Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Din cauza crizei pe piața forței de muncă, angajatorii fac publice salariile. Cât câștigă un spălător de vase sau un bucătar, la Sibiu

Din cauza crizei pe piața forței de muncă, angajatorii fac publice salariile. Cât câștigă un spălător de vase sau un bucătar, la Sibiu

„Hai să trăiești și să muncești în Sibiu” – așa sună un anunț postat acum câteva zile de un restaurant din Sibiu, pe pagina oficială de Facebook. Proprietarii de restaurante caută să angajeze personal, în unele cazuri au chiar și câteva sute de posturi disponibile, și au ajuns să se îndrepte către persoane calificate care ar avea, poate, dorința de a veni din alte județe, aici. Motivele? Criza de personal ori necesitatea de a aduce un suflu nou în restaurantele sibiene.

Localurile caută cu mai multă disperare în această perioadă să angajeze, inclusiv persoane din afara județului, pentru că venirea verii i-a determinat pe mulți sibieni să plece să lucreze sezonier la munte sau la mare, în zonele mai căutate de turiști.

„Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier și noi aici am rămas descoperiți. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacșișul la ei. În ceea ce privește bucătarii, sunt plătiți cu 3500-4000 de lei”, spune patronul de la History.

Olivia Lazăr, de la restaurantele Tango și Pizza by Tango, spune că într-adevăr „este o criză de personal în toate domeniile, iar în Horeca e foarte mare criza”. Întrebată dacă se resimte și la restaurantele de care se ocupă, sibianca a mărturisit că da, uneori este prezentă și aici această problemă, însă momentan nu s-a gândit la posibilitatea de a căuta în alte județe personal, pentru a-l aduce aici.

„Cei buni sunt luați sau plecați”

Reporterul Turnul Sfatului i-a contactat pe cei de la Asociația Job în Sibiu, pentru a vedea cât de prezentă este, de fapt, problema lipsei de personal în HORECA. Bianca Staicu spune că, din păcate, în județul nostru și nu numai este o criză din acest punct de vedere – în mare parte pentru că „cei buni sunt deja luați sau plecați dincolo”.

„Așa este, nu se mai prea găsește forță de muncă de calitate pe restaurante și nu numai. Sunt restaurante care au avut curajul să aducă asiatici care muncesc și sunt serioși, alți angajatori sunt sceptici fiind multă bătaie de cap cu actele. Cei buni indiferent de domeniu sunt deja luați sau plecați dincolo”, spune ea.

Proprietarul mai multor restaurante din Sibiu oferă primă de relocare

Hai să trăiești și să muncești în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunțul postat de Jacob Grillhouse Sibiu, în urmă cu două zile. Anunțul nu doar că se raportează la persoane din afara județului, dar iese pe piață cu salariile la vedere.

O primă de instalare de 2.000 de lei, salariu de 3000-4000 de lei pentru un bucătar și cu alți o mie, două mii de lei în plus pentru un bucătar șef, sunt onorariile anunțate de restaurantul sibian. Un spălător de vase primește 2500 de lei.

Reprezentanții localului motivează căutările din afară, spunând că își doresc altceva, personal calificat cu un suflu nou și profesioniști, care să nu fi fost deja și prin alte restaurante sibiene.

„În Sibiu bucătarii deja s-au cam plimbat de la un restaurant la altul, lucrează prin rotație. Mai găsești oameni tot din recomandări, dar noi vrem ceva mai mult, ceva mai specializat. Nu aș fi dat un astfel de anunț pentru un lucrător comercial.

Este deschidere, oamenii vor să vină din Cluj, Brașov, chiar și din București.

Nici tineretul nu mai este ca înainte. Pentru marea majoritate dintre ei acum, importante sunt unghiile, genele, timpul liber. Nu știu să se prezinte la un interviu corespunzător, nu au interes”, spune Ioana Fleacă, director Resurse Umane.

În același timp, sursa citată spune că, într-adevăr, caută un număr mare de persoane care nu se pot găsi neapărat în Sibiu, având mai multe locații și aproximativ 100 de posturi disponibile. „Una e să ai o locație, alta e să ai mai multe în care să faci peste o sută de angajări. Am deschis și două locații noi, iar criza este pe posturi de specialitate în principal.”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

35 comentarii

Fsdfv

Acum 1 lună

pai la ce salarii ofera normal ca nu gasesc... Patronul de la History se lauda ca da minimul pe economie ca restul se face din bacsis. Dar daca nu fac bacsis? eu nu las decat in cazuri exceptionale pentru ca asa cum eu nu primesc bacsis unde lucrez (birou) nu mi se pe pare normal sa las pentru ca un om sa isi faca treaba pentru care este angajat si ar trebui sa ii placa ce face. De ce nu scadeti din profiturile grosolane si adaugati la salar si veti gasi si oameni care sa vina sa lucreze. Altfel am vrea sa va vedem noi pe voi "patroni de catifea" cum ocupati pe rand posturile sa vedeti ce inseamna sa munciti nu sa stati numai cu gura si cu fundul prin masinile luxoase si vacantele exotice...
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Corect! Unde mai pui că un salariu mic înseamnă și pensie mica. Ciubucurile nu ajuta cu nimic, te trezești că ieși la pensie și nu ai bani de pâine, că ai lucrat pe ciubucuri. Ăla care nu-și poate plati oamenii să nu facă afaceri. Oricine are dreptul să fie plătit decent pentru munca prestată. Ciubucurile / alte venituri se fac in timpul liber.
Raspunde

Claus

Acum 1 lună

Pai ospatarul care e singurul care isi ia injuraturi de la clienti,ca daca mancarea e proasta e vina lui,daca e scump e vina lui daca sunt uzate tacamurile e vina lui,si pt asta sa ii dai minimul pe economie sa alerge printre mese,pt o spaga pe care ulterior o imparte chiar si cu patronul...nu stiu ce sa zic. Tinererul oricum prefera munca mai relaxanta fata de generatia 80 90 cand dormeai cu ziarul Anunțul AZ sub cap sa prinzi loc de munca,acum poate forta de munca e slaba,ca toti vor sa fie patroni,prea usor devin toti sefi azi,un patron un angajat,iar remuneratia nu iti ajunge sa traiesti o saptamana tocmai ca e puzderie de buticuri ambulante care n ar trebui sa existe,iar patronașul sa treaca la sters mesele si spalat bucataria. Daca tot s au scumpit toate,o bere s a facut din 2 lei 4,salariul angajatului s a marit?Cati patroni maresc lefele in perioada in care odata scumpite serviciile si produsele?Apai cum sa vina Gigel care e manipilant marfa la market al carui salariu a ramas la fel,sa bea o bere la 4 lei si sa mai lase si spaga daca lui Gigel i s au scumpit ratele la apartament plinul i s a dublat si cosul zilnic e tot mai gol? Ia patronasi mariti salariile sau iesiti in strada,daca nu treceti la munca pe sala,si va ramane un salariu minim in casa...
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

In UE, 2500 (500 euro) e mai degrabă salariu de șomer.
Raspunde

Trotineta

Acum 1 lună

Stai să înțeleg, un patron recunoaște că ”noi oferim miminul pe economie dar salariile cresc cu bacșișul” iar apoi se miră ca boul că nu îi vin oameni? Cum ajung patroni toți imbecilii n-o să pot înțelege niciodată.
Raspunde

Asa ceva...

Acum 1 lună

Nu se gaseste personal DAR se ofera salariul minim pe economie bazandu-se eventuala crestere pe eventuale bacsisuri, nu se prezinta corespunzator tinerii la interviu...HELLOOU! Au auzit HR-istii ce lucreaza pentru HORECA de: 1. Traininguri interne pentru formarea celor ce doresc sa lucreze in domeniu ? 2. Motivarea adecvata sub forma legala a muncii depuse? Legat de aducerea lucratorilor straini este hartogareala, sunt firme specialiazate care fac asta dar adevarul adevarat este ca sunt costuri muuult mai mari pentru un strain decat daca ar mari salariile amarasteanului ce traieste din bacsis...
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Mai degraba pe însumarea datei la nota de plata.
Raspunde

Ioan m

Acum 1 lună

sa lucrati voi pe 2500 de lei sau pe salariul minim sperand la bacsis mare cand chiria e minim 1250 de lei si mancarea te mai duce la cel putin 6-700 de lei/persoana daca nu vrei sa mori de pelagră. Daca mai tre sa mergi la dentist/bagi benzina/pui deoparte ce faci? eroii din horeca sa ne scuteasca.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Asa e politica in Romania, stăpânul învață sluga hoața sa fure la cantar, la pahar, etc.
Raspunde

Cârțan Ion

Acum 1 lună

Hahaha, "tare titlul"! Nu fac referire la cazul prezentat aici, ci arunc o parere despre evolurie pietei de munca din perspectiva mea. Daca in anii 2000-2010 dupa ce finalizai o scoala si mergeai la interviu pentru un job, gaseai acolo un meltean care iti explica ca el gaseste 100 ca tine la gara si ca trebuie sa ai experienta pentru job-ul respectiv, ca de, experienta o scoti din AN-us. Acum melteanul asta putin rasat si slefut care inca nu are o perspectiva a afacerii sale mai indelungata de 3 zile, se plange ca daca merge la gara respectiva, nu mai gaseste nici banca, nici peronul, nici sina si gara este pustie. Ce bucurie mare am cant vad tineretul de astazi ca "il doare la bascheti de munca". Astazi te angajaza daca te prezinti in interviu si esti viu, de experienta nici nu se mai pune problema.
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 lună

Cum e faza aia cu "Nu-ti convine, poti sa pleci! Mai sunt 20 de insi la usa!" de acum 20 de ani? Azi se vad rezultatele. Poate nu direct, ca poate patronii de acum 20 de ani au fost inlocuiti de patroni si proprietari de aface mai tineri, dar ce s-a semanat acum 20 de ani se culege azi.
Raspunde

De rasu lumii

Acum 1 lună

Aceasta doamna, care jigneste cu nerusinare prin afirmatia: “ Nici tineretul nu mai este ca înainte. Pentru marea majoritate dintre ei acum, importante sunt unghiile, genele, timpul liber. Nu știu să se prezinte la un interviu corespunzător, nu au interes”- Ioana Fleacă, director Resurse Umane. Este exemplul clar de ASA NU! Fugiti de astfel de oameni cat va tin picioarele. Abuzul la locul de munca, incepe de aici. Si mai ofera si minimul pe economie :)))))) Ioana, draga, tinerii din ziua de azi, au inteles ca nu munca trebuie sa fie pe primul loc. tinerii din ziua de azi fac parte din probabil ce mai smart generatie pe care a avut-o romania vreodata. Tinerii din ziua de azi sunt cei care au inteles ca si din cauza unor oameni ca si tine, VIITORUL LOR NU ESTE AICI! Sa iti fie rusine Ioana draga!
Raspunde

Ajutor la buc

Acum 1 lună

Deși in Sibiu meseriași in evul mediu pana târziu erau foarte apreciați si aveau inclusiv turnuri de apărare si bresle din care făceau parte Exista meserii care nu mai sunt apreciate. Deci nu este o criza a personalului de fapt ci lipsa de apreciere corespunzătoare a oamenilor de valoare dintre meseriași. Si ma refer in primul rand la salariu cat si la impozitarea excesiva a muncii. Tinerii de azi de acea nu mai au interes pentru a lucra in meserii prost plătite care pe deasupra sunt si abuzați de patroni care vor să scoată profit pe spinarea lor. Deja ne îndreptam spre era digitalizări si virtualizări cea ce creează noi oportunități in meta verse. In acest moment poți câștiga bani doar jucându-te pe calculator daca ai investit in NFT din joc. Zicala veche era "Meseria e brațară de aur" in acest moment un om cu meserie mai puțin apreciata este aproape la fel de apreciat ca unul care este șomer sau primește ajutor de la stat. Rezolvarea situației se face doar prin solidaritatea intre angajați si patron in ambele sensuri dar si presiuni din partea acestor grupuri prin manifeste din partea mediului de afaceri dar si angajaților pentru a reduce impozitarea muncii dar si a afacerii. Sa nu uitam ca toți meseriașii au nevoie sa fie apreciați si plătiți corespunzător pentru a duce un stil de viata confortabil nu neapărat lux fără sa își pună întrebarea ce vor pune pe masa.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Numele tarii se scrie cu majuscula, Romania...Invata sa folosesti majusculele cum si unde trebuie!
Raspunde

Claudia

Acum 1 lună

Pai foloseste si tu diacritice, Ioana draga. Asta ai inteles? Ca am scris romania si nu Romania? :)))))) e faina viata in romania, pe minimul pe economie?
Raspunde

Feli

Acum 1 lună

“Nici tineretul nu mai este ca înainte. Pentru marea majoritate dintre ei acum, importante sunt unghiile, genele, timpul liber” - acesta este limbajul unui director de resurse umane? Pe langa misoginismul insinuant si acuzator, plasarea tinerilori in niste parametri generali nu demonstreaza decat faptul ca se incearca in continuare invinuirea mainii de lucru pentru lacunele din Horeca. PS: timpul liber este si a fost dintotdeauna important pentru toate categoriile de populatie, fie ca este vorba de studenti, absolventi sau salariati.
Raspunde

Banu

Acum 1 lună

Probabil respectiva este doar o haserista banala, lipsita de har, fara nicio inclinatie pentru relatii umane ori management. Dar asta e ocupatie dansei, asa isi castiga painea. Exprimarea ei are in spate o realitate crunta, si anume ca tineretul din ziua de azi duce lipsa acuta de profesionalizare, rezultate individuale acumulate in timpul anilor de studii (academice ori proiecte personale), dorinta de a merge pe un drum in viata precum si constiinta pasilor pe care ii presupune acel drum. Toate acestea sunt rezultatul degradarii masive a sistemului de invatamant si a valorilor din societatea romaneasca, nu neaparat din Sibiu.
Raspunde

Sibianca

Acum 1 lună

Să le spună cineva domnilor patroni că minimul pe economie e ajutor social nu salariu! Să dea mai mulți bani oamenilor dacă vor angajați. Dacă nu, sa-și dea jos zgarzile de 200 de grame de aur de la gat și sa-si pună șorțulețul, să ia comenzi, să golească scrumiere, să spele vase, să curețe mese... Fac și mișcare de nu mai trebuie să dea bani pe abonament la sală și fac și economie!
Raspunde

NU DA BACSIS

Acum 1 lună

Nu mai dati bacsis... poate așa vor crește și ei salariile personalului din Horeca. Întâi să crească ei salariile, așa cum au aliniat rapid prețurile din meniu, și abia apoi să se plângă de faptul că nu au personal. Orcum bacșișul e facultativ! nici nu ar trebui să îl intereseze pe patron partea asta...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lemurian Leurdă

Acum 1 lună

De aceea au aparut si celebrele controale anaf. Vor sa oblige oamenii care s-au descurcat si au fentat sistemul ticalos, sa fie din nou sclavi la corporatiile straine sau la afacerile locale. Sa fie in linie... partidul te vrea tuns. Altele sunt metodele, rezultatele se vor aceleasi, ca si inainte de '89. Spre surprinderea lor, rezultatele chiar vor fi aceleasi si se vor prabusi apoteotic acesti mari conducatori spre nicaieri ai Europei si ai vestului in general. Aveti rabdare pana la iarna si primavara viitoare...
Raspunde

Luminita

Acum 1 lună

"....... aceleasi si se vor prabusi apoteotic acesti mari conducatori spre nicaieri ai Europei si ai vestului in general. ....." daca te muti in Caracal sau general in sud n-o sa gasest straini care te deranjeaza, comunist singur cuc
Raspunde

G

Acum 1 lună

Bacsisul nu se calculează la pensie... Numa zic
Raspunde

Marius meme

Acum 1 lună

Și nici băncile nu îl iau în considerare, când pui pe masa ofițerului de credite adeverința ta de salariu cu salariul minim scris acolo, o bufnește pe aia râsul și te trimite la plimbare, ce credit sa dea banca unui muritor de foame?
Raspunde

Popa

Acum 1 lună

Bine punctat. Cat esti tanar nu te gandesti la ce te asteapta, te bucuri de bacsis si traiesti clipa... Dar vine o vreme, vine o varsta, vine o vama - vorba cantecului...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobo

Acum 1 lună

Ia mergeti voi in America sau pe vas de croaziera si vedeti cat castiga un ospatar ! 250 $ inca 2000 $ ii fac din bacsis, de aceea se poarta frumos ospatarii in alte tari. Voi romanii vreti salarii de mii de euro ca sa stati cu telefonul in mana in timpul serviciului si sa dati flit clientilor. Hai viteza in Germania la munca in abatoare ca acolo e locul vostru pe "bani multi" In bucatarii in Romania lucreaza deja numai Nepalezi si sunt fericiti de salariu dar mai ales nu comenteaza daca sunt rugati la ore suplimentare...Plangaciosilor rasfatati ce sunteti. Bravo autoarei pt acest articol care reflecta realitatea.
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 lună

Stai sa inteleg: patronii se vaita ca tinerii nu muncesc, ca nu gasesc salariati in timp ce ei ofera MINIMUL pe economie? Cine supravietuieste cu 18 mil/luna? Doamne cata aroganta...dati ma bani, faceti salariile decente si vor veni si angajatii
Raspunde

Ie Greu

Acum 1 lună

Daca lasam mistocareala la o parte, avem asa "Salarii la vedere" mai mici decat (tot) "salarii la vedere" in depozite la Cargus si la FanCurier; alti nesimiti care cauta sclavi pentru munca de noapte fara sporuri "Salarii la vedere" si "ciubucuri" care odata cu inceperea iernii si adio terase dispar in ziua in care iti iei piciorul in "dorsala" pe motiv ca nu isi permit sa te tina pe aceeasi plata si pe timpul iernii. Si-atunci, de ce s-ar angaja tinerii sezonier ? Aaaa. Scuzati, am uitat, pe perioada vacantei si pentru un venit in plus Ce gluma buna Luati la rand si pe bune terasele de pe Balcescu sau din Piata Mare / Piata mica. Schimbul de 8 ore s-a desfintat demult, in realitate; doar pe fisa de pontaj a ramas la fel. 24 cu 48 sau 47 cu 72 . Si in realitate, 2,3 zile la rand de la 8,9 dimineata pana la ultimul client, noptile. Totalul pe luna se duce lejer peste 200 de ore. Un total la care nu este nimeni entuziasmat sa se inhame pe fix salariul minim pe economie si atat Sporuri de ore suplimentare, nu. Sporuri de libere legale, de week-end ? Nu. Ca asa e in horeca, se lucreaza la foc continuu, 7 din 7 Doar plata e pe sarite, eventual dupa ce mai platesti si vesela sparta sau naiba mai stie ce inventie de tip " pierdri" Alte beneficii in afara de o ciorba si o ceafa cu cartofi decongelati pe zi ? Nu. Ca va dam minim pe economie. A venit pandemia ? Toata lumea acasa. Ca nu avem din ce va plati asa ca 2 ani descurcati-va Acum au venit turistii si nu aveti cu cine si cum sa ii mulgeti ? Nu e criza, moncher. E doar lacomie, prostie si zero investitie in viitor. Totul se bazeaza tot pe " lasa ca ne descurcam noi cumva, cu astia care inca ii avem". Chiar daca la un moment dat clacheaza si renunta si ei. Hotelurile cauta femeie la mic dejun care sa faca si camere. 2 in 1; dam un salariu si putin in loc de 2.2persoane la cameriste, 3 cel putin la receptie, 2 la bucatarie si evenual macar o femeie de serviciu ? Scum, dom'le Bucatareasa si camerista si femeie de serviciu , 1 pe schimb. La receptie 1 pe zi. Si duc hotelul cu cate 3,4 oameni. Despre restaurante nici nu ma mai obosesc sa detaliez.... Nu e criza de personal. E doar criza de logica si decenta
Raspunde

Andrey

Acum 1 lună

Normal că nu vine lumea daca angajarea se face pe minimul pe economie (salariul brut).
Raspunde

Claus

Acum 1 lună

Ca fapt divers mai adaug ceva,multe societati printre care horeca,magazinele de cartier si alte astfel de afaceri,au primit timp de un an 2000 lei de angajat,si sunt curios,au ajuns acesti bani la angajati? A mai fost deasemenea prima de angajare,tot pt un an,pt tinerii care se angajau pt prima data in campul muncii,asta in ultimii 2 ani,din nou,cati bani din acestia au ajuns la angajati? Guvernul trebuia sa puna banutii in cotul angajatului nu al angajatorului,masuri au mai fost in acesti 2 ani,pt angajati si angajatori,dar deh,altfel sta fundul intr un S Class din 2021 in timp de Georgel sterge mesele sub atenta supraveghere a patronașului devenit peste noapte stapan...
Raspunde

N

Acum 1 lună

Ok sună tentant 5-6000 lei dar nicăieri nu se vb de orarul din bucătărie.... Minim 210ore lucrate în bucătărie fata de 160h cat ii normal.... Așa că 6000 lei ii un salar ft mic.....
Raspunde

Ie Greu

Acum 1 lună

Exact. Se pune la vedere doar salariul Nicăieri și niciodată salariul/CÂTE ore lucrate efectiv Srl ul se optimizează fiscal în contabilitate, angajatului i se spune "dacă apare vreun control spui că lucrezi 2 schimburi,8 ore". O vreme a mers. Acum cei dispuși să ocupe posturile deja pățiți nu mai rup ușă de la 200 de ore pe lună în sus. La History ce program este ? :-)))
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Atentie la un aspect: vorbim despre doua meserii cu nivel de calificare 1 sau 2 pe o scara unde maximul este 5. Pe scurt, vorbim despre meserii unde nu se cere prea multa scoala ori vreo capacitate mai ridicata (oare ce e asta? e simplu, incearca sa calculezi distanta pana la Luna din locul unde te afli, vezi daca te duce capul). Primesti un salariu mai mare cand esti capabil sa rezolvi probleme mai dificile. Sa duci o farfurie, ori sa prajesti cartofi nu reprezinta o problema dificila! Asa functioneaza economia de piata. Acum, ca orice bombalau care nu stie a scrie, se crede indreptatit sa detina iPhone 13 si BMW model 2021, e problema lui ce tine strict de a face diferenta intre somn, vise si realitate.
Raspunde

N

Acum 1 lună

Aaa ,apropo daca se face cate un control la restaurantele care se lauda cu prima de instalare și salar de 6000 lei se poate constata că toți angajații sunt încadrați cu ministrul pe economie. De altfel la 95% din restaurantele din oraș .
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

Daca este criza de personal vin aia stim noi care si se angajeaza pentru ca astia sunt in stare sa lucreze si pe 1000 de lei pe luna...
Raspunde

TheHermit

Acum 1 lună

Ce legatura au genele si unghiile cu timpul liber nu inteleg. Presupun ca doamna specialista in reurse umane vrea sa sublinieze superficialitatea "tineretului din ziua de azi", si desi sunt de acord cu opinia dansei in principiu, exprimarea e cel putin puerila, pt ca a pune semn de egalitate intre un lux si o nevoie psihologica fundamentala e cel putin dubios dpdv al logicii (nu mai vorbesc de exprimarea gramatical incorecta) Timpul liber nu este un moft stimati angajatori, este o necesitate, mai ales in prezent cand voi, angajatorii si trepadusii vostri de la HR, ne stresati cu cererile voastre de a intreprinde cerintele a minim 2 joburi pe un salariu amarat de nici macar un job, ca sa nu mai vorbim de mancatoria sociala de la majoritatea locurilor de munca. Avem nevoie de acel timp liber indiferent de varsta ca sa ne revenim dupa ce ne sugeti voi sufletele dupa minim 40 h/saptamana, oferind nimic la schimb decat un biet minim necesar, nimic mai mult. Asta in conditiile in care unii dintre noi nu sunt cretini, stim sa cautam informatii la liber pe net despre firmele voastre si stim ce bine stati la capitolul venit net. Asa ca un pic mai putina minciuna si victimizare si ceva mai multa empatie va rugam, atat pe angajatori cat si pe angajatii HR. Ca or fi multi prosti si neseriosi printre posibilii viitori angajati, dar nici voi luati in general nu sunteti mai prejos, iar faptul ca aveti business-uri sau lucrati cu oamenii nu va face neaparat mai destepti, decat daca stiti pe bune cum sa intelegeti oamenii. Altfel sunteti doar niste prosti egoisti cu experienta in plus, atat si nimic mai mult.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus