Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Directorul Muzeului Brukenthal, despre facturile la gaz și curent: „V-ați speriat când ați văzut că am plătit 100.000 de euro, gândiți-vă că de atunci s-a mărit de aproximativ 3,5 ori prețul”

Directorul Muzeului Brukenthal, despre facturile la gaz și curent: „V-ați speriat când ați văzut că am plătit 100.000 de euro, gândiți-vă că de atunci s-a mărit de aproximativ 3,5 ori prețul”

Sabin Luca, directorul Muzeul Național Brukenthal, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 7 septembrie, despre felul în care va reuși să se descurce instituția cu facturile la gaz și la curent de iarna viitoare, în contextul creșterii prețurilor.

Citește și: Facturi de 100.000 de euro în ianuarie, la Brukenthal. Director: Ne punem pușca-n gură și...

Directorul a declarat că nu există o modalitate de a face economii deoarece expozițiile și spațiile din muzeu necesită o anumită temperatură care nu poate fi modificată.

„Facem ședințe care nu prea sunt savurate nici de angajați, nici de mine. Eu am trăit vremea când aveam două ore pe zi lumină și la șase zile aveam o oră de apă seară și tot felul de lucruri de acest fel. Trebuie să ne învățăm cu situația, iar cât privește muzeul, aici lucrurile sunt extrem de serioase pentru că noi nu putem să scădem temperaturi cum se tot face pentru că noi suntem obligați prin lege să avem un anume tip de microclimat în depozite, în expoziții, un anumit tip de folosire a birourilor, toate sunt reglementate prin lege tocmai pentru a face ca patrimoniul cultural să supraviețuiască pentru generațiile viitoare, acesta este rolul muzeului”, a spus acesta în cadrul conferinței de presă.

Facturile s-ar putea tripla

Directorul a mai precizat faptul că există posibilitatea creșterii facturilor mai ales în lunile de iarnă deoarece prețul contractual a crescut de 3,5 ori.

„Noi am calculat, tot ne vin la o lună două, măriri de tarife a contractelor. Ei bine, față de anul trecut, când România și dumneavoastră v-ați speriat când ați văzut că am plătit 100.000 de euro, toți banii existenți, gândiți-vă că de atunci s-a mărit de aproximativ 3,5 ori prețul contractual. E atât de simplu să faci 100.000 ori trei. Nu estimez nimic. Noi vom citi contorul și atunci vedem cât este. Vedem cât se citește, deja lucrurile sunt foarte grave din acest punct de vedere, noi nu avem scăpare. Asta e, ne-a pus naiba să avem un patrimoniu excepțional pentru că acum va trebui să-l apărăm și vom încerca până la limita pe care ți-o dă legea”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Un cititor

Acum 1 an

Nu contează. Plătim oricât numai să demonstrăm rușilor că putem răbda orice pentru frații noștri ucrainieni.
Raspunde

Cultura

Acum 1 an

Omul acesta a ajuns intr-un hal nemaipomenit, atât din punctul de vedere al managementului Muzeal cât și din cauza sănătății. Nimeni dim minister nu vede starea acestui om?! Întreb? Presa nu poate cere un răspuns, vorbim de Brukenthal pana la urma, nu de un trecător Luca.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Incalzirea geo e cea mai rentabila pentru Brukenthal.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Se va duce dracului tot. Macar sa nu fie degeaba, sa castige Ucraina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus