Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

160.000 de euro: Poliția locală Sibiu a cumpărat o nouă mașină de ridicat mașini

160.000 de euro: Poliția locală Sibiu a cumpărat o nouă mașină de ridicat mașini

Poliția locală Sibiu tocmai a semnat contractul de achiziție a celei de-a treia autospeciale de ridicat mașini parcate neregulamentar.

808.000 lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat de Serviciul de Poliție locală din cadrul Primăriei Sibiu pentru achiziția autospecialei cu platformă și macara hidraulică, destinată ridicării și transportării vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică unei societăți din București, Eurobody Hydraulics SRL, care va trebui să livreze autospeciala la Sibiu în termen de cel mult zece luni (adică cel târziu în luna iunie 2023).

”Garanția acordată pentru autospecială va fi de minim 24 de luni de la recepția finală (autoșasiu, macara, platformă). Ofertantul va garanta aprovizionarea, contra cost, cu piese de rezervă pe o perioadă de minim zece ani, de la terminarea perioadei de garanție)”, au mai cerut polițiștii locali prin caietul de sarcini.

A treia autospecială

Noua mașină achiziționată ar fi cea de-a treia pe care polițiștii locali sibieni o vor avea în dotare pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar și prima pe care o cumpără de când se ocupă și de acest domeniu. În prezent, mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate cu o autospecială achiziționată de Primăria Sibiu în urmă cu 11 ani și cu una achiziționată un an mai târziu de Piețe Sibiu SA (aceasta din urmă poate ridica și transporta inclusiv microbuze), ambele autospeciale fiind concesionate Poliției locale Sibiu.

Citește și Opt mașini ridicate de primărie într-o singură seară. Sibienii se ceartă între ei

Șase intervenții pe zi. Un sfert, pentru ”utilități publice”

Potrivit celui mai recent raport al Poliției locale Sibiu, cel pe prima jumătate a acestui an, în prima jumătate a acestui an ”echipajul de ridicări auto a avut 1.096 de intervenții, dintre care în 632 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 22 de cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul autovehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare (350 de lei – n.r.)”.


În alte 142 de cazuri, proprietarii mașinilor care urmau a fi ridicate au ajuns înainte ca acestea să fie ridicate pe platformă și au mai plătit doar amenda pentru parcarea neregulamentară.

În mai bine de un sfert din cazuri (291 plus nouă), autospeciala de ridicat mașini a Poliției locale a fost folosită pentru mutarea unor mașini astfel încât să se facă loc pentru executarea unor lucrări de interes public și, respectiv, pentru ridicarea unor mașini abandonate pe domeniul public.

În Sibiu, proprietarul unei mașini ridicate va trebui să plătească, pe lângă amenda de rigoare, un tarif de 350 de lei pentru ridicarea mașinii, alți 100 de lei pentru transport și câte 150 de lei pe zi pentru depozitare.

Citește și De pe 3 străzi din Sibiu se strânge o treime din mașinile ridicate de poliția locală. Locurile de unde se ridică cele mai multe mașini

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Cand se va da in functiune stadionul o sa fie nevoie de si mai multe masini pentru ca a programa evenimente cu foarte multi spectatori intr-un stadion inghesuit intre case si fara locuri de parcare este o afacere foarte profitabila. Mai ales pe partea cu ridicarile de masini.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

În orașul asta exista autobuze care circula des sau mai este și mersul pe jos , ca nu s-a născut toată lumea in mașină!M-am saturat de ăia care se duc cu mașina sa ia pâine de la coltul străzii și se plang ca n-au locuri de parcare!
Raspunde

@kokoș

Acum 1 an

Dumneata iti imaginezi probabil ca la un meci sau spectacol mare vor veni doar cei ce locuiesc in oras? Exact asa gandesc si cei care au insistat sa ramana stadionul aici si nici nu l-au prevazut cu parcari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorena Hambasan

Acum 1 an

Ca romani, avem dreptul sa parcam masinile in tara noastra, nu sa ne spuna conducatori pusi de straini ce sa facem! Rusine sa va fie! Numai sa ne luati banii stransi cu sudoarea fruntii stiti!
Raspunde

Claus

Acum 1 an

E vb de respect fata de ceilalti...masina ta parcata "pe dos" ingradeste dreptul altuia de a putea circula in siguranta,un exemplu sunt masinile parcate langa trecerea de pietoni,in fata cailor de acces,in coltul intersectiilor in zone de livrare etc...despre asta e vb,ca nu sunt parcari,nu e vina mea,ci a inghesuielii tuturor in orase,gasesti parcare in periferie,si te poti muta acolo,nu iti spune occidentul cum sa fii civilizat ci poti tu de la sine sa ei atitudine si sa incepi sa fii un cetatean civilizat. Nu iti ia nimeni bani atata timp cat respecti niste reguli,reguli foarte bune in a face ca viata intr o comunitate sa se desfasoare intr o buna coabitare...nu fi precum aia care se filmeaza cand sunt trasi pe dreapta racnind ca e abuz,dar el n are centura e cu 50 60 km peste media admisa nu a dat prioritate etc,dar se simte abuzat,e vb despre reguli,reguli au si animalele,iar noi pesemne ca putem intelege ca e normal,cum ti-ar placea ca eu sa nu respect regula de 22 seara fara galagie,si sa iti bubui ca vecin niscai muzica in cap?Cam asta e si deranjul de care dumneata crezi ca un drept ca unii au transpirat muncind,si altii au murit la revolutie ca noi azi sa fim liberi,dar nu dobitoci domnita.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

ai dreptul să parchezi cum vrei la tine-n curte, dar nu pe trotuar sau pista de biciclete, pe unde am eu dreptul să mă deplasez.
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 1 an

Hopa! Iar a aparut marele justitiar! N-ai plecat, bre, in concediu? Cu capra!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adrian

Acum 1 an

Sa le ridice mai ales celor din alte orase ca sau nesimti rau de tot pentru ca nu le-a spus nimeni nimic si isi fac de cap la Sibiu

Raspunde

Octavian

Acum 1 an

Numai dacă te arde la buzunar și să fie poliție pe toate zonele,doar așa se va mai putea face ordine în această țară și conaționalii noștri plecați afară de atâția ani,reeducați pe acolo când vin acasă în concediu tot mai duc dorul de a arunca gunoaiele pe jos și a scuipa pe stradă deoarece aici chiar dacă îi vede cineva nu se ntâmplă nimic

Raspunde

M

Acum 1 an

Doar mie mi se pare exagerat de mare pretul de achizitie?
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

De amar sa le fie! De ce nu fac altceva pt. cetateni cu banii aceia? Dar, de, ridicatul masinilor aduce bani la buget, grija pt. cetatean scoate bani de la buget! (Sa zicem ca mai exista si soferi indisciplinati in orasul nostru, dar totusi...)
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Dumneavoastra ce ati face cu banii respectivi? Ca sa fiu mai specific, cum i-ati cheltui in folosul cetatenilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus