Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO ”O adevărată bijuterie medievală în inima României”. London Luton Airport, recomandă Sibiul ca destinație turistică

VIDEO ”O adevărată bijuterie medievală în inima României”. London Luton Airport, recomandă Sibiul ca destinație turistică

Sibiul este, alături de Milano, Barcelona, Amsterdam, Cracovia, Praga, Split și Nisa, recomandarea aeroportului Luton pentru o vacanță de week-end.

”O adevărată bijuterie medievală în inima României. Sibiul este cuibărit în regiunea Transilvaniei - o zonă care este cel mai mult sinonimă cu vampirii... (recunoașteți, probabil că asta v-a venit prima dată în minte!). Dar este mult mai mult decât atât. Orașul său vechi este un amestec extraordinar de arhitecturi care datează din secolul al XII-lea, când a fost colonizat de coloniști sași, sub numele german Hermannstadt. Beneficiază de tot ceea ce te-ai aștepta de la un oraș european relaxat, dar cu oameni prietenoși și frumuseți pitorești”, scrie pe site-ul aeroportului.

Este postat și un film de prezentare în care sunt arătate șapte lucruri pe care niciun turist nu ar trebui să le rateze în oraș:

Să găsească ”ochii” clădirilor istorice

Să se relaxeze în Piața Mare, la terasă

Să viziteze cea mai frumoasă stradă - Cetății

Să viziteze cele două catedrale din centru

Să traverseze Podul Mincinoșilor

Să exploreze Orașul de jos

Celelalte destinații recomandate de britanici:

Milano, Italia

Măreție, modp, Aperol Spritz! Milano este cel mai bogat oraș din Italia și al doilea ca mărime după Roma. Orașul este echivalentul italian mai puțin "tipic turistic" al Romei și Veneției. Poate că este cel mai bine cunoscut pentru casele sale de modă de lux, dar este, de asemenea, un exponat perfect conservat al culturii italiene clasice, cu o istorie bogată care datează din anul 400 î.H. Saluti!

Barcelona, Spania

Locul de joacă al arhitectului neoclasic și excentric, Antoni Gaudi, și capitala regiunii catalane din Spania. Există un motiv pentru care acest oraș este numit în mod constant ca fiind unul dintre cele mai populare city break-uri din întreaga lume. Amestecul său de plajă și de vacanță în oraș, toate într-unul singur, reprezintă o adevărată atracție pentru călători și permite să te bucuri de mare și nisip, bucurându-te în același timp de un city break cosmopolit. Există nenumărate lucruri de văzut și de făcut în acest oraș, iar Spania fiind cea mai însorită țară din Europa, aveți șanse mari să aveți parte de soare indiferent de anotimpul în care îl vizitați!

Amsterdam, Țările de Jos

Cu zboruri de la LTN la AMS în doar puțin peste 1 oră, Amsterdam este practic la un salt, o săritură și un salt distanță! Casele precum cele din cutia de ciocolată, cele peste 160 de canale și lalelele colorate (în funcție de sezon) fac din Amsterdam un city break cum nu există altul. Printre atracțiile celebre din oraș se numără: Casa Annei Frank, Piața Dam, Vondelpark, experiența Heineken, semnele roșii iam-sterdam, Rijksmuseum... și lista poate continua! Un oraș care trebuie neapărat vizitat.

Cracovia, Polonia

Cândva capitala Poloniei, acest oraș din sudul Poloniei a devenit din ce în ce mai popular printre turiști în ultimii ani. Orașul și-a păstrat farmecul natural și nu a cedat comercializării excesive pe care o fac multe locuri. După fiecare colț se află un nou decor de basm, unde vă puteți cufunda în istoria bogată a anilor trecuți. În acest oraș există cu adevărat ceva pentru toată lumea - fie că preferați să vă relaxați și să o luați ușor, să vă bucurați de viața de noapte sau să admirați obiectivele turistice și muzeele; Cracovia le are pe toate.

Praga, Republica Cehă

Acest oraș, fără îndoială, nu are nevoie de nicio prezentare. Indiferent de anotimp sau de vreme, frumusețea rafinată a Pragăi strălucește. Un adevărat manual de arhitectură, istoria orașului datează de mai bine de 1000 de ani. În ciuda faptului că Praga este atât de emblematică, vizitarea ei este încă relativ ieftină pentru turiști. Cu o halbă medie de bere care vă costă puțin mai mult de o liră sterlină și o masă consistentă la restaurant de doar 5 lire sterline, acest oraș nu vă va rupe banca.

Nisa, Franța

Acest oraș de coastă de vis emană eleganță și farmec. Capitala Rivierei franceze, dar și un centru excelent pentru a vizita alte locuri populare de-a lungul coastei, Monaco este la 30 de minute de mers cu mașina, Cannes la 45 de minute și strălucitorul Saint Tropez la o oră și jumătate distanță. Atât de multe destinații populare de vacanță într-o zonă atât de mică de pe coastă! Optați pentru traseul pitoresc atunci când conduceți pe aici și veți fi martorii unor frumoase dealuri ondulate și sate franceze pitorești.

Split, Croația

V-ați întrebat vreodată cum este să vă plimbați pe un platou din Game of Thrones? Split a fost decorul pentru o serie de scene din seriile 3-6 ale serialului și, odată ce vizitați orașul, puteți înțelege de ce! Orașul în sine oferă oportunități de drumeții, plaje, străzi pietruite nesfârșite, restaurante pentru toate gusturile și apusuri de soare epice. Dacă rămâneți pentru mai mult de câteva zile, poate doriți să explorați faimoasele cascade Krka din apropiere. Parcul național se află la doar o oră de mers cu mașina (există multe opțiuni de excursii de o zi disponibile și din Split), iar apele cristaline merită călătoria!

Citește și: Cum e văzut Sibiul în Anglia. Șapte lucruri recomandate britanicilor care ajung aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2079

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gheorghe ion

Acum 1 an

Ce bine ne.a plasat. Intre praga si amsterdam. Pai sa nu.ti fie hazna ca locuiești aici? :))) Canalele amsterdamului sunt nimic pe lângă Valea cibinului :)))
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

O adevărată bijuterie medievală în inima Sibiului, ar fi mai potrivit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus