Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Cîmpeanu: Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în sezonul rece. Nu se justifică iniţiativele izolate de reducere a temperaturii

Cîmpeanu: Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în sezonul rece. Nu se justifică iniţiativele izolate de reducere a temperaturii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece, Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie şi nu se justifică eventuale "iniţiative izolate" luate la nivel local de reducere a temperaturii în unităţile de învăţământ.

"Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie", a scris Cîmpeanu, luni, pe Facebook, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, nu se justifică "sub nicio formă" demersuri precum "iniţiativele izolate", la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

"Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile", a mai susţinut ministrul.

Sorin Cîmpeanu a amintit că proiectul Legii educaţiei "România Educată" prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

"Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României", a precizat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

Mai mulți părinți au transmis mesaje redacției TS prin care se arată că de la școlile în care învață copiii lor li s-a transmis mesajul că în această iarnă s-ar putea recurge la ore online, pentru că nu vor ajunge banii pentru plata utilităților.

Simona Pop, directoarea Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat din cadrul Primăriei Sibiu, a explicat pentru Turnul Sfatului felul în care se alocă banii, dând asigurări că în trimestrul IV sunt mai mulți decât perioada similară a anului trecut.

Citește mai multe în materialul publicat de TS vineri - Vine iarna, școlile pot intra în online din cauza facturilor la utilități? ”În trimestrul IV au venit mai mulți bani, dar nu știm dacă ajung sau nu”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 525

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 2 luni

Sa nu va puna Aghiuta sa ne bagati iar in online. Atunci ne platiti curemtul si uzura laptopului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus