Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Strada Margburg își schimbă numele după 15 ani. Corect era Marburg

Strada Margburg își schimbă numele după 15 ani. Corect era Marburg

Consilierii locali vor vota la ședința de mâine modificarea numelui străzii Margburg, în strada Marburg, după numele orașului german, adoptând forma corectă.

Eroarea s-a produs în 2007, atunci când printr-o hotărâre de consiliu local au fost atribuite denumiri străzilor din Municipiul Sibiu, zona Ţiglari, Cartier Tineretului. În Anexa care detaliază denumirile străzilor a fost cuprinsă şi denumirea străzii Marburg care, a fost înscrisă ca strada Margburg.

Cu toate acestea, în documentele emise de primărie, de exemplu certificate de nomenclatură stradală eliberate de Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu figurează strada Marburg, însă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor (R.N.E.P) și în nomenclatorul privind arterele de circulaţie apare strada Margburg, iar această neconcordanţă trebuie corectată, apreciază administrația locală.

”Pentru înscrierea corectă a adresei de domiciliu /reşedinţă în actele de identitate ale cetăţenilor şi efectuarea corecturii necesare în lista arterelor de circulaţie din Municipiul Sibiu în R.N.E.P, este necesară o hotărâre a consiliului local în sensul celor de mai sus”, se explică în proiectul de hotărâre.

”Analizând Hotărârea nr. 161/2005 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu prin care a fost aprobată înfrăţirea între Municipiul Sibiu şi oraşul Marburg din Germania, apreciem că denumirea străzii din Municipiul Sibiu a fost acordată pentru a onora oraşul înfrăţit, ca urmare, denumirea corectă este Marburg şi nu Margburg cum a fost înscrisă, din eroare, în anexa Hotărârii aprobate în anul 2005”, se mai precizează în document.

Marburg este un oraș german situat la nord de Frankfurt, cunoscut pentru Universitatea Philipps, fondată în 1527. Alstadt, sau orașul vechi, include case cu pereți cu colț de lemn și Landgrafenschloss, un castel aflat în vârful dealului, cu expoziții de artă sacră și istorie regională.

Sursa foto: Google Maps / Imagine din Iulie 2014

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Jiji Berbecali

Acum 2 luni

Sasii astia care conduc orssul sint ciobani ca si mine daca nu au stiut cum sa numeasca strada dupa numele unui oras sasesc , pardon grrman. Mai ales ca atunci conducea orasul un robot profesor de istorie!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

eroarea s-a produs din cauza unui functionar IGNORANT si INCOMPETENT!!!
Raspunde

Asa, si!?

Acum 2 luni

Cine nu munceste nu greseste. Orice functionar e Supervizat de mai multzi sefi !
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Pe Google Maps si Waze numele strazii este corect.De mult.
Raspunde

Ger

Acum 2 luni

Marburg 800 - Marburg feiert Geburtstag! Vom 28. März 2022 bis zum Ende des Jahres erlebst du die Universitätsstadt Marburg von heute mit der Geschichte von gestern und der Vision von morgen.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus