Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Infirmierul de la Psihiatrie, a patra acuzație de viol. Informație confirmată de procurori

Infirmierul de la Psihiatrie, a patra acuzație de viol. Informație confirmată de procurori

A apărut o a patra plângere prin care infirmierul de la Secția Psihiatrie II din cadrul Spitalului de Psihiatrie Sibiu este acuzat de viol. Este vorba de o a patra pacientă care ar fi sesizat organele legii că ar fi fost agresată de infirmier. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu confirmă pentru Turnul Sfatului cercetările pentru o a patra infracțiune de viol.

Citește și „Actualizare: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile”

În dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu pe numele infirmierului de la Secția II a Spitalului de Psihiatrie din Sibiu a apărut o patra persoană care a depus plângere împotriva bărbatului.

„În dosarul la care faceți referire cercetările au fost extinse din oficiu pentru o a patra infracțiune de viol, presupus a fi săvârșită de inculpat, persoană de sex masculin, angajat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu”, transmit pentru Turnul Sfatului reprezentanții Parchetului.

Potrivit surselor Turnul Sfatului aceasta ar fi vrut să dea declarații însă tutorele ei, în acest caz mama, s-a opus. Într-un final, însă, pacienta a depus plângere și a fost audiată, fără a fi însoțită de tutore, susțin sursele din cadrul spitalului. Pe de altă parte, procurorii transmit că audierea s-a făcut conform legii. 

Citește și: CJ Sibiu angajează avocați pentru Spitalul de Psihiatrie. Instituția a fost dată în judecată de infirmierul acuzat că a violat 3 femei. Cere daune morale de 100 de mii de euro

„Persoana vătămată a formulat plângere prealabilă și a fost audiată cu respectarea dispozițiilor Codului de procedură penală de către organele de cercetare penală”, transmit aceștia.

În prezent, cercetările sunt în desfășurare.

„Măsurile dispuse în prezent reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, subliniază procurorii care se ocupă de caz.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână un scandal a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu în urma căruia a ieșit la suprafață o situație tensionată care trenează de peste doi ani și care implică angajați, membri ai consiliului director și pacienți.

În ceea ce privește cazul infirmierului, Turnul Sfatului a trimis o nouă solicitare către reprezentanții unității medicale pentru a afla statutul actual al angajatului pe numele căruia s-a deschis dosar penal, însă, până la aceasta dată, nu a fost primit un răspuns.

psihiatrie scandal

Notă trimisă de infirmierul acuzat către directorul medical în anul 2020

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Koba

Acum 2 luni

Milovan Djilas , Nr. 2 din Yugoslavia , in vizita la tovarășul Stalin , se plânge de comportamentul soldaților sovietici care violau femei. Stalin, in replica , îl întreabă pe Djilas daca l-a citit pe Dostoievski . Acesta , șocat , îi răspunde că Da. Atunci știi ce complicat e sufletul bărbatului, răspunde Stalin .
Raspunde

@Koba

Acum 2 luni

Complicat, complicat, dar sunt si femei pe care poti sa le convingi, nu e nevoie sa le violezi. Chiar asa de animal sa fii ca sa profiti de femei aflate in dificultate?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus