Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Au început anchetele de circulație în Sibiu. Vor fi oprite aproape toate mașinile care trec prin punctele stabilite

Au început anchetele de circulație în Sibiu.  Vor fi oprite aproape toate mașinile care trec prin punctele stabilite

Reprezentanții DRDP Brașov au început în județul Sibiu miercuri dimineață anchetele de circulație. Este vorba despre un studiu numit „Origine - Destinație” pentru determinarea, așa cum anunță CNAIR, „curenților de trafic în scopul orientării investițiilor”.   Acestea se vor desfășura în 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, în intervalele orare 08:00 - 12:00 și 14:00 - 18:00.

În județul Sibiu, anchetele de circulație de desfășoară pe DN 1, în zona Săcel, pe DN 14 la ieșirea din Sibiu spre Șura Mare și pe A1.

"Ne asteptăm ca traficul să fie ușor perturbat în zonele de anchetă, pentru că vor fi oprite aproape toate mașinile care trec," transmite Robert Elekes, purtător de cuvânt al DRDP Brașov. Întrebările durează cam un minut, precizează sursa citată. 

Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

Acest studiu este coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică și constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare, explică autoritățile.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR - Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

originea plecării în cursa (ex.: București, Sibiu);
destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);
scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);
pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;
pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

„Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Menționăm că informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”, este mesajul transmis de autorități.

Citește și De unde veniți și încotro plecați? Șoferii vor fi trași pe dreapta pentru a participa la anchete de circulație

foto/video DRPD Brașov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Chirica

Acum 1 an

Cum se pune problema... de unde vin, unde merg, cu ce scop... Da' daca nu vreau sa raspund?!!
Raspunde

Fffediuc

Acum 1 an

Nu răspunzi și gata
Raspunde

Ionuț

Acum 1 an

Datele și rezultatele studiului vor fi puse la dispoziția publicului? Cum vor putea fi accesate? (Întrebările sunt adresate redacției)
Raspunde

Mda

Acum 1 an

Poti sa nu raspunzi si gata. Agentul nu are dreptul te opreasca in alte conditii decat cele legale. Procedura mentioneaza clar, prezentarea agentului si a motivului opririi conducatorului auto ca prim pas. De acolo, daca nu e o actiune prevazuta in codul rutier, ca temei legal e alegerea ta sa raspunzi sau nu. Ca obligat sa raspunzi esti numai agentului. Recenzorului poti sa ii zici ca transporti droguri, prezervative folosite sau pistoale cu apa, daca esti cu camionul. Sau daca ai pasageri, zici ca ii duci la cules de sparanghel in Siberia (nu ca ar si face autostrada pana la granita) Personal, e de rahat, din ala fara apa rece, actiunea asta. Sunt zeci de camere video cu functii de analiza video inteligenta, cross countingul.e o functie care se regaseste si la alea de 52 $
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus