Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
19°C

„Bucurii colorate”, mica afacere a unei învățătoare din Sibiu. „Un dar primit de la părinții mei”

„Bucurii colorate”, mica afacere a unei învățătoare din Sibiu. „Un dar primit de la părinții mei”

„Bucurii colorate” nu este un nume ales la întâmplare. Este un nume pe care Georgiana Andreea Bărbat a ales să-l dea micii ei afaceri în care pune în egală măsură bucurie și culoare. Astfel, în timpul în care nu predă copiilor, tânăra dă viață obiectelor de lemn prin pictură.

Georgiana are 27 de ani și este din Victoria, județul Brașov. A venit la Sibiu pentru studiile universitare, iar în scurt timp orașul i-a devenit a doua casă. „Odată cu venirea la facultate, Sibiul a devenit orașul sufletului meu. Am absolvit Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar în anul 2017, iar de atunci, mi-am început fiecare toamnă alături de zâmbetele elevilor mei.”

„Frumosul este o parte esențială a vieții”

Pasiunea pentru pictură și-a descoperit-o în primii ani de facultate, atunci când și-a dat seama că aceasta este o modalitate prin care se poate exprima, dar și un dar primit de la părinții ei. Astfel, tânăra este acum proaspăt absolventă a Școlii Populare de Arte - secția pictură.

„Îmi găsesc motivația pentru muncă în relațiile pe care le stabilesc cu cei din jur. Frumosul este o parte esențială a vieții, iar pentru mine este reprezentat de natură, munca alături de copii și pictură. Îmi place să pictez încă din timpul primilor ani de facultate, și văd asta ca pe un dar primit de la părinții mei”, explică aceasta.

Pictând des, Georgiana a început pas cu pas sa-și transforme pasiunea și într-o mică afacere. Primele obiecte pictate au primit aprecieri din partea celor dragi, iar comenzile nu au întârziat să apară, lucru care a încurajat-o.

 „Îndrăznesc să spun că ideea micii afaceri a venit dinspre oamenii care mă înconjurau când am început să pictez și să decorez mici obiecte din lemn pentru mine și familia mea. Lucrările pe care le realizam au fost apreciate de cei apropiați, astfel încât, într-un timp scurt, comenzile pe care le-am primit, m-au determinat să pun bazele acestei mici afaceri. Așa a luat naștere pagina de Facebook „Bucurii Colorate”, pe care o administrez și în spatele căreia stau de doi ani și jumătate. Scopul meu, indiferent de activitățile pe care le desfășor, este acela de a aduce bucurie celor din jur, iar pentru că lucrez cu multă culoare, am considerat că acesta este cel mai potrivit nume.”

Investiție inițială de 2.000 de lei

Inițial, tânăra a investit 2.000 de lei, bani cu care a cumpărat toate ustensilele care îi lipseau. De atunci, investește constant în mica afacere și se bucură la fiecare comandă primită din partea oamenilor.

„La început, printre produsele realizate de mine se numărau lingurile de lemn, ceasurile de perete, fructierele, însă, odată cu trecerea timpului am diversificat gama de produse. Astfel, am adăugat mobilier pictat (scaune, mese), mărțișoare, globuri și decorațiuni de Crăciun, cuiere pentru haine și pentru chei și multe altele, toate pictate pe suport de lemn, în acrilic, pe care vă invit să le descoperiți pe pagina mea”, detaliază Georgiana.

Principala sursă de inspirație a lucrărilor sale este natura, iar elementul lor comun este reprezentat de flori.„Atunci când lucrez, mă inspir din natură, motiv pentru care de pe lucrările mele nu lipsesc niciodată florile. Încerc să încurajez oamenii să admire frumosul din jurul lor și să se bucure de natura pe care Dumnezeu a lăsat-o aici, pentru noi.”

Și-ar dori să deschidă un atelier de pictură

Pe viitor, tânăra și-ar dori să deschidă un atelier de pictură pentru copii, unde să le poată transmită toate cunoștințele sale în pictură.

„Întrucât îmi place foarte mult să lucrez și să învăț alături de copii, în viitorul apropiat îmi propun să deschid un atelier de pictură, în care să împărtășesc cu cei mici cele învățate de mine până acum. Tot aici vreau să învățăm să admirăm lucrurile frumoase ce ne înconjoară și să oferim bucurie din bucuria noastră”, concluzionează Georgiana.

Dacă vreți să vedeți toate lucrările realizate de tânără puteți intra pe pagina de facebook „Bucurii colorate”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sparrow

Acum 1 săptămână

De obicei sunt un comentac acid la rubrica " micile afaceri " , toate evident facute din pasiune si dāruire, nicicicum pentru bani. Sustin in continuare chestiile astea, dar, de data asta, vazând fotografiile chestiilor, pot spune cā sunt drāgute, unele chiar meritā sā le ai prin casā mācar de bucuria ochiului dacā nu pentru uzul destinat
Raspunde

Muresan

Acum 1 săptămână

Ei, da... Un hobby, nu o afacere! Cine cumpara obiectele dascalitei? O data asa ca sa ai ceva colorat, in rest... Va avea si preturi de te rupe, ca doar materialele sunt scumpe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus