Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Infirmierul de la Psihiatrie, acuzat că a violat 4 paciente, eliberat din închisoare. Rămâne în arest la domiciliu

Infirmierul de la Psihiatrie, acuzat că a violat 4 paciente, eliberat din închisoare. Rămâne în arest la domiciliu

A fost admisă contestația formulată de infirmierul angajat la Spitalul de Psihiatrie Sibiu și acuzat de patru paciente că le-ar fi abuzat sexual, judecătorul schimbând decizia din arest preventiv în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor a fost postată pe site-ul Tribunalului Sibiu. Bărbatul nu va avea voie timp de 18 zile să părăsească domiciliul fără acordul organului judiciar și nici să intre în legătură cu persoanele care s-au constituit parte vătămată ori cu martorii.

Citește și: Actualizare: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Luni, 26 septembrie, judecătorii au decis să admită contestația infirmierului de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu acuzat de patru paciente că l-ar fi abuzat sexual.

În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp raportat la art. 204 Cpp admite contestaţia formulată de către contestatorul-inculpat C.I., în prezent aflat în arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, împotriva încheierii penale nr. 1181 din 15.09.2022 pronunțate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu în dosarul nr. 10268/306/2022, pe care o desființează în totalitate şi, procedând la o nouă judecată: În temeiul art. 227 alin. 1 Cpp respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu de arestare preventivă a contestatorului-inculpat C.I.”, este scris în soluția postată pe site-ul  Tribunalului Sibiu.

De asemenea, judecătorii au schimbat decizia din arest preventiv de 30 de zile în arest la domiciliu pentru următoarele 18 zile.

„Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului-inculpat C.I.de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 41/15.09.2022 emis de Judecătoria Sibiu, dacă nu este reținut sau arestat preventiv în altă cauză. În temeiul art. 227 alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 4 lit. d Cpp, art. 218 Cpp şi art. 219 Cpp ia faţă de contestatorul-inculpat C.I. măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 18 de zile, începând cu data de astăzi, 26.09.2022, până la data de 13.10.2022 inclusiv. În temeiul art. 221 alin. 1 Cpp impune contestatorului-inculpat C.I. obligaţia de a nu părăsi imobilul din ..., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. 2 Cpp, pe durata arestului la domiciliu, contestatorul-inculpat C.I.are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoanele vătămate: D.A., domiciliată în ...; S.M.S. , domiciliată în ...; B.E. , ...; c) să nu comunice cu martorii: M.R.A., domiciliată în ...; V.M., domiciliat în ...?i cu re?edin?a în mun. ...; B.S.M., domiciliată în ...; P.C., domiciliată în...; R.I.I., domiciliată în ...; D.C.L., domiciliată în ...”, se mai arată în soluție.

Totul a început în urmă cu doi ani

Vă reamintim că întreaga situație de pe Secția II Psihiatrie a început în urmă cu mai bine de doi ani, cu o serie de tensiuni între angajații unității spitalicești. O notă explicativă trimisă directorului medical, datată din 16.01.2020, arată începerea unui conflict cu acuzații grave.

Citește și: CJ Sibiu angajează avocați pentru Spitalul de Psihiatrie. Instituția a fost dată în judecată de infirmierul acuzat că a violat 3 femei. Cere daune morale de 100 de mii de euro

„Subsemnatul ..., infirmier în cadrul secției a doua, declar următoarele: în cadrul secției circulă zvonul că aș fi profitat fizic de pacienta ... .

Lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Am fost și am vorbit personal cu pacienta și aceasta mi-a povestit că a fost învățată să spună toate aceste lucruri de către asistenta ..., infirmiera ... și îngrijitoarea ... . Am informat și asistentul șef... de cele întâmplate. […] Cu respect, vă rog, cercetați cazul, să punem capăt zvonurilor neadevărate.”

Din informațiile și documentele deținute de reporterii Turnul Sfatului reiese că acuzațiile făcute asupra acestui infirmier au fost retrase atunci după ce s-a ajuns la concluzia că nu sunt fondate.

Episodul s-a repetat însă și în anul 2022, când aceeași pacientă și alte trei îl acuză pe bărbat, din nou, de agresiuni sexuale. De data aceasta plângerile ajung pe mâinile polițiștilor și ulterior este deschis un dosar penal. Infirmierul este reținut pentru 24 de ore după care, judecătorii decid arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a contestat această decizie, iar astăzi, a fost eliberat din arest preventiv și trimis în arest la domiciliu pentru următoarele zile.  

Citește și: Infirmierul de la Psihiatrie, a patra acuzație de viol. Informație confirmată de procurori

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Claus

Acum 2 luni

Ăsta e mai bolnav decat victimile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus