Miercuri,
15.01.2025
Cer Senin
Acum
-10°C

O nouă companie aeriană, Air Connect, va zbura de la Sibiu

O nouă companie aeriană, Air Connect, va zbura de la Sibiu

Începând cu luna septembrie o nouă companie aeriană, Air Connect, va zbura de pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Noua companie aeriană Air Connect se lansează oficial săptămâna aceasta după ce prima aeronavă a ajuns, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa.

,,Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋși face apariția ȋntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va ȋncepe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt. Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Flota companiei se va mări, ȋn august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare.

Reprezentanții companiei au explicat pentru Turnul Sfatului că zborurile de linie din Sibiu vor debuta în luna septembrie, însă nu pot preciza în momentul de față destinațiile, ci doar după ce vor intra în posesia noii aeronave și vor putea scoate la vânzare biletele. Este de așteptat ca o destinație principală să fie Bucureștiul.

Totodată, fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută ȋn timpul zborului și o lățime de aproape 50 cm între cotiere.

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, Director Operațional.

Context:

AirConnect este o companie aeriană românească, ȋnființată ȋn 2022, cu obiectivul de a opera curse interne și zboruri de tip charter. Flota AirConnect include, ȋn primul an de activitate, două aeronave ATR 72-600, iar ȋn 2023, va ajunge la patru. Compania ȋși propune să devină lider de piață pe segmentul de zboruri regionale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7681

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rammstein

Acum 2 ani

Ați trecut de la ciobanul ghiță la avione!!..
Raspunde

Fly Mărjinimea

Acum 2 ani

Asta, Cotofana Airlines si Dacos Air vor fi cele mai mari companii aeriene ca re vor opera de pe aeroportul nostru, manageriat de eminențele cenușii din PNL!
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 ani

Cu douā autobuze, pardon, aeronave, trebuie sā fii NEBUN sā îti propui sā devii LIDER DE PIATĀ, indifferent pe ce segment al pietii. In plus, costul biletelor nu poate fi mic, fiind curse tip charter e greu de crezut cā dai quintā royalā la Wizz sau easyJet, chiar dacā serviciile lor sunt departe de a fi grozave totusi zboarā, la preturi cu care umplu avioanele, adicā stiu ceva carte, au ceva experientā. E ca si când îmi iau eu acum douā loganuri si ies pe asfalt si zic " îmi propun sā devin lider de Piatā in taximetrie, pe ruta Zona Industrialā Vest - Selimbar am sā le iau la toti caimacul " Iar operatorii 942, 953, Uber si Bolt or sā se uite la mine si o sā zicā " bine bro, cum zici tu"
Raspunde

Rusu

Acum 2 ani

Zona aero este cam destul de neliniștită în ce privește zecile de anulari de curse dar asta datorită lipsei personalului pe când oamenii și-au intensificat transportul spre diferite locații de la locurile de muncă până la vacanțe s-ar putea fi foarte benefică acestei noi firme de transport ..mult succes pe mai departe ..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Niculaie de la Jina

Acum 2 ani

Ia de aici ca n-ai servici!
Raspunde

Petrică

Acum 2 ani

Cine îți va asuma acest succes răsunător? Marele urs alb, morsa leopard sau rechinii de deasupra lor? Compania AirConect și avionul ei de stropit cartofi va fi tot ce lipsea autogării sibiene. Să vă dau o idee.. Umpleți avionul ăsta cu hârtie igienică, monitoare și difuzoare și transformați-l în terminal. Sau îmbarcați-vă toți cei de mai sus într-o călătorie DUS. D.ar N.u A.șteptați! Zburați acum!
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Când toată Europa tinde sa scoată zborurile regionale și să le înlocuiască cu trenuri rapide, hop și noi cu zboruri interne.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

https://economedia.ro/se-lanseaza-o-noua-companie-aeriana-romaneasca-in-spatele-ei-un-fost-director-in-blue-air-si-controversatul-om-de-afaceri-dorin-ivascu-care-controleaza-aeroportul-tuzla-si-a-fost-director-la-birour.html#.YsfnS3ZBxhE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus