Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

CJ Sibiu angajează avocați pentru Spitalul de Psihiatrie. Instituția a fost dată în judecată de infirmierul acuzat că a violat 3 femei. Cere daune morale de 100 de mii de euro

CJ Sibiu angajează avocați pentru Spitalul de Psihiatrie. Instituția a fost dată în judecată de infirmierul acuzat că a violat 3 femei. Cere daune morale de 100 de mii de euro

Conducerea Consiliului Județean cere votul consilierilor pentru a angaja avocați pentru a reprezenta în mai multe procese Spitalul de Psihiatrie. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței din această lună. Se motivează prin faptul că în această instituție există doar doi consilieri juridici care au un ”volum de muncă foarte ridicat”.

Unul din dosarele pentru care se cere sprijinul unor avocați din exterior este cel în care infirmierul care este acuzat că ar fi violat 3 femei internate aici, cere daune morale de 100 de mii de euro după ce nu a mai fost lăsat să-și desfășoare activitatea pe secția unde obișnuia să lucreze înainte de acuzații.

Citește și: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

”Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu se află în proces de acreditare, iar unul dintre cei doi consilieri juridici este implicat în activitatea de actualizare a referințelor bibliografice legislative din peste 200 de proceduri de la nivelul spitalului, întrucât acestea trebuie să respecte standardele de acreditare” se arată în document.

Se cere angajarea unui avocat specializat în dreptul muncii, ”în condițiile în care este posibil să existe un impact negativ pe care cele două cauze îl pot avea asupra spitalului, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al imaginii, întrucât reclamantul din dosarul nr. 2105/85/2022 se află momentan în arest preventiv și a fost de curând subiectul unui articol de presă, necesitatea fiind reprezentată atât de complexitatea cauzelor, cât și de caracterul de noutate pe care îl prezintă acestea celor doi consilieri juridici angajați, întrucât aceștia nu au mai avut, anterior, experiența unor dosare cu obiect similar”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

În Dosarul nr. 2105/85/2022, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, infirmierul solicită Instanței de judecată obligarea Spitalului Clinic de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu la plata sumei de 100.000 de euro, ”reprezentând daune morale, ca urmare a emiterii unei note emise de către spital prin care angajatul urmează să își desfășoare activitatean din cadrul Secției Clinice Psihiatrie II în cadrul Camerei de gardă, act emis ca urmare a existenței a trei declarații din partea unor paciente cu privire la faptul că au fost supuse unor acte de agresiune sexuală și viol de către angajatul contestator”.

Conform surselor Turnul Sfatului, miercuri, infirmierul acuzat că ar fi violat trei paciente, a refuzat să-și desfășoare munca în sectorul dispus de conducerea spitalului, cerând să fie lăsat să muncească acolo unde obișnuia înainte de lansarea acuzațiilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Linge blide.

Acum 1 an

Dau in judecata Spitalul, aka Statul Roman, adica noi toti . Adica, noi platim oalele sparte de un dobitoc. Foarte frumos! Vrem o tara ca afara!

Raspunde

Alex

Acum 1 an

Tara in care infractoru te da in judecata pe tine ca victima .. si are toate sansele de castig. Dar hei .. o tara religioasa. Chiar ultra-religioasa. Si fff saraca. E oare vreo legatura ?
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Eeee.. Mai degrabă o țară a contradicțiilor. Așa cum tu, ignorant de altfel, nu crezi în prezumția de nevinovăție, babele ce stau alături de Visarion îl consideră încă nevinovat, deși a admis fapta. Religia nu are nici o treabă. (Deși, eu personal, aș da în BOR mai tare ca Cuza)
Raspunde

Minime

Acum 1 an

Ti-as putea da 1000 de exemple din US, exact la fel. Si in multe din ele, acuzatul era de fapt nevinovat. Imi pare rau pt potentialele victime dar pana la o decizie finala trebuie sa se aplice prezumtia de nevinovatie. Doar ca in Romania daca esti acuzat de ceva, esti automat vinovat in ochii lumii si tratat de societate ca atare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus