Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Peste 100 de incendii de vegetaţie în Grecia, în 24 de ore

Peste 100 de incendii de vegetaţie în Grecia, în 24 de ore

Peste 100 de incendii de vegetaţie au fost identificate în interval de 24 de ore în Grecia, conform unui mesaj postat pe contul de Twitter al brigăzii naţionale de pompieri eleni, transmite DPA, citată de Agerpres.

Un incendiu deosebit de puternic izbucnit la sud de portul cretan Rethymno nu a putut fi adus sub control până în după-amiaza zilei de vineri din cauza vântului puternic, conform unui alt mesaj postat pe contul de Twitter al pompierilor eleni.

16 avioane cisternă şi trei elicoptere sunt folosite în lupta cu flăcările, iar localitatea Orne a fost evacuată ca măsură de precauţie, conform media elene.

Un alt incendiu era activ vineri dimineaţă la sud-est de Atena. Locuitorii din Feriza au primit mesaje de avertizare din partea autorităţilor pentru a părăsi zona. Pompierii au reuşit să aducă incendiul sub control până în cursul după-amiezii.

Pentru ziua de sâmbătă, autorităţile au emis avertismente cu privire la incendii, printre zonele afectate numărându-se regiunea Atenei, insulele Creta, Euboea, Lesbos şi Samos, precum şi zona de Nord-Est a peninsulei Peloponez.

foto facebook/meteoplus

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus