Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

A murit Denisa, fetița pentru care tot Sibiul s-a mobilizat să o ajute în lupta cu o boală nemiloasă: „Vei fi mereu în inimile noastre și ale colegilor tăi!”

A murit Denisa, fetița pentru care tot Sibiul s-a mobilizat să o ajute în lupta cu o boală nemiloasă: „Vei fi mereu în inimile noastre și ale colegilor tăi!”

Denisa, fetița de 11 ani, diagnosticată cu o formă rară de cancer și pentru care anul trecut s-a mobilzat întreg Sibiul pentru a o ajuta, s-a stins din viață noapte trecută. Deși în luna august, 2021 veștile erau foarte bune și după tratament toate analizele au fost bune și părea că micuța a învins boala, se pare că aceasta a recidivat și, într-un final, a răpus-o. 

Citește și: Denisa, fetița de 11 ani răpusă de o boală gravă, va fi înmormântată duminică

„Denisa s-a eliberat de frici si durere. Ana lor este un inger. Zbor lin minune de copil, Dumnezeu sa îi întărească pe părinții tăi! Vei fi mereu în inimile noastre și ale colegilor tăi!”, este masajul dureros postat pe pagina de facebook „Bazar pentru Denisa”. Pagina a fost creată special pentru ca fata să nu fie singură în această luptă cruntă. 
 
Încă de la aflarii veștii, în anul 2020 când părinții ei au primit crudul diagnostic, descoperit din întâmplare, sibienii s-au mobilizat exemplar. De la colegi de clasă, profesori, prieteni și cunoștințe, mass-media și până la persoane care doar au auzit de cazul Denisei, cu toții au reacționat.
S-au organizat strângeri de fonduri, un flash mob și multe alte evenimente care să ajute familia să meargă mai departe. 
Din păcate, destinul fetei s-a întrerupt brusc noaptea trecută, îndurerând o comunitate întreagă. 
 

În august 2021 s-a întors acasă sănătoasă

 
În luna august a anului trecut Denisa s-a întors după un tratament în Germania victorioasă. Boala nu mai era prezentă în trupul ei firav și s-a întors în brațele și în viața celor dragi și care i-au fost alături. 
 
În noiembrie 2021 un alt mesaj arăta că lupta copilei nu s-a încheiat. 
„Dragii mei, Denisa este din nou in Germania. A avut o tumoare pe creier care a fost înlăturată ieri și s-a trimis analiza la biopsie. Au apărut și 5 puncte mestastatice pe plămâni. Ne rugăm să fie bine și vineri, la orele 18.30 va fi un maslu pentru ea la biserica de pe Calea Cisnădiei. Cine poate participa este binevenit. Ceilalti, poate reușiti la 18.30 să faceși o rugpciune acasp pentru Denisa”, așa suna mesajul. 
Denisa era elevă la Școala Gimnazială „Regina Maria”.  
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Cancerul nu mai e boala rara. Este precum coruptia endemica romaneasca, nedepistata si eliminata in faza incipienta s-a dezvoltat anarhic in toate institutiile statului pana cand Romania a esuat.
Raspunde

Minime

Acum 1 an

Adevarat. E la fel ca si idiotii care se folosesc de orice drama, o politizeaza si fac referire la cu totul altceva.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Poate ca fetita ar fi in viata daca era examinata PET-CT si operata la primele semne de boala.
Raspunde

Gabi

Acum 1 an

Forma pe care a avut-o a fost foarte rara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus