Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Controale ITM pe șantierele din Sibiu: Amenzi de 27.000 de lei în trei luni

Controale ITM pe șantierele din Sibiu: Amenzi de 27.000 de lei în trei luni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu anunță că în perioada aprilie – iunie, inspectorii au făcut 29 de controale care au vizat unități din județul Sibiu ce activează în domeniul construcțiilor.

”În urma controalelor efectuate s-au constatat 65 de deficiențe, pentru care s-au aplicat 59 de avertismente contravenționale și 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 27.000 lei”, anunță ITM Sibiu într-un comunicat de presă.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost lipsa măsurilor de asigurare/ amenajare a locului de muncă la înălțime, respectiv a schelelor folosite de către angajații societății, acestea nefiind prevăzute cu sisteme de protecție colectivă împotriva riscului de cădere de la înălțime.

De asemenea, s-a constatat că nu se păstrează la locul de muncă fișele de instruire individuale, însoțite de copii ale ultimelor fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii pentru angajații prezenți pe șantier, ”nefiind astfel dovedită asigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securității și sănătății în muncă”, se precizează în comunicat.

ITM anunță că în perioada următoare, acțiunile de control vor continua.

„Promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică este unul dintre obiectivele generale ale acestei campanii ce se desfășoară în patru etape pe tot parcursul acestui an. Atât operatorii economici cât și lucrătorii din domeniul construcțiilor trebuie să conștientizeze obligativitatea respectării prevederilor referitoare la securitatea și sănătatea în muncă”, a transmis inspectorul șef al ITM Sibiu, Alexandru Marius Stănilă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 769

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

ITM da in trei luni 27000 lei amenzi iar Politia Locala Sibiu da o amenda de 50000 lei(https://www.turnulsfatului.ro/2022/07/07/video-50-000-de-lei-cea-mai-mare-amenda-data-anul-acesta-pentru-aruncarea-gunoaielor-in-zone-nepermise-194596). Ramin intrebari: 1Cine-si face treaba? 2Cine-si face de-adevaratelea treaba? 3Cit s-a incasat din cele doua amenzi? 4S-a incasat ceva din cele doua amenzi ?5Cine si-a facut treaba? 6Ce facem cu cei care trebuia sa-si faca treaba dar nu si-au facut-o desi salariul l-au incasat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus