Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Se termină gratuitatea parcării supraetajate din Hipodrom. 1 leu pe oră sau abonament de 720 de lei pe an

Se termină gratuitatea parcării supraetajate din Hipodrom. 1 leu pe oră sau abonament de 720 de lei pe an

Perioada în care șoferii pot parca gratuit în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom se încheie în curând. Primăria Sibiu supune dezbaterii publice un proiect de hotărâre prin care le cere opinia sibienilor cu privire la aprobarea unui regulament care cuprinde și prețurile pentru parcare.

Citește și:

Primul bloc ridicat de Primărie pentru mașinile sibienilor e gata. ”Îi trimit băiatului din Germania o poză”

Se așteaptă darea în utilizare: un sfert de milion de lei, pentru paza primei parcări supraetajate din Sibiu

Conform documentului, se propun mai multe tarife, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete.

Cea mai scumpă variantă costă 720 de lei pe an pentru persoanele fizice, respectiv 1.440 de lei pe an pentru persoanele juridice și prevede rezervarea unui loc pe perioada unui an. În situația motocicletelor, prețul propus în această variantă este de 360 de lei/an.

O altă variantă, puțin mai ieftină prevede tot un abonament, de doar 100 de lei pe an pentru persoane juridice și 50 de lei pentru persoane fizice pentru a închiria un loc fără rezervare. În această situație, deși există un abonament, se poate intra în parcare doar dacă există un loc disponibil și doar la parter sau pe terasă.

Citește și:

VIDEO Cu parcare gratuită, de cinci milioane de euro, tot în drum și pe trotuare își lasă unii sibieni mașinile. Poliția a început să le ridice

O altă modalitate de a parca aici prevede achiziția unui bilet. Acesta costă un leu pe oră, se arată în propunerea de regulament.

”Solicitanţii, pentru a fi eligibili în vederea solicitării şi deţinerii unui loc de parcare rezervat, trebuie să nu figureze pe parcursul anului în curs cu datorii la Direcţia Fiscală Locală (impozite, taxă de salubritate, amenzi, etc.)”, se arată în proiect.

De asemenea, ”abonamentele se emit cu prioritate pentru proprietarii autovehiculelor persoanele fizice/juridice care au domiciliul/sediul în blocurile din apropiere”.

Parcarea a fost deschisă în luna martie 2022 și este destinată pentru a deservi zona Bulevardului Mihai Viteazu.

”De la data deschiderii, parcarea ”a funcţionat în regim gratuit, constatându-se, în medie, o rată de utilizare de 80% a locurilor de parcare în perioada martie august 2022”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Parcarea are 320 de locuri de parcare în interior și alte 100 de locuri în exterior, pe spațiile din jurul parcării.

Clădirea are cinci niveluri (subsol, parter, trei etaje și un etaj retras) pe care pot fi parcate automobilele, iar pe acoperiș va fi amenajat un spațiu verde.

Printre dotările parcării se numără un sistem automat de acces, stații de încărcare pentru mașini electrice, iluminat public eco-eficient și un sistem de supraveghere cu camere video.

Suprafața desfășurată a parcării însumează peste 9.000 de metri pătrați, amprenta la sol măsurând 1.600 de metri pătrați.

Sursă foto principală: Viorel Toader

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Gunther Băieșu

Acum 2 luni

Acum sa vedem nivelul de trai real din Sibiu! La pariu ca sibienii mocangii vor parca pe spatiile verzi si pe trotuare? Ha ha ha, gata cu mocaciunile!!!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

după primele 2 amenzi s-ar putea să recalculeze
Raspunde

Nonick

Acum 2 luni

La Cluj abonamentul pentru riverani e 110 lei pe an. La Sibiu e de 6 (!) ori și ceva mai mult? Cum se justifică diferența?
Raspunde

Tibi Foseanu

Acum 2 luni

Sa il faca 5000 euro pe luna, la Sibiu avem bani, nu ca prapaditii din Cluj!!!
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

O sa rad...pariez ca parcarea va fi pe 1/2 goala, cel putin...oricum IMENS abonamentul pe 1 an! S-a golit visteria primariei cu proiectele lor evazioniste si acum incearca sa isi umple iar buzunarele?
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Aloooo , 720 lei/an e un pret imens???? 60 lei /luna???? 2 lei/zi???? V-ati invatat ca totul sa fie moca!
Raspunde

Zzz

Acum 2 luni

nici macar gluma...daca nu poti plati 2 RON/zi pentru masina, de ce mai ai masina?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Sunteti cu capul...pentru romanul de rand needucat si obisnuit sa parcheze oriunde, numai pe un loc legal nu, da este mult. Si majoritatea vor stramba din nas sa dea dintr-un foc 720 RON cand vor putea foarte bine sa parcheze oriunde altundeva si gratis, ca si pana acuma :) Stati rau cu intelesul contextului voi astia. Si nu vine vorba de platit 2 RON pe zi, vina vorba de dat 720 RON pe an pe care nu ii dadeai pana acum, deci, parcarea va fi mai mult goala, o sa vedeti. Nici nu stiu de ce ma chinui sa explic idei de genul unor avuti si bogati cum sunt sibienii din marginime cu aparatamente cumparate de pe urma vanzarii de urda si lana (si da si eu sunt sibian dar nu provin din oieri)
Raspunde

Solomon

Acum 2 luni

Eu cred că nu vor fi atâtea locuri câte vor solicita riveranii!Chiar dacă e scump,cui nu i-ar conveni să aibă un loc de parcare sigur si permanent ferit de ploaie sau soare?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Justin

Acum 2 luni

La Sibiu orice e mai scump ,pana și taxa de salubrizare e cea mai mare din lume nu din Europa. Oricum o investiție inutila megaparcarea asta pt ca în câțiva ani nu vor mai fi mașini decât la dezmembrări, petrolul e pe ducă, în 2030 nu va mai fi nici mililitru .trotineta o ții în casa sau în parcări câte 50 pe un loc de mașina.
Raspunde

Minime

Acum 2 luni

Na, du-te cu trotineta la mare, la job ( cand sunt -20 de grade ) sau in Germania, Franta, Spania etc., in excursie. Poti pleca de acum, poate ajungi pana in 2030
Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Cand o veni o grindina mai mare sau o zbura ceva mansarde de pe bloc pe masini,o sa plangeti la primarie pt despagubiri... O parcare acoperita,cu camere de supraveghere,masina ba calda ba rece,fara zapada pe ea sau scorojita de soare,cred ca e mult mai bine decat afara...Nu va forteaza nimeni sa aveti masina...prea ne-am invatat pomanagii.
Raspunde

Dfghdfh

Acum 2 luni

cam mare suma pentru abonamentul anual dar 2ron/zi daca calculezi nu este atat de mult teoretic. Undeva la un 365 ron/an eu zic ca era de bun simt zic eu si un tichet de 5ron/zi sau 30ron/saptamana ar fi preturi decente
Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Pai 2 ori cate zile are anul,nu prea e 300 si ceva lei,iar la 5 per zi sau 30 per saptamana deja e si mai mult.Vezi pe calculator ai mai multe semne matematice,nu doar scadere.
Raspunde

Rodica

Acum 2 luni

Asa suntem noi, cand parcarea n-a fost il doream, acum ca-l avem il blestemam. Pe gratis nu poate sa fie.
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

De ce nu? Ti se pare ca primaria duce lipsa de bani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus