Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Admitere ULBS: Care sunt cele mai căutate și cele mai puțin atractive facultăți din Sibiu

Admitere ULBS: Care sunt cele mai căutate și cele mai puțin atractive facultăți din Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a încheiat săptămâna trecută înscrierile la majoritatea facultăților, excepție făcând Medicina, unde mai există două zile disponibile pentru cei interesați.

O primă concluzie la finalul sesiunii de admitere iulie 2022 este că universitatea sibiană a reușit să atragă mai multe dosare decât număr total de locuri scos spre ocupare. Astfel, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit 6.094 dosare de înscriere, în condițiile în care a scos spre ocupare 6.043 locuri pentru studiile de licență și masterat. Rămâne însă de văzut câți dintre cei care și-au depus dosarul vor și confirma locul dorit.

grafic admitere sibiu

Una dintre cele mai căutate facultăți în acest an este cea de Științe Socio Umane, unde pentru cele 775 de locuri la licență scoase spre ocupare, dintre care 295 fără taxă, s-au depus 1.394 de dosare. Din acest punct de vedere, Facultatea de Științe Socio Umane poate fi considerată cea mai atractivă pentru tinerii absolvenți de liceu.

La polul opus se află Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, care are disponibile 210 locuri la licență, din care 141 fără taxă. Din păcate, aici nu s-au primit dosare de înscriere nici pentru a acoperi locurile fără taxă, doar 135 de dosare fiind depuse.

Situația nu diferă cu mult nici la Facultatea de Teologie. Aici au fost scoase spre ocupare 127 de locuri la licență, dintre care 72 de locuri fără taxă, primindu-se doar 85 de dosare, în total.

În mod surprinzător, nici la Facultatea de Inginerie, una dintre cele mai apreciate din cadrul ULBS, nu s-au primit suficiente dosare cât să acopere cel puțin numărul locurilor scoase spre ocupare. În total, ”Ingineria” oferă 795 de locuri la licență, dintre care 473 fără taxă. Pentru ele s-au primit doar 638 de dosare în sesiunea de vară.

admitere facultati sibiu

Situația este total opusă la Facultatea de Științe, unde s-au primit zilele trecute 556 de dosare pentru cele doar 326 de locuri disponibile la licență, dintre care 182 fără taxă.

Reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” spun că sesiunea de admitere de vară a decurs fără probleme și că emoțiile abia acum urmează, întrucât rămâne de văzut câți dintre cei care și-au depus dosarele vor și confirma locurile. La o primă vedere, în ansamblu, situația nu diferă cu mult față de ceea ce s-a întâmplat în anii anteriori, când locurile rămase libere au fost completate în a doua sesiune de admitere, în toamnă.

Cât privește singura facultate unde nu s-au finalizat înscrierile, cea de Medicină, aici se mai pot depune dosare până în data de 20 iulie, inclusiv. Până la ora redactării acestui articol erau 471 dosare depuse pentru ocuparea celor 360 de locuri disponibile, dintre care 182 fără taxă.

Important de precizat că toate specializările Universității „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate sau autorizate să funcționeze de către Ministerul Educației, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) acordând instituției sibiene, la ultima evaluare, cel mai înalt calificativ — Grad de Încredere Ridicat.

Citește și:

Unic în România: Studenții civili vor fi instruiți pentru armată, printr-un program pilot dezvoltat la Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus