Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
6°C

Poziția Primăriei despre trotuarele blocate de mașini în centru: nu se ia în calcul o creștere a amenzilor de 50 de lei

Poziția Primăriei despre trotuarele blocate de mașini în centru: nu se ia în calcul o creștere a amenzilor de 50 de lei

Conducerea Primăriei Sibiu a reacționat pe subiectul trotuarelor din zona centrală, blocate în mare parte de mașini parcate.

Situația trotuarelor din Orașul de jos a fost semnalată de un sibian care locuiește în zonă și care, în ieșirile cu căruciorul în care își plimbă copilul de câteva luni, arată că e nevoit să circule adesea pe carosabil: trotuarele sunt blocate cu șiruri lungi de autoturisme.

Situația nu este una nouă, prin urmare Turnul Sfatului a solicitat administrației locale să explice care este motivul pentru care Poliția locală nu reușește să reducă numărul mașinilor parcate neregulamentar pe trotuare.

”Poliția Locală desfășoară continuu acțiuni de sancționare și/sau ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în întreg orașul, inclusiv în zona centrală. De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate 6.600 de sancțiuni pentru parcare neregulamentară și au fost ridicate peste 1.350 de mașini, printre acestea numărându-se și amenzi aplicate în zona centrală, inclusiv pe străzile Plopilor și Nouă”, este răspunsul transmis în scris de către Primăria Sibiu.

Între 50 și 100 de lei, în 15 zile

Totodată, am întrebat dacă Primăria are în vedere noi măsuri pentru a elibera trotuarele orașului de mașini (creșterea cuantumului amenzilor ori a numărului de agenți ai Poliției locale, fiind date ca exemplu).

”În ceea ce privește creșterea amenzilor aplicabile pentru parcarea neregulamentară, nu se ia în calcul o creștere a cuantumului - amenzile sunt suficient de mari pentru a descuraja cetățenii responsabili din a parca neregulamentar, valoarea acestora fiind corelată cu veniturile cetățenilor”.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului local Sibiu adoptată în 2001 sub numărul 210 (și modificată în mai multe rânduri, dar nu și în ceea ce privește valoarea amenzilor), Poliția locală Sibiu poate aplica o amendă cuprinsă între 100 și 200 de lei pe numele șoferilor care parchează pe trotuare. Dacă este plătită în termen de cel mult 15 zile, atunci cuantumul amenzii se înjumătățete. În Sibiu, în zona centrală, parcarea pe timp de o zi întreagă este taxată cu zece lei.

În ceea ce privește numărul de polițiști locali, a fost întocmită o analiză. ”Creșterea numărului de agenți de Poliție Locală nu este luată în calcul în acest moment. Managementul Poliției Locale a analizat și consideră că personalul este suficient deocamdată, ținând cont de atribuțiile legale pe care le are conform legii pe de o parte și de eficiența și economicitatea cheltuirii banilor publici pe de altă parte”, mai răspund reprezentanții administrației locale.

Citește și VIDEO Experiențele repetate ale unui sibian pe trotuarele din centru: ”Sunt nevoit să merg pe carosabil”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Atunci daca amenzile sunt sufient de mari si personalul este suficient de ce sunt masini parcate in continuare pe trotuar? Inseamna ca situatia nu este gestionata eficient! Doar azi, intr-o singura plimbare scurta, m -am lovit de doua masini, oprite pe trecerile de pietoni, si nu asa cu bun simt, sa-ti lase loc sa treci. Nu, pur si simplu blocau toata trecerea de pietoni. In ceea ce priveste masinile parcate pe trotuar. Pai sunt la tot pasul, nu doar in Centru, deja este o moda sa parchezi pe trotuar sa nu ti se zgarie masina. Asta pana se va intampla o tragedie si un batran, un copil sau o persoana cu dizabilitati va fi ranita sau mai rau si atunci Primaria va fi ca intodeauna surprinsa ca s-a intamplat asa ceva sau se va spala pe maini in stilul caracteristic. Care este solutia? Pai masinile Politiei Locale sa patruleze pe strazi in fiecare , mai ales cele stiute ca fiind cu probleme( din puntul meu de vedere tot Sibiul este o problema), nu sa se deplaseze la sesizari pentru ca multi nu fac sesizari pentru ca ori ,, nu vor sa faca rau nesimtitului" ori de frica. Dar asta inseamna consum mai mare de benzina si cheltuieli mai mari iar doamna blonda de la Primarie nu e de acord, ca doar cand te aduce masina Primariei pana la usa, pe banii sibienilor, este cam greu sa vezi problemele cu care se confrunta acestia, nu?
Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 lună

Dreptate ai!
Raspunde

Adi C

Acum 1 lună

Angajările la poliția locală se fac doar cu P-C-R . Locurile pentru următoarele angajări și t deja ocupate :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@

Acum 1 lună

La voi in Valcea parcati pe acoperisuri ?
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Intamplator sunt sibian dar fac parte din categoria care am o masina, merg mult pe jos si folosesc transportul in comun. Si sa-ti spun un lucru in cazul in care nu-l pricepi fiind mai greu de cap: trotuarul este pentru pietoni, nu este parcare . Si nu o spun eu, ci legea iar parcatul pe trotuar constituie contraventie Scuza ca nu ai unde parca nu-i problema mea si nici a celorlalti pietoni.Ar trebui sa te gandesti daca ai loc de parcare inainte sa-ti cumperi a treia sau a patra masina pentru copilul care tocmai a facut 18 ani si doar nu o sa mearga pe jos la scoala. Doamne fereste! A! Si inca ceva! Nu toti care au alta opinia decat a ta sunt din Valcea si chiar daca ar fi, ar fi cu clasa mai sus decat tine in ceea ce priveste bunul simt si inteligenta.
Raspunde

Rodica

Acum 1 lună

O clarificare: as dori sa intreb daca trotuarele au scopul si sunt facute pentru ca masinile sa parcheze pe ele. Daca DA, atunci eu ca pieton pot sa ma duc pe orice strada si sa ma plimb in mijlocul ei? Oare nu se poate dispune, ca pe stradute asa inguste sa se parcheze doar pe o singura parte si numai pe carosabil? Si daca nu e loc, atunci parcarea va fi interzisa. Si alta ar trebui sa fie abordarea cu "injumatatirea" amenzilor. De ex. acei 100 de lei sa fie platiti integral in termenul stiut, in caz contrar se va dubla. Oare Primaria si Politia Locala nu pot sau nu vor sa faca, pentru ceea ce sunt platiti!
Raspunde

Radu

Acum 1 lună

O regulă din Codul Rutier, care nu se prea aplică: Art. 143: Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor: c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m; și pentru respectarea căreia primăria (administratorul drumului) este obligată să monteze indicatoare rutiere "staționarea interzisă" pe porțiunile afectate. Pe multe străzi au masacrat trotuarele ca să facă rost de cei 6 m de carosabil, dar mai avem destule rămase.
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

In traducere liberă, parcarea pe o zi pe un loc amenajat e 10 lei. Parcarea pe trotuar sau unde ai chef este intre 50 și 100 de lei dacă plătești în 15 zile, asta DACĂ te Prinde Poliția locală. Dacă nu te prinde, e gratis. Dacă într-o săptămână n-ai primit amendă, e mai ieftin să parchezi ilegal. Și șansele sunt destul de mici să te prindă. In cele aproximativ 210 zile trecute de la începutul anului s-au dat 6600 de amenzi, rezultă 31,42 de amenzi pe zi la câteva mii de autoturisme parcate zilnic pe trotuare.
Raspunde

Vasile

Acum 1 lună

Este o mare problema, reala, cu numărul extrem de mare de mașini ale sibienilor. Plus cele venite din Vâlcea, Olt și de pe unde o mai fi. Amenzile nu sunt o soluție, nici ridicarea mașinilor nu e o soluție. Cred ca singura soluție, viabilă, ar fi obligarea celor care au curți sa își parcheze mașinile în curți.. Sau construirea unor parcări sub- sau supraterana, etajate. Contra unei sume modice, de tip abonament, nu am mai vedea atâtea mașini pe trotuare. Unde? Pai, sa vedem: la gara, la Dragoner, în locul scuarului , in Piata Targul Pestelui, la Piata Cibin, la Cazarma 90, în parcarea din stada Xenopol, lingă actualul sediu al Tribunalului, la parcarea de lângă Thalia. Și sunt încă multe locuri unde s-ar putea face. Dar, trebuie bani. Sibiul nu se poate plânge ca nu are bani! Trebuie doar o minte limpede de gospodar adevărat. Nu ca a celor care conduc orașul acum!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Unde sa mai parcam ca tot dați din gura o grămadă pe aici dar noi care locuim în zonele acestea de ce trebuie sa va suportam pe voi ca veniți în centru și va parcați mașinile pe strazileacestea în loc sa sa veniți cu altceva ca să nu se mai plângă toți ghiolbani ca nu trotuarele libere ,nu mai vorbesc de faptul ca sunt o grămadă de locuințe în regim hotelier și ocupa clienți toate locurile de parcare sa pună primăria semn cu parcare doar pentru locatari și atunci ați avea trotuare libere altfel noi unde sa ne parcam mașinile ca la blocuri sunt pline trotuarele și nu mai comentează nimeni ca acolo locuiesc ăștia de tot comentează aici
Raspunde

Razvan

Acum 1 lună

Pilonii(cum sunt puși la poliție pentru delimitare) pe o parte aa unui trotoar ar rezolva problema, pe cealaltă parcări că mașini sunt destule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus