Joi,
19.09.2024
Innorat
Acum
14°C

Câți bani a adus Poliția Locală în conturile Primăriei Sibiu din amenzi în 3 luni

Câți bani a adus Poliția Locală în conturile Primăriei Sibiu din amenzi în 3 luni

Sancțiunile aplicate de Poliția Locală din Sibiu în decursul a 3 luni au adus peste un milion de lei în conturile Primăriei și alte peste 2 milioane de lei în bugetul de stat. În perioada aprilie-iunie 2022 cea mai mare sumă urma să ajungă în bugetul de stat, prin ANAF, pentru confiscarea veniturilor a 16 firme, iar cea mai mare sumă care urma să ajungă în bugetul Sibiului - pentru încălcările șoferilor.

Datele activității Poliției Locale Sibiu din perioada aprilie-iunie 2022 au fost transmise de instituție la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. În această perioadă 132 de polițiști locali au aplicat mii de sancțiuni și amenzi pentru diverse tipuri de încălcări - de la parcări neregulamentare, comerț stradal neautorizat și cerșetorie până la desfășurarea activității comerciale în perioada suspendării acesteia sau executarea lucrărilor de construcție fără autorizație de construcție.

Spre exemplu, pentru încălcările la regimul rutier au fost aplicate peste 2.700 de sancțiuni, dintre care mai mult de 1.000 pentru parcare neregulamentară, suma totală a amenzilor fiind de peste 718.000 lei.

Alte 86 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legislației privind protejarea mediului - aruncarea gunoiului pe domeniul public sau în locuri neautorizate, incendierea resturilor vegetale și a deșeurilor sau nerespectarea colectării separate a deșeurilor. Aceste fapte au mai adus bugetului 67.300 de lei.

Cazurile de cerșetorie și vagabondaj continuă să fie prezente în oraș. Potrivit polițiștilor, cele mai multe astfel de fapte au loc pe străzile Nicolae Bălcescu, General Magheru, Semaforului și Mitropoliei, precum și în Piața Unirii și pe Bd. Mihai Viteazul. În cele 3 luni au fost aplicate 128 de sancțiuni pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor de a săvârși astfel de fapte, iar valoarea acestora s-a ridicat la 32.400 lei.

Comerțul stradal neautorizat a fost documentat în 64 de cazuri - cel mai des pe Bd Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii și pe străzile Nicolae Bălcescu, Semaforului și Octavian Goga. Aproape 25.000 de lei a fost suma totală a amenzilor în lunile aprilie-iunie.

În cele 3 luni, Poliția Locală prin Compartimentul de Control Comercial a efectuat și controale la 300 de companii cu sediul în Sibiu, la 40 dintre acestea dispunând suspendarea activității. Totodată, în cazula 16 firme polițiștii au dispus și confiscarea veniturilor, care în total a însemnat o sumă de 2,5 milioane lei, de încasarea căreia urma să se ocupe ANAF pentru a o aduce în bugetul de stat, conform legislației. Suplimentar, alte 70 de sancțiuni au fost pentru desfășurarea activității fără acord de funcționare sau în perioada când aceasta era suspendată - în total, 38.400 lei.

Disciplina în Construcții nu a fost respectată, potrivit datelor Poliției Locale în 25 de cazuri, iar acest lucru a însemnat acumularea a unei sume de aproape 140.000 lei din sancțiuni.

Alte 19.750 lei au fost somați să achite locuitorii Sibiului care au încălcat ordinea și liniștea publică.

În total, Poliția Locală a aplicat în perioada aprilie-iunie 2022 un număr de 3.260 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.075.535 lei, bani care urmau să fie acumulați în bugetul local al Sibiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2009

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Grataristii locali

Acum 2 ani

Suma totala a amenzilor este total irelevanta! Ceea ce conteaza in mod real este suma intrata in conturile primariei, dupa ce majoritatea amenzilor au fost anulate in instanta ca urmare a prostiilor facute de grataristii locali si a modului imbecil de redactare a PV-urilor de sanctionare!
Raspunde

Miki maus

Acum 2 ani

exemplu de lucru bine facut ... PV redactat si emis la mai bine de 3 luni dupa constatarea faptei ... in ce trimestru se contorizeaza amenda? .... doar intreb pt un prieten
Raspunde

@Miki

Acum 2 ani

Legal au 180 de zile pentru întocmire și încă 30 de zile pentru comunicare, de la constatarea faptei. Se "contorizeaza" data săvârșirii, de aia îți apare raportul aprilie-iunie la jumătatea lui septembrie :))... De acord ca nu contează coantumul amenzilor aplicate, ci suma finala încasată aia as vrea sa o vad clar precizata... Câte Pv au contestate, câte s-au încasat, câte au trimis la executare silita, anaf....
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

sa spuna primaria CAT S-A INCASAT EFECTIV...amenzi pot ei sa tot dea...sa spuna si in cate situatii NU s-a aplicat amenda indicata de lege...in general politia locala merge si-i mangaie pe crestet!!!
Raspunde

Dfgh

Acum 2 ani

sunt multe prea putine amenzi raportat la infractiuni si problemele vazute in realitate in oras. in plus sunt multe cumetrii in politia locala si scrugeri de informatii cu caracter personal (cel reclamat afla de la cineva din politie cine l-a reclamat).
Raspunde

Vamesul

Acum 2 ani

Asa-i in Germania . Vecinii se reclama între ei pentru diverse cauze. Așa și trebuie. Cu o mică diferență . Acolo șefii sunt primii care dau exemplu pentru respectarea legii. La noi nu ești șef daca nu incalci un pic legea , o mașină parcată unde nu trebuie, un mic avantaj, o informație , ceva acolo că sa te simți și tu șef . Ce pielea mea!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus