Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Facultatea de Teologie din Sibiu se pregătește pentru sesiunea de toamnă: din ce în ce mai multe fete și persoane care au absolvit deja o facultate sunt interesate să studieze teologie

Facultatea de Teologie din Sibiu se pregătește pentru sesiunea de toamnă: din ce în ce mai multe fete și persoane care au absolvit deja o facultate sunt interesate să studieze teologie

11 locuri la specializarea Teologie Pastorală au mai rămas pentru sesiunea de toamnă a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Înscrierile pentru aceste locuri încep în 5 septembrie. Decanul facultății, Pr. Prof. Dr. Daniel Buda spune că deși în general a fost un an greu datorită numărului mic de absolvenți de liceu, unitatea de învățământ superior pe care o conduce a avut o primă sesiune de admitere bună, fiind convins că în toamnă se vor ocupa și ultimele locuri bugetate.  

Citește și: Admitere ULBS: Care sunt cele mai căutate și cele mai puțin atractive facultăți din Sibiu

Facultatea de Teologie din Sibiu a pus la dispoziția celor care și-au dorit să se înscrie la Teologie Pastorală în sesiunea de vară, 50 de locuri subvenționate de stat, 4 pentru absolvenții de licee din mediul rural, un loc cu bursă și un loc fără bursă pentru românii din diaspora, 5 granturi ULBS și 50 de locuri cu taxă.

Pentru sesiunea din toamnă au rămas 11 locuri gugetate la specializarea Teologie Pastorală, un loc pentru absolvenții de licee din mediul rurual și un loc pentru românii de pretutindeni. De asemenea, mai sunt 5 locuri libere pentru specializarea Muzică Religioasă.

„Sunt sigur că vom avea candidați și în sesiunea din toamnă. Spun asta pentru că un procent destul de ridicat de absolvenți de liceu nu și-au luat BAC-ul în vară, dar îl vor trece în sesiunea din toamnă și se vor înscrie la Facultatea noastră. Trebuie să precizez că deja în vară am avut mai mulți candidați decât locuri bugetate, însă 26 de candidați deja declarați admiți au mai absolvit o facultate. Prin lege aceștia nu pot ocupa decât locurile cu taxă. În total avem deja 71 de studenți admiși, care au confirmat locul de studiu. În ultimii ani constatăm cu bucurie că există un interes tot mai mare pentru teologie a celor care și-au făcut deja o carieră într-un anumit domeniu și carevor să studieze teologia, fie pentru a-și îmbunătăți cunoștințele religioase, fie pentru a se îmbogăți spiritual, fie, de ce nu? pentru o carieră târzie în Biserică.

Ce mai este nou?

Facultatea de Teologie din Sibiu are deja, de câțiva ani, o secție de Muzică Religioasă. Pentru această specializare urmează să se obțină acreditarea permanentă, dosarul fiind în curs de depunere. Următorul pas va fi deschiderea unui program de Master pentru Muzică Religioasă, cel mai probabil, peste doi ani.

Citește și: Admitere 2022: cu ce medii s-a intrat la cele mai bune facultăți din Sibiu

De asemenea, un aspect îmbucurător este și faptul că din ce în ce mai multe fete aleg să urmeze această facultate. În acest an, de exemplu, sunt declarate ca fiind admise opt fete dintre care șase sunt la Teologie Pastorală și două la Muzică Religioasă.

„Fetele studiază Teologie Pastorală și modulul pedagogic, după care pot să fie profesoare de religie. De fapt și băieții fac același lucru pentru a-și spori șansele de a avea un loc de muncă, putând fi și profesori de religie. Anul acesta au fost declarate admise opt fete”, mai spune decanul facultății.

Când începe sesiunea de toamnă

Înscrierea pentru sesiunea de toamnă la Facultatea de Teologie din Sibiu va începe în 5 septembrie și se va încheia în 11 septembrie. În aproximativ aceeași perioadă vor fi validate și dosarele. Interviul de admitere va avea loc în 13 septembrie de la ora 9.00, iar afișarea rezultatelor se va face în data de 14 septembrie. A doua zi după afișare se pot depune contestațiile, iar în perioada 16 – 20 septembrie va avea se pot confirma locurile.

Rezultatele finale se vor afișa în 21 septembrie.

„A fost un an destul de complicat cu privire la admiteri pentru că au fost puțini absolvenți. În urmă cu 18 ani s-au născut cei mai puțini copii din istoria României de după 1989, dar cu toate acestea, noi am reușit să ne îndeplinim planul. Sunt încrezător că în toamnă vom completa locurile pe care le mai avem libere”, spune pr. Daniel Buda.

Locuri rămase libere la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu

Teologie Pastorală – 11 locuri bugetate

1 loc pentru absolvenți de liceu din mediul rural

1 loc pentru etnici romani

Teologie Muzică Religioasă – 5 locuri

Master practice – 1 loc

Master sistematice - loc

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Gigi contra

Acum 1 lună

Au timp și bani daca vor sa studieze Teologia, după ce au făcut alta facultate.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 lună

Mai, au ramas locuri bugetate! Nu mai vrea nimeni sa fie popa? Hmm... scuze ca suntem in post...
Raspunde

Ion

Acum 1 lună

Cand foamea e mare, iar $domnii$ nu pleaca afara pentru ca stau pe big cash, cererea de locuri creste! Viitorii absolenti vor premia si ei infractori urmand buna practica de manual Carabulea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus