Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

VIDEO-Răspunsul primăriei pentru sibienii supărați din cauza copacilor tăiați în Parcul din Terezian

VIDEO-Răspunsul primăriei pentru sibienii supărați din cauza copacilor tăiați în Parcul din Terezian

Muncitorii firmei care lucrează la amenajarea parcului din cartierul Terezian au tăiat săptămâna aceasta mai mulți copaci.

Evenimentul a atras atenția locatarilor din blocurile învecinate și a stârnit reacții de nemulțumire. Atât pe rețelele sociale, cât și în discuțiile avute cu reporterul Turnul Sfatului, sibienii se arată deranjați că amenajarea parcului presupune tăierea copacilor.

”Până când răbdăm? Chiar nu era nimeni în zonă să-i oprească pe acei „măcelari"? Vrem și noi să vedem unde scrie că trebuie să-i taie?”, spune o femeie.

”Ați lăsat un cartier fără parc, de cinci luni nu se mișcă nimic, doar se distruge ce a fost”, completează o sibiancă.

”Măcar dacă ar tăia copacii strâmbi, urâți sau care ajung la geamurile oamenilor când bate vântul”, adaugă o altă femeie care locuiește în zonă.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, muncitorii care marți foloseau drujba în parc au explicat, pe scurt, că ei doar urmează indicațiile șefilor și că au tăiat doar copacii care făceau mizerie, arătând spre un zarzăr.

La o simplă privire, pe șantierul parcului se poate observa cu ușurință că arbori de talie mare, precum nuci sau brazi, au rămas neatinși, doar pomii fructiferi fiind înlăturați.

FOTO – Înainte și după defrișare. Primăria către sibienii care plâng după copacii din spatele blocului: Pentru fiecare arbore recoltat se vor planta trei

Reporterul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe această temă oficialilor Primăriei Sibiu. Conform acestora, lucrările în zona respectivă sunt în curs de desfășurare, iar la final parcul va avea suficientă verdeață, inclusiv arbori noi.

”Parcul din zona intersecției străzilor Lungă și Rusciorului este în prezent în reamenajare. Pentru a permite execuția lucrărilor a fost necesară recoltarea a șapte pomi fructiferi care nu sunt potriviți unui spațiu urban - fructele care cad la sol sunt un pericol de alunecare pentru pietoni și creează mizerie. Precizăm că restul vegetației se va păstra, iar planul de reamenajare include crearea unei grădini taluzate cu flori și arbuști, precum și plantarea de arbori care să îmbogățească vegetația din acest parc”, au declarat oficialii primăriei Sibiu.

Cât privește termenul pentru finalizarea lucrărilor, reprezentanții municipalității nu au avansat o dată.

Reamintim că acțiuni similare de protest din partea sibienilor au avut loc, în trecut, în mai multe cartiere ale orașului, acolo unde s-au desfășurat lucrări de reamenajare, ori modernizare a spațiilor dintre blocuri. În majoritatea cazurilor, la final, locatarii s-au arătat mulțumiți de rezultat.

Citește și:

Primăria se plânge de sibienii care toaletează copacii. Amenzi de până la 40.000 de lei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Carcotel

Acum 1 lună

SATUL de Cora si de administratia ei, satul de asa spusele modernizari si satul sa vad arbori si copaci taiati fara a fi inlocuiti cu alti de talie similara! O sa avem un oras desertic pana pleaca buni de la primarie!
Raspunde

Hjn

Acum 1 lună

Oras plin de oameni imdiferenti si needucati. Auzi ca “ arbori care faceau mizerie” fereasca sfantu de sibieni cu basu pe sus
Raspunde

O mandolina

Acum 1 lună

Traiasca primaria. Am ajuns Bronxul Ardealului.
Raspunde

Marea sifonare

Acum 1 lună

O mizerie de pretext asa cum au desertificat și în alte părți lăsând zone întregi ca în palma , distrugând vegetația de 50 de ani , umplând parcări de borduri inutile și pișcoturi de care doar te poți împiedică cu scuza așa-ziselor investiții
Raspunde

Iulian

Acum 1 lună

Atunci va rugam sa mergi sa faceti o vizita pe strada Tudor Vladimirescu, sunt pomi fructiferi.... #primariaMunicipiuluiSibiu....
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 lună

Aștept cu interes să taie și pomii legumicoli și pomii rizomiali.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Corbul

Acum 1 lună

Deci după ce că Fodor vă crește valoarea apartamentelor în zona prin reamenajarea trotuarelor și distrugerea așa-ziselor garaje ilegale construite de voi, acum vă mai plângeți și că se modernizează un parc. Nici mie nu-mi place Fodor, dar sunteți proști nevoie mare.
Raspunde

Ela Popescu

Acum 1 lună

Pomi fructiferi ? Nu are nimeni o poza din primavara sa se vada cat de frumos era parcul ? Asta e criteriu acceptabil pentru distrugere? Pai si la primarie sunt cateva "poame" inutile, toxice si distrugatoare prin birouri. Sa venim si acolo cu drujba sa le taiem scaunele ca sa plece acasa ? Probabil e singura varianta viabila de salvare a orasului. Chiar nu mai foloseste nimeni creierul prin primarie ? Nu ati auzit ca trebuie crescuta suprafata zonei verzi , nicidecum distrusa. Se planteaza ceva in locul copacilor distrusi ! OK, dar cati ani vor trece pana o sa vedem umbra ? 10-15 ani probabil, si atunci se mai trezeste un alt imbecil cu drujba sa-i taie ca-s prea frumosi. Si cine stie ce motiv "smart" vor mai inventa. Pacat de banii cheltuiti pentru distrugerea unui intreg cartier (Terezian) superb si verde pana acum 1-2 ani. Se lauda primaria cu orasul "smart" , atat de smart incat in curand va avea doar "ciment" peste tot. Alo primaria ! In Sibiu traiesc OAMENI care au nevoie de conditii umane de viata ! Cimentul sa vi-l puneti in curtea proprie. NOI, maruntii cetateni din Sibiu dorim sa traim ca oamenii. Avem nevoie de zone verzi, nu de parcuri cimentate. Vrem sa vedem flori, tufe , copaci cand iesim din case. In Terezian nu se mai poate circula intre str. Lunga si malul Cibinului prin umbra. E cumplit mai ales acum cu soarele arzator in cap. Si vara dureaza acum mai mult decat acum 20 de ani... va amintesc ca in aprilie erau deja temperaturi de vara si pana la sfarsitul lui octombrie cam asa o sa fie ! Poate le vine mintea la cap celor din primarie.

Raspunde

Mișu Mare

Acum 1 lună

De parcul Sub arini când va apucați,buni?

Raspunde

Octavian

Acum 1 lună

Să veniți să vedeți ce au făcut și în cartierul Ștrand....cu marea modernizare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus