Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Primăria Sibiu detaliază cu câți bani a finanțat AFC Hermannstadt: transport, cazare, masă, arbitri, pază, medici, echipament, premii de promovare, taxe...

Primăria Sibiu detaliază cu câți bani a finanțat AFC Hermannstadt: transport, cazare, masă, arbitri, pază, medici, echipament, premii de promovare, taxe...

Primăria Sibiu a transmis astăzi un comunicat de presă în care a detaliat banii cu care a sprijinit echipa de fotbal AFC Hermannstadt în ultimii ani.

În total, doar în anul 2021, administrația locală a oferit echipei de fotbal din fondurile publice 2 milioane de lei, din care clubul a putut deconta doar 1,77 de milioane. Cu un an înainte, clubul a fost finanțat cu 2,685 de milioane de lei anunță Primăria Sibiu.

”În anul 2021, Primăria Sibiu a alocat din fonduri publice suma de 2.000.000 lei pentru echipa FC Hermannstadt, din care Asociația a putut justifica și deconta prin documentele depuse doar 1.770.000 lei. Un alt exemplu este anul 2020 - marcat de pandemia COVID care a afectat desfășurarea competițiilor sportive - când municipalitatea a alocat către FC Hermannstadt un sprijin financiar special în cuantum de aproximativ 1.300.000 lei, în baza Legii 55/2020, suplimentar sumelor alocate prin Agenda Sport în valoare de 2.000.000 lei. Din totalul sumelor alocate, Asociația a decontat 2.685.000 de lei”, a transmis Primăria.

Administrația locală explică faptul că nu se pot deconta bani pentru salarii pentru că legislația nu permite acest lucru, în ciuda afirmațiilor președintelui clubului, Dani Coman.

”Singurele cheltuieli care nu pot fi decontate din sumele alocate din fonduri publice sunt cheltuielile salariale, pentru că legislația română și regulamentele europene nu permit acest lucru.

Astfel, Primăria Sibiu a fost și rămâne alături de echipa FC Hermannstadt pentru că ne dorim ca fotbalul sibian să fie bine reprezentat prin acest club sportiv, motiv pentru care pe de o parte finanțează aproape integral cheltuielile Clubului care nu sunt legate de salarii, iar pe de altă parte asigură infrastructura necesară, fiind aproape de finalizarea celei mai mari investiții a orașului din ultimii ani – modernizarea Stadionului Municipal Sibiu”, explică Primăria Sibiu în comunicatul de presă.

Pentru ce a dat bani publici Primăria Sibiu:

  • Transportul echipei în locațiile în care se joacă meciurile, precum și în cantonamente
  • Cazarea echipei și a personalului tehnic, atât în cantonament, cât și în perioada desfășurării meciurilor, precum și cazarea managementului echipei, în perioada meciurilor
  • Serviciile de servire a mesei, atât în perioadele de pregătire fizică, cât și cazul deplasărilor pentru acțiunile sportive și cheltuieli cu alimentația de efort în perioadele de pregătire fizică
  • Închirierea facilităților necesare pentru desfășurarea meciurilor și pentru perioadele de pregătire fizică, cum ar: stadionul, nocturna, etc.
  • Cheltuieli cu plata arbitrilor și medicilor
  • Cheltuielile cu paza și serviciile medicale pe timpul desfășurării meciurilor
  • Cheltuielile cu refacerea după efort, adică diverse tratamente de recuperare
  • Cheltuieli medicale, adică asigurarea vizelor periodice pentru sportivi, testări (inclusiv COVID), vizite periodice la medici
  • Cheltuielile cu materiale și echipamentul sportiv în limita a maxim 50.000 de lei.
  • Premii pentru partidele câștigate de echipă
  • Indemnizații în valoare de 720 de lei/persoană/lună, acordată fiecărui jucător și tehnician, cuantumul și acordarea acestora fiind reglementate de HG 1447/2007.
  • Promovarea echipei, în limita a maxim 10.000 de lei.
  • Taxe pentru înscrierea și participarea sportivilor în competiții

Dani Coman: ”Sunt dați pe agenda sportivă, nu pot fi folosiți pentru salarii și pentru alte lucruri majore”

Președintele AFC Hermannstadt  declarat că banii primiți de la primărie nu pot fi folosiți pentru salarii, fiind acordați prin intermediul ”agendei sportive”.

”De ce nu se pot deconta toți? Sunt dați pe agenda sportivă, nu pot fi folosiți pentru salarii și pentru alte lucruri majore. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dacă am deranjat, nicio problemă, pleacă Dani Coman de la Sibiu. Mihai Rotaru, care mi-e prieten, are dreptate parțial.

Nu am spus că cerem ajutorul doar autorităților locale, ci și oamenilor de afaceri din Sibiu. Eu aș fi de acord și cu ceea ce a spus Mihai. Bun, echipele finanțate exclusiv de primării, ceea ce nu se întâmplă la Sibiu, ar putea da un salariu mediu pe economie. Atunci nu cred că cineva ar mai avea ceva de comentat. Se poate face un parteneriat public-privat cu primăria, poate intra ca membru în club”, a explicat Coman după partida terminată la egalitate, 1-1 cu FC Botoșani.

Președintele AFC Hermannstadt, Dani Coman, va avea joi după-amiază o întâlnire cu primarul Sibiului, Astrid Fodor pentru a lămuri situația de la club.

Citește și: ”Meci” între Dani Coman și Astrid Fodor: ”Afirmațiile sunt eronate și dezinformează”. ”Dacă am deranjat, nicio problemă, pleacă Dani Coman de la Sibiu”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Felicitări primariei pentru răspunsul prompt și punctual. Primaria poate sa ajute suplimentar printr-un mesaj direct societăților private. Un exemplu este al primăriei Cluj. Dacă se vrea, se poate. Fisa postului lui Dani Coman e sa aducă si bani echipei. Poate sa-i aducă și de la București dacă are relații și e influent. Pentru binele echipei, al sibienilor, ambele tabere trebuie sa se alieze și lucrurile sa fie transparente. Interese ascunse sunt în continuare. Vezi cazul echipei când a retrogradat.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Exact, nu e ok sa cauti investitori doar la Sibiu.
Raspunde

Trader

Acum 1 an

Felicitări primariei pentru răspunsul prompt și punctual. Primaria poate sa ajute suplimentar printr-un mesaj direct societăților private. Primăria Cluj e un exemplu. Fisa postului lui Dani Coman e sa aducă si bani echipei. Poate sa-i aducă și de la București dacă are relații și e influent. Pentru binele echipei, al sibienilor, ambele tabere trebuie sa se alieze și lucrurile sa fie transparente. Interese ascunse pot fi în continuare. Vezi cazul echipei când a retrogradat.
Raspunde

Ionica

Acum 1 an

bani aruncati
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Nu. Daca ar fi gata stadionul, echipa ar produce mai multi bani decat consuma. Ceea ce e bine pt primarie, pt economie, pt imaginea orasului...e practic definitia unei investitii profitabile.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Hermannstadt este 100% o firma PRIVATA...sa-si plateasca texele, transportul, prime, salarii, indemnizatii si ce mai vreti voi!!! ar trebui referendum legat de finatarea echipelor private!!! primaria Sibiu sa cheltuie banii pentru sportul de amatori...un exemplu...sa construiasca un bazin de intot...ca tonele de bani inmormantati in baia populara nu folosesc nimanui la nimic!!!
Raspunde

HABARNIST

Acum 1 an

dar daca FCSB va face vreodata un transfer profitabil si ramane, sa zicem cu 3 mil euro in profit, o sa imparta profitul cu primaria?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Depinde cum i s-au dat bani echipei, pe ce baza. Dar s-ar plati impozite, pe o firma din Sibiu, FC Hermannstadt. Lasa sa vanda altii jucatorii pe care i-ar putea vinde Sibiul :)) In plus, banii dati pana acum ar fi degeaba daca nu se continua sustinerea echipei, ca sa fie o producatoare de bani.
Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Nu pot sa cred ca Dani Coman isi ia " Jucariile si pleaca ". Pe bune . Nu Fi copil Dani Coman. Aseaza lucrurile normal. Doamna Astrid Fodor stie ce face ! De aceea Este Primar Al Sibiului. Doar ca trebuie sustinuta ! Trebuie sa duci echipa departe. Cand spun departe , in cupele EUROPENE. Vei avea sustinere totala dar nu poti sa spui" Pleaca Dani Coman de la echipa " .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Investiti in viitor

Acum 1 an

Doamna primar, aveti tot timpul un excedent bugetar de când sunteti in primarie. Sunt sigur ca echipa din Sibiu ar fii in prima liga daca ar fii sustinuta, teatrul e teatru si festivalul e festival, dar fotbalul e pe bune, ca sa ai o echipa buna trebuie investit serios in ea.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

E in prima liga...dar, ca la Medias, nu conteaza, se distruge ce e bun. Probabil le place sa o tot ia de la capat.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Alocat: 2000+1300+2000=5300(mii lei).Justificat:1770+2685=4455(din pacate tot mii lei).Adunind pe degete rezulta 5300-4455=845(lincredibil dar adevarat ,tot mii lei) nejustificati.Cam 3 kg de aur,171000 euro,108000 l benzina etc.Mi se pare doar mie sau se cam impune un miculut control,o miculuta ancheta?Macar de forma!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus