Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Adrian Răulea, noul secretar de stat la Ministerul Investițiilor, trimis de PNL. Fost angajat la Banca Mondială, fiul fostului candidat la parlamentare, Marcela Răulea

Adrian Răulea, noul secretar de stat la Ministerul Investițiilor, trimis de PNL. Fost angajat la Banca Mondială, fiul fostului candidat la parlamentare, Marcela Răulea

Funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, din care a fost demis fostul prefect al Sibiului, Cristian Roman, va fi ocupată de sibianul Adrian Răulea.

Funcția a fost atribuită în urma negocierilor interne din cadrul PNL organizației liberale din Sibiu, astfel că după plecarea cu scandal a lui Roman din minister, tot sibienii au fost cei care au fost invitați să facă o nominalizare.

Fost „lăzărist”, angajat la Primăria Cluj și Banca Mondială

Adrian Răulea a fost numit secretar de stat, prin decizia 414 a prim-ministrului României și publicată în Monitorul Oficial în data de 19.07.2022.

”Adrian Răulea are o experiență vastă în gestionarea fondurilor europene. A început să lucreze în domeniu din 2007, iar din 2010 în sectorul public. Numele lui se leagă de proiectul prin care au fost introduse primele autobuze electrice în transportul public din România, dar și de proiecte de modernizare a unor spitale, crearea de noi locuințe sociale, infrastructură verde urbană ș.a.m.d. A fost consultant extern pentru Banca Mondială și subcontractor pentru BERD”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL Sibiu.

El pleacă în guvern din funcția de director de programe la Zona Metropolitană Cluj, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanță pentru zona metropolitană Cluj și de identificarea oportunităților de finanțare pentru proiectele relevante de dezvoltare. CV-ul său poate fi consultat aici.

”În vârstă de 39 de ani, Adrian Răulea este sibian de origine, a terminat Colegiul Național , după care și-a continuat studiile, la Cluj-Napoca. A absolvit Universitatea Tehnică din acest oraș, apoi a urmat un master în inginerie electrică și unul în afaceri europene și management de program (fără a susține disertația), tot la Cluj-Napoca”, se mai menționează în comunicatul de presă al PNL Sibiu.

„Adrian Răulea este pe deplin demn de funcția desemnată. Are expertiza profesională, experiență în administrație, atașament față de comunitatea noastră. Am convingerea că va fi un bun sprijin în echipa guvernamentală pe care noi putem să-l oferim pentru creșterea absorbției fondurilor europene, în Sibiu și la nivel național”, precizează deputatul Raluca Turcan, Președinta PNL Sibiu.

Fiul Marcelei Răulea

Adrian Răulea este fiul medicului Marcela Răulea, liberal cu vechime în PNL Sibiu, cea care a fost candidat al organizației pe ultima poziție a listei de Camera Deputaților la alegerile din 2020.

Conform declarației de avere depusă de Răulea în anul 2015, ultima care apare pe portalul Agenției Naționale de Integritate, pe când ocupa funcția de Șef serviciu Strategie și dezvoltare locală, management de proiect, acesta avea un apartament de 55 de metri pătrați în Cluj Napoca, donat de părinții săi, Nicolae și Marcela Răulea și peste 40 de mii de lei în conturi. Singura mențiune în declarația sa de avere de atunci este câștigul obținut la Primăria Cluj – 51 de mii de lei anual.

Cristian Roman, demitere cu scandal. ”A început cu partea de jigniri la adresa mea (...) A fost un episod ciudat”

Fostul prefect de Sibiu, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, a ocupat această funcție până să fie dat afară de ministrul Marcel Boloș.

Conform declarațiilor acestuia pentru Turnul Sfatului, subalternul Roman l-a apostrofat în cuvinte greu de descris după ce i-a luat o parte din atribuții.

”Atunci când am venit la minister am gândit o restructurare și o redistribuire a delegării atribuțiilor. A fost și cazul dânsului, iar când s-a trezit că atribuțiile sale nu mai sunt aceleași pe care le avea înainte a avut o ieșire nervoasă, a început cu partea de jigniri la adresa mea, la adresa președintelui PNL Sibiu, a altor colegi, mă rog. A fost un episod ciudat, a dat dovadă de un comportament care nu ține de funcția de demnitar public și am luat imediat decizia de a-l demite.

Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant”, a declarat Boloș în 13 mai.

Citește și: Ministrul Marcel Boloș despre demiterea lui Cristian Roman: ”Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant, un comportament nefiresc”

Ziarul Turnul Sfatului a scris atunci în detaliu despre demiterea lui Roman, precum și motivul pentru care acesta a fost concediat de la Ministerul Fondurilor Europene.

Conform unor relatări din cadrul PNL Sibiu, confirmate apoi și de ministrul Marcel Boloș, Cristian Roman l-ar fi înjurat în mai multe rânduri pe ministru, într-o discuție avută cu acesta. După ce a fost anunțat că va fi demis după această ieșire, Roman și-a încuiat biroul.

Liberalii sibieni au luat act de decizia ministrului, au organizat o ședință a Biroului Permanent Județean prin care au fost în unanimitate de acord că Roman trebuie înlocuit din funcție și s-au început demersurile pentru nominalizarea unei alte persoane pentru postul de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Cristian Roman, demis din funcția de secretar de stat. ”L-a jignit pe ministru, s-a încuiat în birou mai multe zile”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Max rasinareanul

Acum 2 luni

Mai e un mic detaliu total neimportant: tatal baiatului e ofiter SRI.
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 luni

Nooooo, nu creeeed! Pe competentā, muncā si eticā de inalt nivel a ajuns pe când avea cas la gurā in posturile ocupate.
Raspunde

L

Acum 2 luni

Veci nu scapam de astfel de specimene promovate :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus