Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Maxim 5 km/h: trotinetelor electrice le-a fost introdusă limită de viteză în parcuri și zone pietonale

Maxim 5 km/h: trotinetelor electrice le-a fost introdusă limită de viteză în parcuri și zone pietonale

Administrația locală anunță că a dispus limitarea vitezei de circulație a trotinetelor electrice care pot fi închiriate în Sibiu în zonele pietonale și în parcuri.

”Pentru ca parcurile din Sibiu să fie utilizate în siguranță atât de pietoni, cât și de cei care folosesc trotineta, Primăria Sibiu a luat măsura limitării vitezei de deplasare pe alei a trotinetelor electrice la 5km/h. Măsura a fost aplicată în parcul Sub Arini, Astra, Tineretului și Ștrand”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

De la începutul acestei săptămâni, viteza trotinetelor a fost limitată și în zonele pietonale din centrul istoric al Sibiului, precum Piața Mare, Piața Mică și Nicolae Bălcescu.

Măsura a fost luată după ce la finele lunii mai, în parcul Sub Arini un sibian a decedat după ce a căzut cu trotineta. (detalii aici)

trotinete viteza limitata parcuri zone pietonale

Din software

Tehnic, această măsură este implementată de către operatorii care închiriază astfel de mijloace de deplasare (Bolt și Lime): când GPS-ul înregistrează deplasarea prin zonele cu restricții de viteză, software-ul (programul informatic) trotinetelor limitează viteza maximă la 5 km/h.

Pentru cei care folosesc trotinete electrice care nu sunt închiriate de la cei doi operatori prezenți în Sibiu, administrația locală a amplasat indicatoare care avertizează asupra limitei maxime de viteză.

”Menționăm că respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, inclusiv în cazul trotinetelor, este controlată de Poliția Rutieră, abilitată să aplice și sancțiuni”, mai precizează reprezentanții administrației locale în comunicatul remis cititorilor Turnul Sfatului.

Flotele de trotinetele electrice de închiriat au apărut prin Sibiu din vara anului trecut.

Citește și Bolt vs. Lime. Am testat ambele trotinete electrice disponibile în Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Claus

Acum 1 an

Pur si simplu trebuiesc interzise...sunt PERICOL.
Raspunde

Cineva89

Acum 1 an

Serios??? trebuiesc interzise??? Atunci și mașinile trebuie pentru că sunt PERICOL!!Nu poți să treci pe trecerea de pietoni că vine un nebun cu mașina și te calcă!!Nu trotineta îi problema aici,ci tâmpiții care merg ca nebunii cu ele,la fel ca în cazul șoferilor!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 1 an

De tigari si alcool nu zici nimic?…
Raspunde

Hooo cu tata

Acum 1 an

Dar pe cand interzicerea sau amndarea celor cu biciclete/trotinete si altele pe Balcescu si zonele centrale . Mergi la plimbare si tot felul de agitati.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Ce dracu cauta trotinetele in zonele pietonale si pe trotuare, asta vreau sa stiu.
Raspunde

Grigore

Acum 1 an

se pot freza pe alei si trotuare niste şanţuri transversale din 5 în 5 m, adânci de 1 cm si largi de 3 cm orientate pentru scurgere către rigole şi canale...
Raspunde

Cetatean

Acum 1 an

Lasa ca-ti face deja primaria santuri si gropi frezate pe sosele, guri de canale sub sau peste nivel, etc. Din pacate nu exista educatie suficienta si respect in trafic (exemplu: biciclistii care circula cu bicicleta pe soselele pe langa care sunt si piste de biciclete, unde legea le interzice clar sa mai circule in acele cazuri pe sosele, dar ei nuuuu... doar viitoare pete rosii pe asfalt). Sincer, ca un cetatean sa poata circula cu orice vehicul pe sosele ar trebui sa urmeze un curs obligatoriu, cu examen, si sa fie si vehiculul inmatriculat (bicicleta, trotineta, roaba, ...). Asa poate sa-si ia amenda si sa se invete minte. Iar cei mai mici nici nu cred ca au ce cauta cu bicicleta pe strada (doar in parcuri si alte zone special amenajate).
Raspunde

Neluțu O

Acum 1 an

Sunt semne de circulație care interzic accesul în centrul istoric și pietonal dar.....în speranța că lumea se va acomoda și oamenii vor folosi mai mult acest mijloc de transport în mod corect. Acum, ce să facă politia? Că nu mai știu nici ei : să mă amendeze pe mine că vin acasa cu mașina, că vin cu bicicleta sau cu trotineta ? Eu zic oricum, conduceți, pedalați cu mai mare atenție în centrul pietonal, asta pînă ne mai tolerează . Cînd se gată, vă anunț eu, cel mai amendat om din centrul istoric .
Raspunde

Luminita

Acum 1 an

in Germania sau inteles proprietari rahaturile de trotinete cu politicenii, fiecare care lasa trotinetele aiurea cum le duce capul platesc pina vine altul care o foloseste. Daca sta o saptamina, platesti o saptamina, daca e in cibin un an platesti un an Buna idea
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Așteptam măsuri similare cu cele luate împotriva șoferilor!!!! Adică limitatoare de viteza împotriva bicicletelor și trotinetelor!!! Sau ăștia nu a participanți la trafic???? De ce unii pot sa și strice mașinile iar alții...să facă ce vor...unde vor...cum vor...și în plus să nu plătească nici impozit pe troti și bici?????
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Radare pentru trotinete mai lipsea in haznaua Romania.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Ar trebui, pentru cretinii pe bitza si pe trotineta care au tupeul sa te CLAXONEZE pe trotuare si pe pietonale in loc sa-si dea fundul jos din sa sau sa nu mai mearga pe acolo cu trotineta. Vorba aia, it's in the name. Pietonal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus