Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Pista de biciclete de pe malul Cibinului are nevoie de studii suplimentare

Pista de biciclete de pe malul Cibinului are nevoie de studii suplimentare

Primăria Sibiu a încheiat un nou contract de realizare a unor noi studii necesare amenajării pistei de biciclete de pe malul Cibinului, una din cele mai mari investiții aflate în derulare.

90.350 de lei este valoarea contractului încheiat de Primăria Sibiu cu Geostud SRL din București, în urma unei proceduri de achiziție directă. Contractul are drept obiect realizarea unui studiu geotehnic ”la pasarelele ciclo-pietonale aferente obiectivului Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin”.

Conform proiectului pistei de biciclete, pentru care Primăria Sibiu a plătit 781.000 de lei firmei FIP Consulting, pe traseu este prevăzută o singură pasarelă cu o lungime de 30,8 metri. Propusă în capătul din Gușterița al pistei, această pasarelă va oferi legătura cu intersecția străzilor Viitorului, Crișului și Mureșului.

Anunțul achiziției directe publicat de Primăria Sibiu nu indică dacă studiile geotehnice solicitate sunt necesare și ”podului circular” prevăzut a fi amplasat peste confluența Cibinului cu Rosbach.

Lucrările la pista de biciclete au fost încredințate firmei Con-A, printr-un contract semnat în 17 ianuarie 2022. Termenul inițial de finalizare a lucrărilor este 16 decembrie 2022, valoarea contractului fiind de 34,7 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Citește și VIDEO și FOTO Am pedalat pe traseul viitoarei piste de lângă Cibin. Cum pot fi salvate cât mai multe sălcii?

VIDEO Continuă tăierea sălciilor de pe malul Cibinului: ”Multe sunt putrede pe interior”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Mihai

Acum 1 lună

O alta mare porcărie... Bani beliți degeaba asa cum ne-a obișnuit Dancila a noastră
Raspunde

Yak

Acum 1 lună

"Gulterița" , un nou cartier... în rest, spălări de bani repetate ale primăriei Sibiu.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Dorel style! Noi muncim nu gândim! Dar, având in vedere cā pasarela este in GuLterita....totul e posibil. Asa zice articolul, Gulterita!
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

La cate capete patrate au in componenta organele de conducere , nici nu trebuie sa ne mire acest fapt , dar le merge mintea sa suga cit mai multi bani de la buget cu tot felul de smecherii, asta stiu sa faca la perfectie ! Si mai e si dorinta arzatoare a capului patrat suprem de a taia cit mai multi arbori din oras asa ca isi vede visul implinit !!
Raspunde

Der Konig

Acum 1 lună

Doamnelor si domnilor din primarie, pe langa desfrisarea malurilor Cibinului, aceasta lucrare implica si modificarea albiei raului? Se poate observa clar ca aceasta a fost micsorata, ori asa ceva este total ilegal.
Raspunde

Bobo

Acum 1 lună

La fel cum au facut si pe Calea Dumbravii, DEZASTRU !
Raspunde

Moș Ion Roată

Acum 1 lună

Studiile Geo sunt componente ale Documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie si ulterior ale proiectului tehnic. Deci s-au realizat deja 2 studii geo pe acest obiectiv până acum. Totuși, ambele studii Geo realizate până în prezent NU MAI SUNT BUNE și Primăria achiziționează un al 3-lea studiu Geo la solicitarea Con-A. Oare prin noul studiu Geo (platit tot de cetatenii Sibiului, la fel ca si celelate două) nu se urmărește cumva de CON-A să se modifice ”legal” soluția tehnică din licitația câștigată, devenită prea costisitoare sau prea puțin profitabilă pentru constructor? Am auzit că așa au făcut și în alte părți, la alte proiecte derulate cu Primăria.
Raspunde

Moș Nelu.

Acum 1 lună

Ce face primăria e chiar spălare de bani, studii peste studii, in loc sa amenajeze albia râului Cibin de la intrare in oraș până la ieșire , ei o micșorează. Defilează pomi ,acele sălci ,și inlocbi să pună pomuleti ornamentali. Orașul r mizer, plin de gunoaie, de ce nu investește primăria in informate populației, obligarea acesteia sa își curețe in fața blocului și unde e spatiu public ea să curețe? Asta nu înseamnă poluare, gunouli aruncat pe străzi și în spațiile verzi? De ce nu în esteste primăria ,daca e criza energetică și de clima in suprafețe cu zone verzi și cât mai mulți pomi plantați, nu pomuleti ornamentali și betoane peste betoane? Bravo cei care ați votat FDGR nu ii interesează de curățenia orașului, e plin de gunoi și sibieni șut protveducati, lipsa de pomi și spații verzi...etc...cât timp își mai bate joc primăria de Sibiu.
Raspunde

Lucky Luke

Acum 1 lună

Dacă nu se face sunt incompetenti, dacă se face, de ce se face...nu va mai bateți capul că oricum ar fi tot nemulțumiți ați fi (ori probabil sunt doar comentarii politruce). Pentru tot felul de suspiciuni există organe abilitate cărora să vă adresați, dacă într-adevăr vă interesează atât de tare. Dar nuuu mai bine scriem la ziar să citească tot prostul ca e mai ușor de manevrat așa. Deci concluzia e clara: politicieni minusculi cu gândul doar la ciolan nu la investiții așa cum se face acum. Mă uit la cate străzi au fost reabilitate, piste de biciclete noi, poduri etc. Simt miros de ciuma roșie!!!
Raspunde

Ada

Acum 1 lună

Un proiect de 2 lei. De abia se așteaptă să taie câți mai mulți copaci și să se distrugă natura. Sa toarne cat mai mult beton, ca să le dea bani așa zisilor constructori și celor care fac beton. Rușine să vă fie! In toate cartierele ați tăiat copaci înalți cat blocurile ca sa puneți în locul lor niște bețe, ați distrus toate gardurile verzi că ați zis că e plin de bălării (așa zicea coordonatoarea proiectului pe nume Biță). Acum că se vad mai bine buruienile de 2 metrii doamna Biță e mulțumită. Acum nu sunt bălării, sunt doar buruieni de 2 m.
Raspunde

Ada

Acum 1 lună

As vrea sa vad cum faceți și dvs cereri organelor abilitate pentru a cerceta aceste proiecte de 2 lei. Credeți că vin cu o soluționare? Nu, sunt mana in mana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus