Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind "o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării", iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

"Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă", a scris Ciucă, pe Facebook.

Citește și Cu cât au ieftinit benzinăriile din Sibiu combustibilii de ieri până astăzi

Premierul a mai transmis că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adiţional parte din preţul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

"Prin acest pachet de măsuri am evitat penuria şi raţionalizarea carburantului - aşa cum se întâmplă deja în alte state - şi am generat o scădere a preţului pe care bugetul de stat să o poată susţine fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute preţuri la carburant din Europa şi trebuie să rămână aşa", a adăugat Nicolae Ciucă.

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Unde este penurie de carburanti?Stie cineva raspunsul la aceasta intrebare, cu exceptia celor doua faruri(bixenon) calauzitoare Ciuca si Iohannis?
Raspunde

Claus

Acum 1 an

"Premierul Nicolae Ciucă a făcut o gafă monumentală, luni, spunând că România nu produce motorină, deși țara noastră are trei rafinării care procesează țiței și produc motorină." Ce mai mult sa spui,cand prim ministru habar nu are ce are in ograda lui.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Mai usor păzești o turma de iepuri de câmp decat un hoț roman.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus