Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Un milion de lei: peste 30 de proprietari, expropriați pentru noua stradă a Sibiului

Un milion de lei: peste 30 de proprietari, expropriați pentru noua stradă a Sibiului

Autoritățile locale anunță declanșarea exproprierilor necesare prelungirii străzii Bruxelles din Zona industrială vest până la intersecția cu Calea Șurii Mici.

Decizia de expropriere a fost emisă ca urmare a adoptării unei hotărâri în acest sens de către Consiliul local Sibiu, la finele lunii trecute. Hotărâre care a căpătat titlu executoriu și care prevede exproprierea a 8.270 de mp, aflați în proprietatea a peste 30 de persoane fizice și juridice (alți 5,895 de mp necesar noii străzi sunt în proprietatea municipiului Sibiu).

131,66 de lei pentru fiecare metru pătrat expropriat este valoarea stabilită pentru acordarea de despăgubiri. 2.464 de mp este cea mai mare suprafață expropriată de la un singur proprietar (Maria Kober) și căreia îi este propusă suma de 324.410 lei drept despăgubiri. De cealaltă parte, cea mai mică suprafață expropriată (48 de mp) aparține Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

Este al doilea drum pentru care Primăria Sibiu face exproprieri, după noua stradă peste Câmpușor.

Consultă aici anunțul referitor la exproprierile din Zona industrială vest

Aproape un km

Conform planurilor aprobate până acum, strada Bruxelles urmează a fi prelungită pe o lungime de 907 metri, ar urma să aibă două benzi de circulație și o lățime a carosabilului de șapte metri. La intersecția cu Calea Șurii Mici, carosabilul va avea o lățime mai mare, de 10,50 metri.

Alături de carosabil, viitoarea stradă ar urma să aibă pe o singură parte (dreapta) o pistă de biciclete cu o lățime de doi metri și un trotuar cu o lățime de un metru. Sunt prevăzute și spații verzi (5.400 de mp, raportat la 6.700 de mp suprafața carosabilului) pe care vor fi plantați 38 de copaci.

Citește și Urmează exproprieri: noua stradă între Zona industrială vest și cartierul Magnolia va fi mai lată. Consultare publică

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

C.s.

Acum 1 lună

Fabulos! 7m latime exact ca in campsor. Cand cineva ramane in pana se blocheaza tot traficul.
Raspunde

S

Acum 1 lună

Degeaba faci in campsor 3 benzi pe sens daca se termina intre case
Raspunde

McD

Acum 1 lună

...se repeta istoria din cartierul Arhitectilor...nicio mirare...gandire cu cizmele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus