Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa, conform datelor puse la dispoziţia Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor şi Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează dpa, citat de Agerpres.

Cele două instituţii au înregistrat 5.949 de cazuri de variola maimuţei în 33 de ţări şi regiuni europene, după efectuarea unei analize a situaţiei. 

Potrivit surselor citate, 5.266 de cazuri au fost raportate la sistemul de supraveghere europeană Tessy şi toate, cu excepţia unuia, fuseseră confirmate de laboratoare. Marea majoritate a celor infectaţi, sau 99,6%, sunt bărbaţi, iar 42% din cei infectaţi au între 31 şi 40 de ani, au indicat cele două instituţii.

Slovacia a confirmat primul caz de variolă a maimuţei, identificat la o persoană din grupa de vârstă 20-59 de ani, care cel mai probabil a contractat virusul în străinătate, a anunţat joi Autoritatea de Sănătate Publică.

OMS a remarcat recent că focarul actual este centrat în Europa, cu aproape 90% din toate cazurile confirmate de la jumătatea lunii mai înregistrate în regiune.

Foto: ro.depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus