Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Declarațiile de avere ale conducerii Consiliului Județean: Cu ce au început mandatul și cât au acum. Bibu nu și-a depus încă declarația pe site-ul Consiliului Județean

Declarațiile de avere ale conducerii Consiliului Județean: Cu ce au început mandatul și cât au acum. Bibu nu și-a depus încă declarația pe site-ul Consiliului Județean

Actualizare, ora 21.20

Declarația de avere a lui Adrian Bibu apare pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Conform documentului, administratorul public al județului nu are niciun imobil în proprietate și nici autoturism. Are în conturi aproximativ 3500 de lei. A împrumutat 236 de mii de lei unei persoane fizice și are credite în valoare de 240 de mii de lei.

În calitate de administrator public al județului a obținut pe parcursul ultimelor 13 luni 112 mii de lei.

Articolul inițial

Președinta Daniela Cîmpean și vicepreședinții Marcel Luca și Vlad Vasiu dețin împreună, conform ultimelor declarații de avere, șase terenuri și 9 clădiri, case și apartamente. Administratorul public al județului, Adrian Bibu, nu și-a completat încă documentul care era obligatoriu a fi depus până la 15 iunie 2022, conform Legii nr. 176/2010.

Daniela Cîmpean, trei terenuri, trei apartamente și o casă

Președinta CJ Sibiu deține trei terenuri, unul în Lotrioara, de 3.200 m2, cumpărat în 2001, un altul, intravilan, de 700 mp în Municipiul Sibiu, achiziționat în 2015 și un altul, tot intravilan, în Cisnădie, în suprafață de 714 mp, cumpărat în 2020.

Soții Cîmpean dețin împreună trei apartamente și o casă, considerată ”de vacanță”, în Municipiul Sibiu. Cele două apartamente sunt în suprafață de 79, respectiv 69 mp, primul fiind moștenit de Mihai Cîmpean, soțul președintei CJ Sibiu, în anul 1980, iar cel de-al doilea a fost achiziționat de cei doi în anul 2007.

Casa are 118 mp și a fost cumpărată în 2002, conform declarației de avere.

Deține, de asemenea, două autoturisme, un Ford Focus fabricat în 2007 și o Dacia Duster din 2011.

În conturi, soții Cîmpean dețin aproximativ 200 de mii de lei și 14.455 de euro.

Daniela Cîmpean a obținut din salarii 164.268 de lei pe parcursul ultimelor 12 luni și de la Comitetul European al Regiunilor alți 5.442 de euro.

În 2016, la începutul primului mandat de președinte al CJ Sibiu, Cîmpean avea notat în declarația de avere două terenuri, în Sibiu și Lotrioara, două apartamente și casa din Sibiu, autoturismul Ford Focus, tot aproximativ 200 de mii de lei în conturi și 1.700 de euro.

Cîmpean obținea într-un an, ca avocat, 117 mii de lei, mai puțin decât obținea în primii ani la Consiliul Județean – 92 de mii de lei, pe parcursul anului 2017.

Marcel Luca: Trei terenuri, două case și două apartamente

Vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, susține în ultima sa declarație de avere că deține trei terenuri, în Cisnădioara, Cristian și Cisnădie. Toate cele trei sunt în categoria agricolă, cel din Cisnădioara este în suprafață de 3 mii de metri pătrați, fiind achiziționat în anul 1998, cel din Cristian a fost cumpărat în 2004 și are o suprafață de o mie de metri pătrați, iar cel din Cisnădie este de 867 mp și este cumpărat în 2007.

Soții Luca dețin două case și două apartamente: o casă cumpărată în 2002, în suprafață de 330 mp și o alta, cumpărată în 2009, în municipiul Sibiu, în suprafață de 100 mp. Tot în Sibiu mai dețin două apartamente, de 86, respectiv 75 mp, ambele cumpărate în 2007.

Dețin, de asemenea, un autoturism Volkswagen fabricat în 2002, iar în conturi au aproximativ 100 de mii de lei și 97 de mii de euro.

Marcel Luca obține venituri din salariul de vicepreședinte al CJ Sibiu, 146 de mii de lei și alți 50 de mii de lei din închirierea unui apartament. Un alt apartament este închiriat, însă chiria în sumă de 23 de mii de lei, anual, e încasată de soția vicepreședintelui CJ Sibiu. Cei doi primesc suplimentar și pensie, ambii câte 45 de mii de lei, anual.

La începutul mandatului, Luca avea în conturi 75 de mii de lei și 42 de mii de euro, pe lângă proprietățile imobiliare trecute și în declarația de avere de acum.

Vlad Vasiu: Un apartament și o casă. Și ceasuri

Celălalt vicepreședinte al CJ Sibiu, Vlad Vasiu scrie în declarația de avere că deține un apartament de 60 de metri pătrați, moștenit în 2019 și o casă de 174 mp, cumpărată în 2018. Ambele proprietăți se află în municipiul Sibiu.

Liberalul a mai scris că deține ceasuri a căror valoare estimată este de 10 mii de euro, iar în conturi are aproximativ 50 de mii de lei, 30 de mii de dolari și 6 mii de euro.

Are, de asemenea, un împrumut acordat unei persoane fizice, în valoare de 107 mii de lei, dar și datorii la bănci de peste 560 de mii de lei.

Vasiu a obținut venituri total de la Consiliul Județean în valoare de 146 de mii de lei, iar de la PNL i-au fost dați înapoi 130 de mii de lei, banii cu care a contribuit la campania electorală de acum doi ani. În plus, a promit ca donație de la o persoană fizică suma de 14 mii de lei.

Față de declarația de la începutul mandatului, Vasiu nu mai are autoturismul, un SAAB fabricat în 1998, iar conturile sunt acum mai pline. La începutul mandatului, vicepreședintele CJ Sibiu avea 28 de mii de lei și 20 de mii de euro, pe lângă banii cuc are a contribuit la campania electorală a PNL.

Adrian Bibu, varianta 2021: 340 de mii de lei, bani împrumutați, 250 de mii de lei, dați în împrumut

Adrian Bibu, administratorul public al județului, nu și-a depus încă declarația de avere în acest an, pe site-ul Consiliului Județean. Conform documentului de anul trecut, acesta nu are nicio proprietate imobiliară și nici autoturism.

În conturi a declarat că deține aproximativ 120 de mii de lei și 36 de euro. A acordat însă împrumuturi unor persoane fizice de peste 250 de mii de lei și a raportat împrumuturi luate în valoare de peste 340 de mii de lei.

Conform Legii nr. 176/2010, Bibu riscă o amendă de la 50, la 2.000 de lei, iar Agenția Națională de Integritate poate declanșa din oficiu o procedură de evaluare a situației.

”Nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”, anunță ANI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Federal

Acum 1 lună

Am si eu o intrebare: Sotii Luca ce au lucrat la viata lor de au pensie de 3.800 de lei lunar fiecare? Sunt oameni care au lucrat 35 de ani si au pensia de 1.100 lei. M-as reorienta si eu sa fiu sigur ca la batranete am o pensie ca a lor.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Lāsati mā ce declarā, ce au e interesant, cā dacā cineva imi spune cā dupā decenii de politicā vânjoasā conduci ford focus din 2001 eu imi tai nasul ( altceva) jos. Cā nu e nimeni smintit sā intre in politicā doar pentru o garsonierā pe Rahovei lângā uscātoria blocului si un focus hodorogit parcat lângā pubela comunā.
Raspunde

Heinz Joachim Flockenwald

Acum 1 lună

Ca sibieni autentici, avem datoria sfanta sa votam FDGR și PNL, oricât am fi mințiți că aceștia sunt corupți și hoți! Este adevarat, dar sunt ai nostri si nu votam niciodata PSD!
Raspunde

Cichicean

Acum 1 lună

Domnule sibian autentic cu cat esti platit sa pupi..... PNL si FDGR?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Eu zic sā ne mai gândim , sā nu ne aruncām.... Datoriile sfinte sunt alea 10 porunci, le-am citit si nu scrie nicāieri " sā votezi FDGR".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus