Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Tursib reia controalele în autobuze după trei luni de pauză: ”Am numărat călătorii prin stații”. Compania neagă

Tursib reia controalele în autobuze după trei luni de pauză: ”Am numărat călătorii prin stații”. Compania neagă

Timp de trei luni controlorii Tursib nu au făcut niciun control în mijloacele de transport pentru că societatea nu a pus la punct noile sisteme de taxare și de verificare a abonamentelor. Informația este dată chiar de către controlori, care spun că timp de trei luni au mers la serviciu degeaba.

”Ne-au luat aparatele cu care scanam abonamentele și ni s-a comunicat explicit să nu mai facem niciun control. Ni s-a spus de câteva săptămâni, la început, apoi o lună, iar apoi s-au făcut trei luni. Ne-am prezentat la serviciu, dar nu aveam nimic de făcut, așa că ne-au trimis să numărăm călătorii, să facem un fel de sondaj, câți urcă, câți coboară. Oricum datele nu au fost folosite la nimic, iar apoi am verificat dacă merg ledurile din stații, dacă apare numele... Oricum, după o jumătate de oră, o oră, ne terminam treaba, pentru că nu aveam decât de urmărit două trasee”, povestește un controlor.

Tursib: ”Rolul inspectorilor de trafic în toată această perioadă de implementare a proiectului a fost de control...”

Conducerea Tursib susține că sistemul a fost implementat din 1 mai și că s-au efectuat controale în toată această perioadă.

”Începând cu 01.05.2022 s-a început implementarea unui nou sistem de ticketing în mod etapizat, sistem care la această dată este funcțional. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor s-a menținut și vechiul sistem de ticketing care a funcționat în paralel și a permis validarea tuturor titlurilor de călătorie, inclusiv în fazele incipiente ale noului sistem.

Rolul inspectorilor de trafic în toată această perioadă de implementare a proiectului a fost de control, de acordare a suportului necesar călătorilor, de informare a călătorilor privind utilizarea noilor echipamente și implementarea noilor proceduri de ticketing și de monitorizare a fazelor de implementare a noilor sisteme.

În acest moment noul sistem de control al titlurilor de călătorie este implementat, inspectorii de trafic desfășurându-și activitatea conform noilor proceduri și folosind noua tehnologie”, se precizează în răspunsul transmis Turnul Sfatului.

Controlorii: ”Vă trimit ordinul dat în 2 mai. Fiecare a făcut ce a vrut, adică mai nimic”

Controlorii susțin că răspunsul conducerii e o minciună și dovedesc asta prin mesajele pe care le-au primit de la șefii lor direcți.

”Vă trimit ordinul dat în 2 mai. Fiecare a făcut ce a vrut, adică mai nimic. Nimeni nu s-a interesat de activitatea noastră”, ne spune unul din controlori.

Într-un mesaj din 2 mai 2022, controlorilor li s-a comunicat pe grupul lor de WhatsApp că se sistează orice verificare în autobuze.

”Așa cum ați fost anunțați anterior de Liviu, în perioada următoare nu vom sancționa călătorii, ci îi vom informa cu privire la modificările aduse noului sistem de ticketing. (...) Până vă anunț, nu se face niciun control și nu se dă nicio amendă. Deocamdată vom face doar campanii de informare a călătorilor în autobuze privind utilizarea noilor echipamente”, se preciza în mesaje.

Din această dimineață controlorii s-au reapucat de treabă. ”Din această dimineață avem aparatele și putem face verificări”, precizează controlorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5206

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@@@

Acum 1 lună

Cred ca am calatorit de vreo 3-4 ori fara sa achit bilet. Asta e!
Raspunde

ID

Acum 1 lună

Am primit de nenumarate ori mesajul : Lipsa conexiune ! Ce este de facut in situatia asta ? Dincolo de a nu achita biletul... Coboram din autobuz ? Asteptam amenda ? Fluieram la sofer ?
Raspunde

Gica

Acum 1 lună

Întrebare. Dacă sunt un călător care are banii pe card, circul pe un anumit traseu fff aglomerat la orele amiezii și prind loc doar în partea din spate a autobuzului, ce fac? Îmi dau cardul la alți călători sa valideze călătoria? Menționez ca m am urcat dintr-o stație unde nu există automat de bilete iar autobuzul era din cel albastru nou achiziționat, care este prevazut cu poș doar la ușa din fața. Va mulțumesc
Raspunde

Qqq

Acum 1 lună

Îți poți lua biletul cu cardul de la validatoarele galbene. Sint 3 in autobuz
Raspunde

Kiki Riki

Acum 1 lună

Ce prostie monumentala cu transportul in burgul nostru: pai la ce le mai trebuie "inspectori de trafic", aparate, conexiuni, etc pt verificarea calatorilor cand 80% din transport e subventionat tot din banii nostri? Adica oricum platesc si cei care nu au treaba cu mersul cu autobuzul. FACETI NAIBII TRANSPORTUL GRATIS!!! Conditii decente si respectarea timpilor. Pare ca e o gasca de incompetenți atat la Tursib cat si la Primarie.
Raspunde

Turbis

Acum 1 lună

Nu știu ce au vrut sa facă băieții cu "răscoala" asta, dar mie mi se pare ca s-au faultat singuri. Ei au făcut publice mesajele: ok, nu controlezi, dar faci campanie de informare. Deci aveau de lucru zilnic, sa stea de vorba cu oamenii, sa interacționeze, sa ajute, timp de 3 luni. Dacă nu au făcut, au stat degeaba pe barba lor, nu a conducerii. Cine recunoaște ca nu a făcut nimic perioada asta, sa dea banii înapoi și sa caute un alt job. Repede. Eu nu vreau sa ma controleze persoanele respective, aceleași care agresau călătorii dacă nu aveai bilet, care amenințau cu pușcăria etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus