Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Braşovul va avea Sală Polivalentă în 3 ani. Vrea și stadion nou

Braşovul va avea Sală Polivalentă în 3 ani. Vrea și stadion nou

Municipiul Braşov va avea, în trei ani, o nouă Sală Polivalentă, iar în cinci ani turiştii şi braşovenii vor putea utiliza, ca rută alternativă la DN 1, drumul judeţean Brădet-Valea Doftanei, conform ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, care a verificat, luni, în judeţul Braşov, stadiul implementării unor proiecte pe care ministerul, prin entităţile subordonate, le finanţează.

Unul dintre principalele puncte din programul vizitei ministrului Cseke a fost semnarea contractului de execuţie pentru noua Sală Polivalentă din municipiul Braşov, o investiţie de 356,7 milioane de lei, derulată prin Compania Naţională de Investiţii, care va avea 11.233 de locuri.

"E un vis al braşovenilor. Din acest moment există 36 de luni, ca durată de execuţie a lucrărilor, în care această investiţie trebuie realizată", a precizat ministrul, citat de Agerpres, cu prilejul semnării contractului, alături de directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu, şi autorităţile braşovene.

Citește și Cum va arăta Sala Polivalentă din Brașov. Complex sportiv pe 10 hectare

Citește și Sala Transilvania, licitată pentru extindere la 2.023 de locuri. Plus încă o clădire cu două niveluri și parcare subterană

Citește și CJ și Primăria vor să coboare traficul auto în subteran între Stadion și Sala Transilvania

Prezent la eveniment, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, i-a transmis ministrului că braşovenii au nevoie şi de un stadion municipal nou şi că intenţionează, până la sfârşitul anului, să pună pe masa Guvernului un proiect pentru această investiţie, în condiţiile în care ar urma ca, până atunci, să fie finalizat un Studiu de Fezabilitate în acest sens, pentru care sunt prevăzuţi bani în bugetul local pe anul în curs.

"Eu nu sunt tipul de ministru care să facă promisiuni. (...) Noi, toate proiectele pe care le primim, şi mai ales dacă sunt mature, sunt bine-venite, Este evident că Braşovul merită o infrastructură sportivă modernă, care să includă şi un stadion. Eu cred, însă, că, dacă vrem ca lucrurile să fie bine făcute, trebuie să le luăm etapă cu etapă. Suntem într-un stadiu în care deja este o certitudine contractul de lucrări pentru noua Sală Polivalentă şi, odată ce ne apropiem de finalizarea acestei investiţii, importantă pentru Braşov, cred că se va putea vorbi de o nouă investiţie legată de Stadionul municipal. Cred că aceasta este o procedură corectă. Altfel, aşteptăm Primăria municipiului Braşov, şi cu (proiecte de - n.red.) creşe şi pe toate celelalte programe de investiţii pe care avem oportunităţi astăzi", a declarat Cseke Attila.

Un alt obiectiv de investiţii vizat de ministrul Dezvoltării în deplasarea la Braşov este modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean Brădet, judeţul Braşov - Valea Doftanei, Prahova, viitoarea alternativă la DN 1, tronson catalogat de Cseke ca fiind "unul strategic".

Conform ministrului Cseke, în zilele următoare, anunţul de licitaţie publică pentru realizarea acestei investiţii va fi vizibil pe SICAP, iar potrivit Studiului de Fezabilitate, este prevăzut un termen de 6 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor, astfel că, peste cinci ani, noul drum ar trebui să fie gata.

"Se va urca în SICAP investiţia referitoare la reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura între Brădet BV şi Valea Doftanei Prahova, o investiţie cu o lungime de peste 25 kilometri şi care va putea constitui o alternativă reală pentru DN 1, respectiv DN 1 A. Hotărârea de Guvern este de anul acesta, din februarie. Practic, acest tronson, care este clasificat ca drum judeţean, dar pe o parte însemnată este impracticabil, va deveni, prin reabilitare şi prin modernizare, o cale alternativă pentru toţi cei care vor să ajungă de la Braşov la Bucureşti şi de la Bucureşti la Braşov", a precizat Cseke Attila.

În programul vizitei ministrului Dezvoltării în judeţ mai figurează vizite la noul corp al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, investiţie finalizată cu fonduri de la minister, prin CNI, şi la terminalul viitorului aeroport din Ghimbav. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

John doe

Acum 1 an

Foarte bine, felicitari! In acest timp, obositii de la Sibiu resusciteaza antichitatea de stadion plasat in mijlocul orasului, fara drumuri largi de acces si fara parcari in jur! Pe locul stadionului + salii Transilvania mai bine ar fi construit o polivalenta calumea, cu parcare subterana si stadionul sa-l fi construit undeva la marginea orasului pentru a ajuta si la accesul autocarelor catre stadion. Dar cand ai 100 de ani si esti inconjurat(a) de neamuri si prieteni incompetenti, nu poti emite pretentii!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Cu ce se ocupa primaria Sibiu ? Doarme ! Sa gandesti in folosul comunitatii e mult prea greu. Sa vezi nevoile prezente si mai ales viitoare ale orasului, e mult prea obositor si fara beneficii directe. Sibiul e un targ , fara spatii verzi, fara spatii de recreere, fara viziune aspra dorintelor cetatenilor. Nu vreau sa o dau pe politica, dar de prea mult timp sunt aceeasi la fraiele orasului si li s-a anchilozat creierul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus