Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Primul caz de transmitere a variolei maimuței de la om la animal. OMS recomandă vigilență

Primul caz de transmitere a variolei maimuței de la om la animal. OMS recomandă vigilență

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine, relatează AFP, citat de Agerpres

Un prim caz de transmitere a variolei maimuţei de la om la câine a fost semnalat săptămâna trecută în revista medicală The Lancet - doi bărbaţi infectaţi care au transmis virusul la câine.

„Acesta este primul caz raportat de transmitere de la om la animal (...) şi credem că este prima dată când un câine este infectat", a declarat Rosamund Lewis, din cadrul OMS.

Potrivit unui bilanţ al OMS, 31.665 de cazuri de variola maimuţei, între care 12 decese, au fost înregistrate în întreaga lume.

Sursa foto: Deposiphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

EU

Acum 1 an

Zoofilie ???!!!??? (vedeți DEX daca nu știți ce e)
Raspunde

DB

Acum 1 an

trebuia sa citati si faptul că amandoi recunosc că se mai dau câte o tură si cu căţelul.
Raspunde

S

Acum 1 an

e rost de o noua carantina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus