Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Autorităţile indiene au tăiat accesul la internet pentru a evita „rele practici” la un examen pentru funcționari publici

Autorităţile indiene au tăiat accesul la internet pentru a evita „rele practici” la un examen pentru funcționari publici

Autorităţile din statul Assam, nord-estul Indiei, au ordonat duminică suspendarea timp de patru ore a serviciilor de internet în mai multe districte din regiune, pentru a evita "relele practici" în timpul susţinerii probelor scrise în cadrul unui examen pentru funcţionari publici, transmite EFE, citat de Agerpres.

"Stimate client, potrivit directivelor guvernamentale, serviciile de internet mobil vor fi întrerupte temporar în zonă între orele 10:00 am şi 12:00 pm, şi între orele 2:00 pm şi 4:00 pm", şi-a informat duminică utilizatorii din regiune compania de telefonie Airtel.

Suspendarea în 25 de districte din statul Assam are loc în contextul în care în această regiune din nord-estul Indiei se desfăşoară un examen pentru ocuparea a aproape 30.000 de posturi guvernamentale, la care s-au înscris peste un milion de studenţi.

"S-au observat în trecut situaţii în care elemente lipsite de scrupule au recurs în timpul examenelor la mijloace necinstite, cum ar fi folosirea Facebook, WhatsApp şi YouTube", se menţionează în ordinul guvernului care şi-a propus ca examenul de duminică să se desfăşoare în mod "liber, corect şi transparent".

Din acest motiv, "serviciile de internet nu vor fi disponibile în toate districtele în care se desfăşoară examenul", a anunţat guvernul regional.

Totodată, atunci când intră în examen, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile sau orice alt dispozitiv electronic.

Şeful guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, a justificat măsura ce va permite angajarea a mii de noi lucrători guvernamentali drept necesară pentru binele administraţiei publice.

"Dacă putem selecţiona 30.000 (de candidaţi) exclusiv pe merit, atunci faţa guvernului se va schimba", a declarat în această săptămână oficialul local, citat de cotidianul Indian Express.

Cazurile de copiat în masă la examene sunt un lucru comun în ţara asiatică, notează EFE.

În 2018, Comisia Centrală pentru Învăţământul Secundar (CBSE) a ordonat repetarea examenelor pentru 2,8 milioane de elevi după ce întrebările de la probele scrise au apărut pe WhatsApp.

Anterior, în statul Bihar (est), peste 300 de persoane - candidaţi, rude şi prieteni - au fost reţinute pentru că ar fi copiat sau i-ar fi ajutat pe alţii să copieze la scară industrială la mai multe examene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 810

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus