Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Poliția Locală Sibiu a depășit ”planul” de anul trecut: cu 400 mai multe amenzi. Peste un milion de lei

Poliția Locală Sibiu a depășit ”planul” de anul trecut: cu 400 mai multe amenzi. Peste un milion de lei

Polițiștii locali din municipiu au acordat în ultimele trei luni peste 3 mii de amenzi, în valoare totală de peste un milion de lei, cu puțin peste cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, se arată în raportul instituției, propus apobării în viitoarea ședință de consiliu local.

Au fost aplicate, conform raportului, 3.260 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.075.535 lei. ”În această perioadă au fost înregistrate un număr de 284 sesizări scrise, primite din partea cetăţenilor prin intermediul registraturii Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu, sau prin e-mail la adresa [email protected], 1.240 sesizări prin intermediul aplicaţiei Sibiu City App, iar alte 881 de sesizări au fost primite telefonic la compartimentul Dispecerat al Poliţiei Locale, toate primind răspuns în termen legal”, se precizează în document.

Anul trecut, instituția anunța că s-au dat, în aceeași perioadă de timp, intervalul 1 aprilie – 30 iunie, 2.831 de sancțiuni contravenționale, activitățile sale principale fiind legate de COVID-19, ordine publică, parcare ilegală și cerșetorie.  Suma totală a acestor procese verbale se ridică la aproape 1 milion de lei.

”Cu un număr de 135 de angajați, Serviciul Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a primit un număr de 283 de sesizări scrise, prin intermediul registraturii Serviciului Public de Poliție Locală Sibiu sau prin e-mail, 783 de sesizări prin intermediul aplicației Sibiu City App, iar alte 683 de sesizări au fost primite telefonic”, se preciza în raportul de anul tecut.

Interesant este faptul că acum, față de anul trecut, au scăzut sesizările prin aplicația Sibiu City App și au crescut cele telefonice.

300 de mii de lei de pe urma ridicărilor mașinilor parcate ilegal

În urma activităţii biroului Ridicări auto, au fost încasate taxe de ridicare, transport şi depozitare a autovehiculelor în sumă de 307.700 lei, se precizează în document.

”Ca urmare a constatării contravenţiilor la regimul rutier, au fost aplicate 2.784 sancţiuni contravenţionale în sumă de 718.725 lei şi 2.890 puncte de penalizare. Dintre acestea, 1.011 sancţiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 635 sancţiuni pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnficaţiei indicatorului "Oprirea interzisă·', 142 sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea la mai puţin de 25m de trecerea pentru pietoni şi 141 de sancţiuni pentru oprirea neregulamentară la mai puţin de 25 de metri de intersecţie”, se arată în raportul Poliției locale Sibiu.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 128 sancţiuni contravenţionale pentru fapte de cerşetorie sau îndemnul minorilor la săvârşirea unor astfol de fapte, în sumă de 32.400 lei.

25 de sancţiuni la disciplina în construcții

Combaterea fenomenului de comerţ stradal neautorizat a stat în atenţia poliţiştilor locali, în acest sens fiind aplicate 64 de sancţiunj contravenţionale în valoare de 24.950 lei. Persoanele care au practicat comerţ stradal neautorizat au fost depistate pe Bulevardul Mihai Viteazu, Calea Dumbrăvii şi pe străzile Nicolae Bălcescu, Octavian Goga şi Semaforului.

Compartimentul Disciplina în Construcţii a aplicat în perioada analizată 25 de sancţiuni în valoare de 139.800 lei pentru executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei.

Agenţii Poliţiei Locale au intervenit în 44 de incidente cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice, provocare şi participare la scandal, ameninţări, injurii, acte sau fapte obscene, sau refuz de legitimare, fiind aplicate amenzi în sumă de 19.750 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 an

Basca talhariile si atrocitatile asupra populatiei executate la comanda mafiei locale
Raspunde

Amen-Da

Acum 1 an

Traiasca planul de amenzi! Nu e importanta pastrarea integritatii bunurilor patrimoniului local fata de vandali sau a sigurantei si confortului public al cetateanului, planul de amenzi sa se realizeze...
Raspunde

Fodorpoli

Acum 1 an

Politia privată a lui Fodor se face vinovată de abuzuri asupra cetățenilor, nicidecum de protejarea și servirea lor. Pe interlopi, politicieni și afaceriștii sași de partid nu îi "deranjează". Desființarea structurii! Să le stea banii din amennzi în gât!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus