În perioada 15 - 19 august, se va desfășura o tabără educativă la Rîu Sadului, gratuită pentru elevii din medii defavorizate. Este de fapt a doua tabără de acest fel organizată în cadrul unui proiect care implică cinci școli din județ.
Activitățile care urmează a fi realizate cuprind combaterea discriminării prin teatru forum alături de Fabrica de Teatru, ateliere de comunicare multiculturale pentru copii, asimilarea conceptului de empatie și a nevoii de a fi ascultat, precum și sesiuni dedicate înțelegerii incluziunii alături de multe surprize. Feed-backul primit în urma realizării primei taberei este unul pozitiv, elevii au fost extrem de încântați, unii chiar declarând că au fost cele mai frumoase zile din viață lor.
„Scopul unei tabere de vară, deși aceasta include practicarea mai multor sporturi outdoor, nu este acela de a atinge performanțe sportive, ci de a oferi participanților posibilitatea de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii și în compania copiilor de aceeași vârstă, de a deprinde cunoștine noi, de relaxare, distracție și lecții de viață, autocunoaștere și dezvoltare personală, de dezvoltare a creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive, de a lucra lucra în echipă şi posibilitatea de a lega noi prietenii”, menționează managerul proiectului Ana-Maria Bogdan.
Aceasta alături de echipa sa alcătuită din Daniela Anghel - formator, Teodora Ciungu - facilitator comunitar, Marilena Savu - psiholog și consilier școlar, Izabela Martin - psiholog, și de o serie de invitați vor contribui la fundamentarea unei dezvoltări personale de calitate și la o integrare socială a acestora mult mai facilă.
Tabăra face parte din proiectul „Punți în dezvoltare”, realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor. Acesta urmărește să genereze o multitudine de efecte pozitive și de lungă durată în școlile partenere, dar și asupra persoanelor implicate direct sau indirect în activități.
Proiectul se desfășoară în perioada martie 2022 – iunie 2023 în cinci unități școlare partenere din județul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Târnava, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Primară Netuș, Școala Gimnazială Noiștat.
Activitatea proiectului poate fi consultată pe pagina oficială de Facebook a proiectului: „Building Bridges” și pe website .
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1715
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Adina
Acum 3 ore
Trancau
Acum 3 ore
Adi
Acum 3 ore
Chiorul
Acum 3 ore
Barosanu