Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Ramura: O tânără din Sibiu a început o afacere cu 2.000 de lei. „M-am regăsit pe mine”

Ramura: O tânără din Sibiu a început o afacere cu 2.000 de lei. „M-am regăsit pe mine”

O afacere pornită din pasiune pentru frumos și artă. Așa poate fi descris în câteva cuvinte ceea ce sibianca Amalia Beksi a numit Ramura. Tânăra are 24 de ani și în urmă cu un an a început să decoreze căni, farfurii și lingurițe din ceramică cu lut polimerizat profesional. Între timp, sibianca și-a diversificat portofoliul de produse și a reușit să creeze cercei, dar și lumânări din ceară de soia naturală.

Amalia este studentă în anul doi în Cluj-Napoca, la profilul Managementul Dezvoltării Afacerilor. În pandemie, în urmă cu un an, a încercat să-și găsească o activitate cu care să-și ocupe timpul liber pe care-l avea. Nu se gândea însă că această activitate îi va deveni și sursă de venit.

„În prezent, studiez la Cluj-Napoca, iar job-ul meu full time este mica mea afacere Ramura care în urmă cu un an de zile a pornit cu numele De poveste. Între timp, lucrurile au evoluat și m-am gândit că Ramura ar constitui o identitate mai bună pentru ceea ce fac eu pentru că sunt foarte multe elemente legate de natură în modele pe care eu le creez”, își începe sibianca povestea.

Cum a început totul

Tatăl Amaliei este pictor, iar tânăra spune că a crescut înconjurată de artă, dar până anul trecut nu descoperise că are un talent în această zonă. A urmărit mai multe clipuri video care prezentau modul în care sunt realizate decorațiunile din lut, iar apoi a început să creeze propriile sale lucrări.

„Am început această afacere din dorința de a avea un hobby pe perioada pandemiei. Mi s-a părut greu, dar zilnic exersam câteva ore, până într-o zi, când a ieșit cum îmi doream. După aceea, am început să le ofer lucrările celor dragi, ei au fost foarte surprinși și foarte multă lume a început să mă încurajeze. Mă întrebau dacă pot să fac contracost diferite modele. La acel moment nu am luat prea în serios această propunere, în schimb am continuat și mi-a plăcut tot mai mult, iar după câteva luni am început să mă ocup exclusiv de asta, pe lângă studii”, explică Amalia.

Investiție inițială de 2.000 de lei

Drumul spre ceea ce Amalia a numit Ramura a început cu 2.000 de lei, bani din care tânăra și-a cumpărat produsele de bază: cănile și lutul profesional. Pe parcurs, când a început să câștige și bani din ceea ce face, bani pe care i-a reinvestit în ustensile.

„A decurs totul de la sine, lucrurile au venit natural. Am început cu 2.000 de lei, bani necesari pentru lucrurile de bază, iar apoi investiția a fost continuă pentru că aveam nevoie de tot mai multe ustensile. Mă ajută și profilul pe care îl studiez acum deoarece pot pune în practică teoria pe care o învăț. După ce voi finaliza studiile, vreau să mă ocup exclusiv de afacere”, mai explică Amalia.

Și-ar dori să aibă un spațiu în care să expună lucrările

Tânăra spune că ceea ce face la Ramura o face să se simtă împlinită și liberă. I-ar plăcea să aibă un spațiu în care să-și expună lucrările și în care oamenii să vadă atenția și grija la detalii pe care o acordă fiecărui produs în parte.

„Mi-aș dori foarte mult pe lângă partea de online să am și un mic spațiu unde să pot să expun lucrările. Am studiat management hotelier, am mers în zona de business, am fost plecată în afara țării, dar mi-am dat seama că acest domeniu nu mi se potrivește. Aici am libertatea de a mă exprima, de a face programul cum îmi doresc și mi se pare excelent acest lucru. Am lucrat în domeniul managementului hotelier în Londra, în Belgia, și la noi, dar mi-am dat seama pur și simplu că nu m-aș vedea făcând acest lucru peste zece ani. În schimb acum nu mai e așa, aici m-am regăsit pe mine”.

Dacă la început Amalia decora doar căni, farfurii și lingurițe, de ceva timp a diversificat portofoliul și a început să creeze bijuterii și lumânări. „Fiind în stare incipientă, îmi doresc să lucrez mai mult la ele ca să le pot posta în catalogul nostru de produse. Mă focusez doar pe acest lucru și nu mă mai văd făcând altceva de când am descoperit ceea ce îmi place”.

Cei care doresc să vadă creațiile Amaliei pot intra pe pagina de Facebook Ramura sau pe pagina de Instagram ramura.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Claus

Acum 1 lună

Feumoase articole.Succes.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Cu ce plāteste facturile?? Carburantii si energia in general sunt scumpe de-ti ies ochii. Bāi micile afaceri sunt faine si aduc desigur satisfactii, dar nu bani. Eu nu cred cā duduia trāieste exclusiv din cānitele si cutiutele " dulci si drāgute " vândute. Nu cred! Pe planeta pe care trāiesc eu, unde 14-15 ore de muncā durā 7 zile pe sāptāmânā este normalitatea asumatā, nu se poate trāi din 4 cāni vândute pe zi si alte douā date cā material promotional. Nu -se-poate! Si nu cred cā duduia vine 687 de cāni pe zi plus 84 de perechi de cercei , la pretul de 56 de euro bucata. Nu cred! Asadar eu vreau sā stiu nu povestea siropoasā a afacerii ci, cum vin banii care permit antreprenoarei sā se bucure de " pasiunea pentru artā impletitā cu ideea de busit"
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

CosminCSA

Acum 1 lună

Plangi?
Raspunde

Amalia

Acum 1 lună

Sincer imi pare rau de dvs..
Raspunde

Cristian

Acum 1 lună

Iti urasti viata atat de tare?:)) La un calcul scurt, daca fata asta vinde 4 cani pe zi cu 50 euro bucata are un venit brut de 24.000 de ron lunar
Raspunde

Proto

Acum 1 lună

Doamne plina e lumea de frustrati
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Economie

Acum 1 lună

Dumnezeu are un plan cu fiecare, de ce l-a ucis Cain pe Abel ? Dumnezeu iubeste frumosul, florile si lucrează prin oameni, cred ca si tu si duduia traiti din mila Domnului si din muncă. Asa au aparut criticii de artă, unul expune altul critica. Eu sincer apreciez detaliile frumosului. Daca am sta doar sa ne punem întrebari, am trai într-o lume plină de paranoia.
Raspunde

Minime

Acum 1 lună

Dupa logica ta, toti ar tr sa fim mineri sau sa lucram cu "secera si ciocanul " 24/7.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Dupā exigentele lumii in care trāim, 24/7 inseamnā supravietuire. Nu prosperitate nu progres. Cei care m-au fācut frustrat sā fie sanatosi! Ce am vrut sā spun si sustin in continuare este cā dintr-un mic biznis ca āsta nu poti sā trāiesti decent. Nu ai cum. Nu ai cum! Nu se poa -te. Exclus. Nu in2022 , nu pe planeta asta. In rest, totul ok. Success cu toate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

De ce sā plâng? Crezi cā sunt invidios? Nu. Sunt extrem de lucid si tobā de experientā, Dacā dumnezeu se zice cā a fācut lumea in 6 zile, eu cred cu convingere cā dacā aveam resursele Lui eu o fāceam in 4 ( patru! ) si cred cā imi iesea mai bine. Asadar, sunt un monument, un colos, un gigant, un Everest de intelegere si asumare. Nu am de ce plânge.
Raspunde

Amalia

Acum 1 lună

Oh, ba da, se poate :) Ar trebui sa incerci si tu sa iti pui in valoare un talent
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Doamnā -dragā, eu mā bucur sincer pentru dumneavoastrā. Indifferent ce au inteles ceilalti cititori ai articolului si liber -exprimati opinenti, eu nu am avut nici cea mai vagā intentie sā denigrez munca dumneavoastrā, frumosul creatiei, pasiunea, satisfactia, buna -intentie, intr-un cuvânt tot ce faceti si faceti, sunt convins, asa precum ati spus. Ceea ce am vrut sā spun, si in continuare sustin, este cā, intr-un business ( asta este ceea ce faceti) conteaza BANIIIIIIIIIIIIIIIIIII ! Atât. Dacā faci ceva doar din pasiune, ceea ce este absolut incântātor, trebuie sā mai faci si altceva ca sā ai ce pune pe masā cum se spune, saaaau, altcineva sā facā ceva ( fārā pasiune) aducator de bani. Asa functioneazā lumea asta. Doamnā -dragā, eu vā doresc success, bucurii felurite si depline, dar, la aproape 60 de ani din care 14 lucrati in occidentul mult-lāudat , āla unde e mai bine ca la noi, āla spre care nāzuim, si alte frectii demagogice, am inteles ( a se citi self-esteem-ul dintr-un post anterior ) cā BANIIIIIIIIIIIIIIIIIII sunt singura pârghie care invârte lumea. Atât. Dragostea? Nu. Pasiunea? Pentru altceva decât bani, nu e rentabilā. In fine, ati inteles ce vreau sā spun. Facturile nu se platesc cu pasiune, si nici un stomatolog nu te aseazā pe scaun sā iti facā un implant pe intentii bune ci pe mii de euro, cā de-aia sunt clinici si cabinete medicale pe kilometrul pātrat mai multe decât gurile de canal. Crezi cā mā poate convinge un dentist cā face totul din pasiune si dorinta de a vedea zambetul pe fata pacientului?? Nu. O face ca sā conducā Audi Q7 de 80000 de euro, sā stea in casā care costa un sfert de milion de euro si sā meargā in Seychelles in excursii care costā cât o Skoda nouā. De persoanā. Dacā se poate trāi din pasiunea impletitā cu frumosul decorārii ceramice mā bucur sincer. Dar atunci sā stiti cā dacā apelati la serviciile biznisului pe care îl conduc, eu vā vreau doar BANIIIIIIIIIIIIIIIIIII , nu sentimentele incântātoare, nu starea de bine, nimic imaterial si eminamente sacru. Nu. Doar BANIIIIIIIIIIIIIIIIIII! Sunt un profesionist de exceptie ( revin la rezumatul autosuficientei exprimat anterior ) respect pe absolut toatā lumea ( in primā instantā ) , dar strict biznisul pe care îl fac il fac pentru BANI! Cā de-aia se numeste biznis. Sārut -mâinile
Raspunde

Gica contra

Acum 1 lună

Bine punctat, domnule ! Vin tot felul de îmbuibați sa arate că fac lucruri mărețe din pasiune și devotament. Să fie realiști!
Raspunde

Economie

Acum 1 lună

Omul sfinteste locul, fiecare după puterile lui, dar banii sunt necesari si Hristos a folosit bani, Iuda tinea punga. Acum sa nu exageram, banii nu rezolvă probleme sunt doar un mijloc, oamenii rezolvă probleme. Dumnezeu a facut lumea in 6 zile biblice si a 7-a s-a odihnit, o zi biblica nu e o zi omeneasca, deci iti dai seama ce lucrare daca si Atotputernicul Dumnezeu format din 3 persoane de o ființa, a obosit. Asa ca dumneata ai impresia ca ai muncit sau muncesti sau ca poti sa faci asa ceva, creatia e facută din iubire nu pentru bani si banii sunt pentru ca asa a vrut Dumnezeu, toată creatia îi apartine cu satana cu tot. De ce nu te rogi la Dumnezeu sa iti explice de ce ? Fara îngaduință nu merge, poate si dumneata ai beneficiat de ea, da nu este bine sa dormim pe noi, vremurile grele il calesc pe om, dar este o diferență uriasa intre respectul de sine si mândrie. E bine sa ai respect de sine, dar când esti mândru iti pierzi tot sinele si tot respectul. Si da aveti dreptate nu va contrazic.
Raspunde

Economie

Acum 1 lună

Pornim de la o premisă simplă, o afirmație simplă: "Eu însumi respect pe Dumnezeu. (implicit creatia Lui din iubire) Dacă elimini pe Dumnezeu, elimini respect, elimini sinele "însumi", automat asemanarea cu Dumnezeu si legatura cu El o blochezi si râmane doar un amărât de Eu, chipul și ego-ul singur, fara iubire si esti mort in iad. Adică Dumnezeu cauza cauzelor care e central creatiei vrei sa il dai jos de pe tron, dar tu esti in afara cercului, aruncat în afară prin pacatul stramosului Adam, aruncat în lume prin nastere. Deci poti sa ai câți bani vrei dar nu cumperi iubire si pe Dumnezeu îl cuceresti doar prin iubire. Tinerii caută și ei pe Dumnezeu, tânăra afirmă că s-a regasit pe sine, dar ea a primit din mila Domnului o situatie care să îi aline suferința. Povestea este frumoasa, o cautare a originii sinelui. Daca folosim argumente si logica si mijloace, Dumnezeu e iubire, iubirea este emotie si trăire care se simte cu inima si este constientizata de mintea rațiunală în contopire, nu separat. De aia e bine sa nu confunzi mijloacele cu cauza lor. Banii sunt necesari, iubirea e vitală, cum spune razboinicul David în psalmi: "de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. " Împaratul David a fost cel mai mare afacerist, seful banilor și femeilor frumoase. Mai tare decat Ion Țiriac. Iubirea și credința se învață nu ți le dă nimeni, dar fara o manifestare in plan fizic si sufletesc nu functioneaza. Au si tinerii dreptul lor sa greseasca, important e ca încearcă.

Raspunde

Paula

Acum 1 lună

Sunt f f frumoase imi doresc si eu
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

Ati mai scris de ea. Lipsa de subiecte sau promovare pe bani? https://www.turnulsfatului.ro/2021/06/13/jucatoare-de-tenis-de-performanta-cu-o-latura-artistica-bdquo-decorarea-ceramicii-cu-lut-ma-implineste-rdquo-182764
Raspunde

Ionut

Acum 1 lună

Cel mai probabil pentru promovare nici măcar nu se leagă poveștile
Raspunde

Dana

Acum 1 lună

Foarte frumoase creațiile! Mă bucur că talentul mai poate fi valorificat în ziua de azi!
Raspunde

Casian

Acum 1 lună

Arta este sensibilitate și fata asta transmite pe deplin. Felicitari
Raspunde

Romanas

Acum 1 lună

Interesantă idee și totuși nu e prima care a pornit acest trend de afacere, e altcineva care avea afacerea deschisă înaintea ei nu stiu daca de acolo s-a inspirat sau a lucrat acolo zi s-a gândit să își deschidă și ea. În orice caz nu cred povestea ei cu tatăl pictor și înconjurată de art, poate e adevărat sau poate e ca să dea bine în articol
Raspunde

Enciu

Acum 1 lună

Are bani din alte surse, de la părinți,probabil, și își permite să se joace de-a afacerea, doar studiază Managementul afacerilor
Raspunde

Marioara

Acum 1 lună

Unde sa te regasesti, domnisoara? Ce sa regasesti? La varsta dumitale, viata abia incepe...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus