Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Ministrul Transporturilor: Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor: Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, oficial, că pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi, a notat ministrul. Asocierea româno-italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție).

Potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite:

- 95 de poduri și pasaje

- un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie

- 2 noduri rutiere (Cornetu și  Văleni)

- un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de km și va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Petru

Acum 1 an

Deci WeBuild-ul va fi...arata bine autostrada...austrieci-turci-italieni-aceeasi austrieci-aceeasi italieni...o sa fie bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus