Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Premieră pe Valea Oltului: Trafic monitorizat din elicopter dotat cu radar. Zeci de șoferi prinși

Premieră pe Valea Oltului: Trafic monitorizat din elicopter dotat cu radar. Zeci de șoferi prinși

Traficul pe Valea Oltului, în zona localității Călimănești, a fost monitorizat în premieră în cursul zilei de miercuri din elicopter. Polițiștii precizează că aparatul de zbor este dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier, motiv pentru care zeci de șoferi au fost prinși încălzând legea.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 15:00-21:00, fiind organizată de polițiștii rutieri din cadrul Servicului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Poliției orașului Călimănești. Lor li s-au alăturat trei angajați din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care au survolat și supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

„Astfel, echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în scopul monitorizării modului în care se desfăşoară traficul rutier de pe Drumul Național 7, în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii utile echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere”, spun polițiștii vâlceni.

Au fost constatate 57 de abateri, cele mai multe pentru depăşire neregulamentară (10), nerespectarea regimului legal de viteză (6), neacordare prioritate vehicule (2), neacordare prioritate pietoni (1), iar 38 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost controlate 78 de autovehicule, au fost legitimate 92 de persoane și au fost efectuate 31 de testări de alcool și o testare de droguri.

Poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare şi 14 de permise de conducere, dintre care 10 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru alte abateri.

„Abaterile privind depășirile neregulamentare pe DN 7(E81) au fost filmate cu tehnica montată pe elicopter și comunicate echipajelor la sol pentru oprirea autovehiculelor și aplicarea măsurilor legale conducătorilor auto”, au mai explicat polițiștii.

Pentru evitarea implicării în evenimente rutiere grave, poliţiştii rutieri din Vâlcea vă recomandă:

- înaintea executării manevrei de depăşire, este necesară o temeinică asigurare atât din faţă, cât şi în oglinda retrovizoare, iar în momentul depăşirii trebuie păstrată o distanţa laterală suficientă faţă de vehicului depăşit;

- evitarea, pe cât posibil, a depăşirii în condiţii de vizibilitate redusă şi pe timp de noapte;

- asigurarea şi semnalizarea corespuntătoare înaintea schimbării direcţiei de mers.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Un sibian

Acum 2 săptămâni

no la astia cum le mai dai spaga...trebuie si pentru elicopter si pentru motocicleta...
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 săptămâni

Nu vreau ca cineva sa calce legea .Dar nu pot sa nu constat ce cheltuieli si desfasurari de forte platite de noi,contribuabilii...Daca ma pedepsesti si bine faci nu tre' sa imi creezi intai conditii de a sofa civilizat pe un drum expres,autostrada ca sa nu mai alerg sa recastig timpul pierdut cand se termina V.Oltului?Deci o parte din costurile cu elicopterul,piloti,politisti,radare mobile, puteau fi evitate punand camere fixe si gata....Faceti odata autostrada aceea inceputa timid de Traian Imperator acum 2000 si ceva de ani....
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Da? Vrei circumstante atenuante ca nu ai drum expres si autostrada? Stai acasa, e mai sigur pt toata lumea. Nu se face autostrada, nu stiu de ce nu va obisnuiti cu gandul.

Raspunde

Gheorghe ion

Acum 2 săptămâni

Cata dreptate ai. Dar mai stai 5 minute ca imediat vin cei care intreaba "unde te grabesti" si te umplu de minusuri. Drumuri bai, nu elicoptere cu radar!

Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

cand mergi in concediu in Austria mergi numai pe drum expres? acolo de ce respecti regulile...bate-m campii de nu stim de noi!!! Mai bine mergi cu viteza legala si respecta TOATE regulile de circulatie!!!

Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 săptămâni

Cand merg in AT merg numai pe autostrada inca de la SB.Invatati totusi sa cititi un mesaj integral,ganditi ce a vrut omul sa zica, apoi dati cu bita.Daca faceti un cost la toata distractia cu elicopterul ,numai la aparatura performanta foto-video vedeti unde ajungeti .Cost versus 1 mp de autostrada.
Raspunde

Ioan

Acum 2 săptămâni

Bună, nu pot sa nu răspund la asa reportaj. Numai amenzi și amenzi știu sa de a politic romana dar condiții decente de trafic nu știe sa ne de a nimeni, sa faci 4 ore Vâlcea - Sibiu este normal? Bani pentru elicopter se găsesc de la noi toți contribuabili dar sa termine lucrările de la Boita mai repede nu găsesc??? Rușine tuturor din politie și infrastructura.

Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

Toți corupții trebuie sa trăiască.

Raspunde

Cititor

Acum 2 săptămâni

Bani publici cheltuiti fara cap!! Daca respecti tot ce inseamna regula pe acel traseu,coloana de masini ar fi de la Vâlcea la Deva!!

Raspunde

Mița

Acum 2 săptămâni

Politia romana are prea multi bani și iese cu elicopterul acum

Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 săptămâni

Nu e mai ieftin cu niște drone monitorizate de la sol ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus