Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Lucrările suplimentare pentru noul parc al Sibiului costă două milioane de lei

Lucrările suplimentare pentru noul parc al Sibiului costă două milioane de lei

Administrația locală a încheiat cu Total NSA AG Construct contractul de execuție a unor lucrări suplimentare în cadrul șantierului de amenajare a parcului Tilișca.

Contractul cu Total NSA AG Construct a fost semnat pe 11 august, pentru suma de 1,94 de milioane de lei cu tot cu TVA (aceasta fiind și valoarea estimată prin licitația lansată pentru aceste lucrări suplimentare la sfârșitul lunii iunie). Aceeași companie este și antreprenorul general angajat în octombrie 2020 să proiecteze și să execute lucrările la noul parc care va avea o suprafață de 62, ha.

Lucrările suplimentare s-au dovedit necesare după ce au fost efectuate o serie de noi studii geotehnice, solicitate ca urmare a unor straturi de moloz care au început să alunece la vale în urma excavațiilor realizate în fazele incipiente ale șantierului. Noua soluție tehnică impune excavări suplimentare de pământ pentru modificarea pantei și realizarea de umpluturi compactate. ”Datorită diminuării suprafeţei platoului superior, se renunţă la două puncte de belvedere suspendate, păstrându-se toate funcţiunile şi amenajările prevăzute în Proiectul tehnic”, arătau reprezentanții administrației locale la momentul justificării alocării de fonduri suplimentare, în luna aprilie a acestui an.

Reprezentare grafică a unei părți din viitorul parc. Sursa foto: Primăria Sibiu

Lucrările la parcul cu acces de pe strada Preot Bacca ar trebui finalizate în luna noiembrie a acestui an, conform contractului inițial, în valoare de 12,9 milioane de lei, cu tot cu TVA. În aprilie, valoarea contractului a fost indexată cu alte două milioane de lei, ca urmare a creșterii costurilor materialelor de construcții.

Citește și Primăria Sibiu: Începe amenajarea Parcului Tilișca, al doilea cel mai mare parc al Sibiului

Sursa foto (arhivă): Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Birtu

Acum 1 an

Sa scumpit casul la ciobani !!!
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Schema clasica: fie se cere o aberatie in caietul de sarcini fie se liciteaza sub valoarea reala a lucrarii iar dupa ce s-a castigat licitatia, surpriza: apar "problemele"! Dintr-o data e nevoie de fonduri suplimentare si se ajunge cu valoarea mult peste cea licitata de concurență.
Raspunde

DB

Acum 1 an

zici că asta e noul Caracal. incompetenţă pe linie. Păi pe desteptiii aia care au sapat la baza dealului nu i-a dus bila că vor şubrezi tot malul? am impresia că sunt martorul unui maraton de bancuri cu bulă şi dorel. proaste bancuri când ispravile lor se plătesc din banii noştri
Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 1 an

Ne-am săturat de Total Nsa și de Terra Building ca de păduchii din zonele nu tocmai publice!
Raspunde

Dan

Acum 1 an

sa faca cineva socoteala cate milioane se ingroapa in asa zisul parc - un petic de cativa m.p. Din cauza taluzurilor este probabil la jumatatea suprafetei initiale si e si mai scump. Pe cand un parc adevarat in tot Campsorul care sa creasca jalnica medie de suprafata verde pe cap de locuitor din Sibiu - anume 2 metri si ceva patrati pe locuitor - cand normele europene si OUG 195/2005 impun 26 m.p/ locuitor ??
Raspunde

Ada

Acum 1 an

In Sibiu Primăria face ce vrea, proiecte gândite cu dosul, tăieri ilegale și lista continua. Nu contează că oamenii pe care-i reprezintă sunt nemulțumiti, că sunt făcute zeci de sesizări, ei fac ce vor. Doamna Biță de la primărie a zis că e pământul primăriei și fac ce vor. Degeaba suni la mediu sau la Garda de mediu că ei nu pot face nimic. Primăria își dă singure avize să facă ce vrea, e stat în stat. Sa nu-mi spuneți că au fost votați de cineva acești incompetenți de la primărie, toată lumea e nemulțumită de ei și totuși ei au ieșit la alegeri. Alegerile au fost mai mult ca sigur măsluite, așa cum vor fi și la următoarele alegeri. Cred că ar trebui să urmărim exemplul celor din Ucraina și să mergem să-i băgăm pe toți de la primărie dar și pe alți reprezentanți, la propriu în pubelele de gunoi. Mers peste ei că altfel nu rezolvam nimic, degeaba facem zeci de sesizari, că nu-i interesează.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Astept cu nerabdare alegerile locale poate curatam primaria,prefectura si consiliul. O gramada de bani se scurg aiurea.
Raspunde

Cichicean

Acum 1 an

Au ramas flamanzi cei de la Total Nsa doamna primar? Cand e gata parcul nu uitati sa il populati cu niste ciori sa arate ca si frumosul parc Sub Arini.
Raspunde

Ela Popescu

Acum 1 an

Onor primaria se tot lauda ca Sibiu e oras smart... pai al doilea criteriu e "VERDE" adica exact ce NU se vede in Sibiu si dispare de peste tot, se taie copaci, se ingroapa parcurile in ciment. Parcul asta "nou" e si el fara verde. Gazonul si parcarile nu inseamna nimic din punct de vedere eco. Un copac inseamna oxigen, apa adunata din pamant , praf adunat in frunze, si nu in ultimul rand UMBRA. La Sibiu exact pe dos se creeaza orasul SPART, ciopartit , defrisat si raschetat dar cimentat. Nu suntem la zoo, vrem sa traim in conditii NORMALE .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus