Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Proiect: salariile tuturor bugetarilor se majorează de luna aceasta

Proiect: salariile tuturor bugetarilor se majorează de luna aceasta

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere un nou proiect de ordonanță de Guvern, potrivit căruia din cursul acestei luni salariile tuturor angajaților în instituțiile de stat crește cu un procent de 25% din ceea ce le-a fost promis pentru anul în curs.

Proiectul a fost prezentat în cursul zilei de miercuri și vine în contextul în care bugetarii ar fi trebuit să beneficieze de salarii majorate de la 1 iunie 2022. Acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece legea referitoare la majorare a fost atacată de către USR la Curtea Constituțională. Motivul: în lista salariilor majorate intrau și cele ale primarilor și, respectiv, parlamentarilor. 

Contestația nu a fost, încă, judecată de Curtea Constituțională, context în care Ministerul Muncii a inițiat noul proiect de hotărâre, prin care bugetarii să primească la salariul de bază un sfert din suma cu care ar fi trebuit să li se majoreze salariile de la 1 iunie.

Motivele acestei indexări enumerate în proiectul ordonanței de urgență sunt legate de scăderea puterii de cumpărare ca urmare a pandemiei, a liberalizării prețurilor la energie și a crizei generate de războiul din Ucraina.

Consultă aici Proiectul ordonanței de urgență publicat miercuri de Ministerul Muncii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Kokos

Acum 1 lună

Bravo , fara numar salarii pentru bugetari si pensii speciale si fara numar taxe pentru privati , mama lor de burgheji!
Raspunde

CA

Acum 1 lună

Am lucrat si la stat, si la privat... in sistemul de stat... cum stim, coruptie mai multa sau mai putina si incompetenta in jur... dar la privat...cand vezi patroni miliardari parveniti care isi bat joc de angajati, care isi fura angajatii fara scrupule, care fenteaza taxele in toate modurile posibile.... mai incet cu mila pentru cei din sectorul privat, care isi vad angajatii ca pe niste sclavi. Patroana la care lucram avea pe ea bijuterii de peste 50 000 RON, masina de 150 000 euro, si cate si mai cate, in timp ce isi abuza pur si simplu psihic subordonatii si le taia din salarii cum avea ea chef...si oamenii stateau de teama sa nu ajunga someri in perioada asta dificila.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

perioada nu e deloc dificila pentru cei care vor cu adevarat sa lucreze! in Sibiu sunt foarte multe locuri de munca...restul sunt povesti nemuritoare!!!
Raspunde

EU

Acum 1 lună

Nu bugetarii sunt de vina că voi ăștia din privat, nu aveți salarii mari ! Voi înșivă sunteți de vina : PENTRU CA SUNTETI DE ACORD SA LUCRATI PE SALARII DE MIZERIE. Ziceți sigur că aveți rate și obligații. Ei, pai tocmai de aceea trebuie să fiți hotărâți și să nu mai munciți pe salarii care nu va convin. TINETI MINTE: VOI FACETI TOATA MUNCA, DACA VOI NU ATI MUNCII, FIRMELE PATRONII NU AR MAI EXISTA, AFACEREA S-AR DESTRAMA SI S-AR ALEGE PRAFUL. Deci voi aveți puterea, nu ei. Odată ce conștientizați asta, sunteți oameni liberi. Liberi de a va face propriul salariu și propriul program. Nu le convine? Nu au decât atunci, să muncească ei. ASTA E RASPUNSUL PENTRU A VA CRESTE SALARIILE: REFUZATI SA MUNCITI PE SUME CARE NU VA CONVIN. Numai o săptămână să refuzați,toți angajații, de la toate firmele, sa mai munciți pe salarii de mizerie, și lucrurile s-ar schimba. PS: patronii nu cresc salariile din bunătatea inimii, ci pentru că nu au încotro. Pps : asta e doar o mostra. Așa că, nu fiți prosti și creșteți salariile în privat!
Raspunde

Javert

Acum 1 lună

Aceste măriri de salariu se fac din bani luați cu împrumut de statul român la dobânzi exorbitante.Sper că atunci când va trebui returnată datoria României toți bugetarii să participe în solidar măcar la plata dobânzilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus