Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Trafic record pe Aeroportul Sibiu. Am depășit cifrele de dinainte de pandemie

Trafic record pe Aeroportul Sibiu. Am depășit cifrele de dinainte de pandemie

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu anunță că în luna iulie s-a înregistrat un trafic record de pasageri, depășind chiar și perioada premergătoare pandemiei Covid.

”Valorile de trafic înregistrate la nivelul lunii iulie 2022 la Aeroportul Internațional Sibiu indică o creștere față de nivelul atins în luna iulie a anului 2019, anul în care s-a înregistrat cel mai mare trafic și cele mai multe zboruri, anterior pandemiei de COVID-19”, au declarat pentru Turnul Sfatului oficialii aeroportului sibian.

Astfel, numărul total al pasagerilor înregistrați în ceea ce privește traficul aerian comercial a fost de peste 74.900 pasageri în iulie 2022 față de 73.900 pasageri înregistrați în aceeași luna a anului 2019, creșterea fiind de 1,35%.

De asemenea, în primele șase luni ale acestui an, pe Aeroportul Internațional Sibiu au fost mai mulți pasageri decât în tot anul trecut.

”La nivel cumulat raportat la perioada ianuarie – iulie 2022 față de aceeași perioadă a anului 2019 se înregistrează o scădere a traficului de 17,96%. Astfel, numărul total al pasagerilor înregistrați în ceea ce privește traficul aerian comercial a fost de 331.842 pasageri în perioada ianuarie - iulie 2022 față de 404.467 pasageri înregistrați în aceeași perioadă a anului 2019. Precizăm faptul că în prima parte a anului 2022 traficul aerian era în continuare afectat de condițiile și măsurile de călătorie impuse de țările de destinație cu privire la limitarea răspândirii COVID-19”, mai explică reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

De unde vine creșterea?

Creșterea numărului de pasageri pe Aeroportul Sibiu vine din sporirea curselor, la rândul lor corelate cu dorința românilor de a călători după doi ani de pandemie și restricții.

Spre exemplu, în sezonul de vară 2022, de la Aeroportul Internațional Sibiu sunt disponibile 18 destinații, respectiv: München (zboruri operate de Lufthansa), Viena (zboruri operate de Austrian Airlines și Ryanair), Stuttgart (zboruri operate de Blue Air), Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe Baden-Baden, Londra Luton, Madrid, Memmingen, Nürnberg (zboruri operate de Wizz Air), Billund, Bologna, Bruxelles Charleroi, Corfu, Dublin, Liverpool, Milano Malpensa, Veneția Treviso (zboruri operate de Ryanair).

Cifre record și în țară

Situația înregistrată la Sibiu se repetă în mai multe orașe din țară. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Aeroportul Internațional Iași, unde oficialitățile au anunțat un nou record de trafic: 180 de mii de pasageri în luna iulie. Precedentul record datează din iunie, când numărul celor îmbarcați și al celor sosiți pe aerogara ieșeană a fost de 173 de mii de călători.

“Am avut un nou record de 180.000 de pasageri pe luna iulie, cu mult față de aceeași lună în 2019 când au fost 133.000 persoane. Au trecut pragul aeroportului 880.000 de pasageri în acest an, în august vom depăși un milion de pasageri. Vechea clădire a Aviației Utilitare este demolată, suntem în faza de obținere a avizelor pentru proiectul tehnic al noului terminal”, a postat directorul aeroportului din Iași pe pagina de facebook.

Pentru a face față creșterilor de trafic prognozate, Aeroportul sibian se extinde cu 44 de milioane de euro: terminal pentru 2,6 mil. de pasageri, pistă pentru aeronave mari

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

serviciile lasa mult de dorit pe aeroport, mizerie, aspect dezolat al intrarii, parcarii, etc....automate de bilete de calitate indoielnica si cu functionare defectuoasa, etc etc...rezultatul numiriolor POLITICE!!!
Raspunde

Gușterland Airlines

Acum 1 an

La modul în care este administrat aeroportul de incompetentii PNL si FDGR, eternii bugetari si membri in CA-urile de prin tara, cu studii de postliceala si doctorate in unghii cu gel, e o minune ca nu s-a intamplat o tragedie pana acum. Aeroportul functioneaza strict din inertie si din nevoia/dorinta oamenilor de a calatori. De la cel mai mare director, pana la cei de la curatenia, trebuie sa fii membru sau pila de partid, in speta PNL, ciuma galbena.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

deci trebuie să-l preia ciuma roșie?
Raspunde

Pintilie

Acum 1 an

Necazul mare in Romania este ca ne multumim cu putin si "explodam" rar. Clasa Politica de " 2 lei" alcatuita de indivizi nerealizati profesional sau in afaceri...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Din Sibiu

Acum 1 an

Aeroportul nu trebuie dezvoltat, TREBUIE MUTAT complet IN AFARA ORASULUI, sau program restrictionat de aterizari/decolari doar pe timp de zi, sau impozite reduse pentru sibieni din cauza poluarii fonice si a aerului peste cetatenii sibieni. Daca tot suferim din cauza climei si schimbarilor climatice, de ce nu salvati oamenii msanatatea lor si salvati aeroporturi si avioane? Angajatii aia 5 sunt mai pretiosi decat 200 mii de sibieni care probabil nu merg cu avioanele de la Sibiu dar suporta toate clacsoanele nebunilor ?

Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

da sibienii de unde merg cu avioanele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus