consiliu Local care a avut loc  joi, 23 iunie. Un singur consilier local a precizat faptul că nu a existat o hotărâre a consiliului de administrație al Colegiului Cibinium și a votat împotrivă. Acesta a fost consilierul local din partea PSD, Alexandru Popa.

„Nu avem nimic oficial”

Contactată telefonic, directoarea Colegiului Tehnic „Cibinium”, prof. Mona Constanța Ciubotaru spune că nu a primit nimic oficial și nu dorește să comenteze. Va lua însă, atitudine în momentul în care la colegiu va ajunge o hârtie oficială.

„Deocamdată nu avem absolut nimic oficial. Nu am primit niciun document oficial. Nemulțumiri sau mulțumiri sunt în momentul în care primim o hârtie oficială. Știu că cei de la primărie au făcut public acest lucru, dar noi nu am primit nimic oficial și mai sunt alegeri de primar, de consiliul local, încă nu este stabilit. În momentul în care primim ceva oficial, o să vorbim, până atunci, nu”, a spus directoarea.

Sursa foto: Opinia de Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Elfriede

Acum 1 an

Protestati dragilor, este dreptul vostru.
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Hmmm.... Chiar nu e in ordine asa ceva. Sa fi gasit alta solutie... Adica goghistii trebuie sa invete numai in centru, iar cei cu medii de admitere de 6 si 7 pot merge si in Lazaret, unde nu vor avea autobuze directe multi dintre ei...
Raspunde

Izabell

Acum 1 an

De ce sa nu se mute in sediul nato, sau cel al sts? Cladiri noi, moderne, finalizate in mai putin de 1 an, investitii pentru care banii nu au fost o problema. In schimb renovarea liceului cfr va dura ani de zile (studii, expertize, finantare, licitatii, contestatii) la fel cum noul liceu de arta este in lucru de vreo 5 ani. Ce sa mai zic de noul spital, care este “in lucru” de vreo 15 ani, aquaparcul si cladirea tribunalului, la fel. Solutia ar fi ca toate aceste investitii sa fie trecute sub egida nato sau a “serviciilor” iar atunci se va lucra si noaptea.
Raspunde

Hahaha

Acum 1 an

De eram primar va mutam in colonia Tălmaciu II :)))
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Altceva nu știți decat sa fraudati si protestati toata viata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus