Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Noul Spital județean Sibiu: CJ lansează anunțul de intenție a execuției. Care sunt primele termene?

Noul Spital județean Sibiu: CJ lansează anunțul de intenție a execuției. Care sunt primele termene?

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță o nouă etapă a proiectului noului Spital județean Sibiu, estimat în urmă cu doi ani la peste 420 de milioane de euro.

”Anunțul de intenție pentru achiziția lucrărilor de execuție pentru noul Spital Județean” este tema unei conferințe de presă anunțată pentru marțea viitoare. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, alături de consultanții angajați pentru implementarea proiectului noii clădiri medicale vor fi cei anunțați a da detalii despre cel mai mare proiect inițiat până acum de autoritățile locale postdecembriste.

Minim 52 de zile

Conform legislației în vigoare, pentru proiectele mari de investiții este obligatorie lansarea unui anunț de intenție în Jurnalul Uniunii Europene. Un astfel de anunț, după cum îi spune numele, are rolul de a informa piața despre intenția unei astfel de lucrări și de a oferi câteva minime detalii, cum ar fi valoarea estimată a achiziției.

Citește și VIDEO O firmă din Sibiu a fost angajată pentru lansarea lucrărilor la noul Spital județean Sibiu

De la data publicării unui astfel de anunț și până la lansarea efectivă a anunțului de participare (practic ”licitația pentru execuție”) normele în vigoare prevăd un termen de minim 52 de zile. Este prevăzut și un termen maxim, de 12 luni. Prin urmare, dacă reprezentanții CJ Sibiu vor publica săptămâna viitoare anunțul de intenție, licitația pentru angajarea unui constructor ar putea fi lansată cel mai devreme la finele lunii august a acestui an și, cel mai târziu, în luna iulie a anului viitor.

Totodată, publicarea unui anunț de intenție poate fi utilizată și la reducerea termenului de depunere a ofertelor la minim 30 de zile de la lansarea anunțului de participare.

Citește și Licitația pentru noul spital județean se amână. În luna iunie vor fi depuse documentele pe SEAP

Cel mai avansat proiect de nou spital din țară

Proiectul noului spital județean din Sibiu este unul de pionierat în România post-decembristă, fiind primul de acest gen. Lucrul la acesta a demarat la începutul lui 2017, după obținerea unui teren de aproximativ 20 de ha de la Agenția Domeniilor Statului. Studiul de fezabilitate a fost finalizat în iulie 2020, iar autorizația de construire a fost obținută în august 2021, după cantități ample de lucrări pregătitoare: de la prefezabilitate, la PUZ-uri.

La 422 de milioane de euro (aproximativ două miliarde de lei, cu tot cu TVA) era estimată valoarea noului spital prin studiul de fezabilitate din 2020. Finanțarea – conform unui memorandum semnat în aceeași perioadă între CJ Sibiu și Guvern – ar urma asigurată din Planul național de redresare și reziliență (PNRR) și din alte fonduri nerambursabile accesate cu sprijin guvernamental.

Partea de construire și montaj presupune costuri de aproape un miliarde de lei (983.061.835 lei fără TVA). Dotările cu echipamente medicale și sisteme IT sunt estimate la o valoare de 697.464.000 de lei, fără TVA.

Noul Spital Clinic Județean de Urgență va fi construit pe strada Calea Șurii Mici și va avea un număr de 805 de paturi pentru adulți și copii.  Clădirea va fi construită pe 5 etaje, parter și demisol, suprafața construită fiind de 21.500,40 mp. Pe lângă construcția efectivă se vor amenaja pe o suprafață de 153.443,2 mp un număr de 973 de locuri de parcare, spații verzi, alei pietonale și benzi de circulație auto. Valoarea construcției este estimată la 970.742.920 lei, fără TVA, conform autorizației (la această sumă se adaugă și cele pentru dotări - n.r.).

Citește și Noul Spital județean: este propusă varianta unui spital mai mic, cu 805 paturi și costuri de 422 milioane de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ganz

Acum 1 an

Intenția contează! Restul....
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Ba multe mai inventează ăștia numai și numai să nu facă nimic!!!!! Auzi...anunț de intenție de execuție!!! De parcă s ar putea apuca cineva de construcție ...fără intenție!!!! Numai și numai...proiecte și birocrație!!! 0 rezultate!!!!
Raspunde

Norm

Acum 1 an

A și uitat toată lumea de spitalul ăla. CJ Sibiu doarme, specific românesc. În urătorul secol se și contruiește!
Raspunde

Robert

Acum 1 an

Se va construi in urmatoarea legislatura. Nu credeti? Aveti rabdare inca doi ani si veti auzi
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

tot ăștia o construiesc, că doar nu vin roșii
Raspunde

Nostradamus

Acum 1 an

dar finantarea? s-a rezolvat problema ? de unde vor veni efectiv banii pt executie? din programul anghel sagliny se pare ca nu provin...ca nu apare spitalul pe lista programelor acceptate pentru finantare...
Raspunde

O mandolina

Acum 1 an

Probabil o sa se construiasca cand o sa scapam de acesti edili f harnici care se ingrijesc de soarta sibienilor.Sa speram ca din 2024 cand o sa vina altii.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus