Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Produse expirate, depozitate pe jos, sau un preț la raft, altul la casă: Protecția Consumatorului a controlat un lanț de supermarketuri din Sibiu

Produse expirate, depozitate pe jos, sau un preț la raft, altul la casă: Protecția Consumatorului a controlat un lanț de supermarketuri din Sibiu

Comisarii Protecției Consumatorului Sibiu au controlat în ultima săptămână toate supermarketurile Penny din județul Sibiu, rezultatele fiind surprinzătoare: Amenzi de peste 110.000 lei și un avertisment aplicat.

Verificările la supermarketurile Penny din județul Sibiu fac parte dintr-o campanie mai amplă a ANPC, care a dispus recent controale la toate supermarketurile din țară. Înainte de Penny, pe listă s-au aflat magazinele Lidl.

Conform comisarului șef delegat, Liviu Nicolae Bărdaș, de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov, în județul nostru au fost verificate 7 magazine Penny, la final fiind aplicate ”7 amenzi contravenționale în valoare totală de 113.000 lei, un avertisment și a fost dispusă oprirea de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de 50 de lei”.

controale penny

Redăm mai jos principalele nereguli descoperite de comisarii Protecției Consumatorului în supermarketurile Penny din județul Sibiu:

 • Comercializarea produselor alimentare cu data limită de consum depășită
 • Comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, modificate organoleptic, de calibre diferite
 • Comercializarea unor produse congelate cu exces de gheață și modificări organoleptice
 • Depozitarea unor produse alimentare direct pe pavement
 • Utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf
 • Utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse
 • Folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsă traduceri în limba română etc.)
 • Comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate
 • Nerespectarea regimului promoțiilor (nu se menționează perioada în care se derulează promoția, nu există la vânzare produsul de referință pentru pachetele mulți pack)
 • Lipsa afișării prețului unor produse la raft
 • Existenta unor neconcordanțe între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft.

În total, în ultima săptămână ANPC a controlat 256 de magazine aparținând lanțului Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în țara noastră. Spre deosebire de Sibiu, în alte județe din țară au existat inclusiv magazine închise temporar din cauza problemelor: închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate).

Citește și:

Nereguli în ștrandurile și piscinele Sibiului. Problemele găsite de inspectorii Protecției Consumatorului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Der Konig

Acum 3 săptămâni

Au oprit definitiv de la comercializare produse de 50 lei! Trebuie sa primeasca prime de zeci de mii de lei si sa li se reduca programul de munca de la 2 ore pe zi la 16 minute!
Raspunde

Gica contra

Acum 3 săptămâni

Mafioți! Scot nu bani din toate mizeriile...
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Institutiile mafiote si corupte - parlament, justitie, politie, ccr, etc - sunt mult mai criminale pentru romani decat pravalia Penny .
Raspunde

Tavi

Acum 3 săptămâni

Directorii de magazin sunt incompetenți. Lucrătorii comerciali fac doar ce li se spune și nimic mai mult.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 3 săptămâni

Praf în ochii fraierilor,de atâția ani ne au vândut aceleași produse slabe și scumpe iar noi le am cumpărat la ofertă,reducere,ieftinica....Li sa pus pata acum pe acești ,,controlori",după atâția ani să mai verifice și ei câte ceva,până acum unde au hibernat???sau au mers la mica înțelegere cu aceste ,,mari " lanțuri comerciale??Nu se schimbă nimic stați liniștiți, peste tot aceleași mizerii ,marfă scumpă și proastă.
Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Adică toate produsele cu deficiențele menționate (unele chiar foarte grave: depreciate calitativ, modificate organoleptic, de calibre diferite,..., depozitate pe pavement) la toate cele 7 magazine controlate valorează în total 50 lei?! Sper că acestea sunt niște glume...
Raspunde

Marius

Acum 2 săptămâni

Am fost ieri intr-un Penny si la congelate era tot dezastru (foarte multa gheata pe cutiile de pizza, umflate, mizerie in vitrine). A trebuit sa renunt sa aleg ceva de acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus