Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Patriarhul Kirill transmite că cei care îşi sacrifică vieţile în Ucraina „îşi spală toate păcatele”

Patriarhul Kirill transmite că cei care îşi sacrifică vieţile în Ucraina „îşi spală toate păcatele”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că ruşii care îşi sacrifică vieţile pe câmpul de luptă în Ucraina ''îşi spală toate păcatele'', transmite luni EFE, citat de Agerpres.

''Ştim că astăzi mulţi mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru ca un număr cât mai mic de fraţi să se ucidă între ei în acest război fraticid'', a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenţia RIA Novosti.

Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă ''îşi dă seama dacă cineva, îmboldit de simţul datoriei, nevoia de a-şi respecta legământul, rămâne fidel vocaţiei sale şi va face ceea ce îi cere datoria să facă, şi dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalţi''. ''Şi din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut'', a susţinut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârşit rapid al ''luptei interne'' din Ucraina şi pentru ''victoria'' Rusiei.

''Biserica, ce îşi exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus şi asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus şi se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne'', a afirmat Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru ''triumful dreptăţii, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală şi depăşind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor şi care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros''. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Vrednic este, precum talharul Dragnea.
Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Ortodoxie cu reflexii islamist-teroriste...Marele cuier de cearceafuri,indeamna la lucruri satanice,arme violuri crime furturi,cu premiu pe lumea cealalta,in rai,alaturi de femei si un nor pufos...asta da credinta in Dumnezeu,isi freaca mainile creatorul,cand vede atata evlavie in trimisul sau sa oranduiasca oile ratacite. Vrednic este
Raspunde

LILIANA

Acum 2 luni

Il invit sa isi spele si el pacatele. Cred ca are mult mai multe decat crestinii adevarati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus