Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Campus universitar pe Calea Dumbrăvii. Astrid Fodor: ”Vom achiziționa ambele terenuri ale Tursib în beneficiul Sibiului și al locuitorilor săi”

Campus universitar pe Calea Dumbrăvii. Astrid Fodor: ”Vom achiziționa ambele terenuri ale Tursib în beneficiul Sibiului și al locuitorilor săi”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței consiliului local, că administrația locală intenționează să construiască un campus universitar pe terenul de 27 de mii de metri pătrați pe care vrea să-l achiziționeze pe Calea Dumbrăvii de la societatea Tursib. 

Acesta este doar o parte, aproximativ jumătate din proprietatea companiei de transport în comun.

Actualizare:

”Achiziția terenurilor Tursib se va desfășura în două etape. În prima etapă vom achiziționa terenul de 2,7 hectare, iar în următoare etapă ce de circa 1,8 hectare. De ce nu o facem deodată? Pentru că avem o strategie privind achizițiile astfel încât bugetul local să nu fie afectat. În momentul în care vom avea niște cifre mai exacte în ceea ce privește veniturile pe anul 2023, cu ocazia constituirii bugetului vom veni cu propunerea achiziției următorului teren, de 1,8 hectare. Deci, vom achiziționa ambele terenuri ale Tursib în beneficiul Sibiului și al locuitorilor săi”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Ulterior, edilul a anunțat și ce intenționează să facă municipalitatea cu acest teren.

”Pe primul teren ne-am gândit să construim un campus integrat pentru învățământul dual, din fonduri PNRR, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga”. Deocamdată apelul pentru accesarea fondurilor nu a fost deschis, deci este timp să ne pregătim. Aceasta ar fi dorința noastră. Îndeplinim toate condițiile, era necesar să punem la dispoziție un teren de minim 2 hectare, cel pe care îl avem, de 2,7 hectare, îndeplinește această condiție, deci vom avea un campus integrat la nivelul standardelor europene”, a completat primarul Astrid Fodor.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Știre inițială:

Citește și: Primăria Sibiu vrea să cumpere o parte din terenul fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Sibienii cereau un parc nou

Intenția municipalității este făcută publică într-un proiect de hotărâre suspus dezbaterii astăzi. Proiectul prevede emiterea ”acordului de principiu al Consiliului Local Sibiu” în vederea achiziționării terenului respectiv.

Tot azi s-a numit și o comisie de negociere care va discuta prețul final, membrii comisiei fiind patru consilieri locali și un funcționar din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu.

Terenul-imobil avut în vedere are suprafața totală de 27.266 metri pătrați.

În ședința de Consiliu Local din luna august, consilierii locali au aprobat deja documentația de urbanism pentru crearea unui drum de legătură între intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii. Această nouă arteră va străbate practic terenul fostei baze Tursib, acum municipalitatea vrând să cumpere aproape jumătate din terenul rămas.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Nu serios! Asta pana se cumpara terenul. Dupa, mai vedem noi daca asa va fi.
Raspunde

Costel

Acum 1 an

Bravo, asa da! Sunt surprins plăcut ca nu a fost vândut rechinilor imobiliari pentru alte ghetouri.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Bun, orice e mai bine decat sa apara inca un "rezidence" pe-acolo. Sa speram ca o sa fie si terenuri de sport la care toti cetatenii sa aibe acces ca suferim cam mult la capitolul asta in Sibiu.
Raspunde

Obladi

Acum 1 an

Construiti o universitate de la zero, detinuta de Primarie. Aduceti profesori renumiti din Occident. O sa atrageti studenti de calitate din tara, unii dintre ei vor ramane aici. Veti ridica prestigiul orasului. "Teatrologia" nu mai tine pentru ca poate fi usor imitata de alte orase.Creierul ridica orasul, nu circul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unu

Acum 1 an

Dar circ știu să facă...creier n-au. Concluzia îți aparține.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

POVESTI NEMURITOARE!!!
Raspunde

Newman

Acum 1 an

Tursibul nu este al Primariei ? Terenul unde s-a mutat baza Turib de catre cine a fost cumparat?
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Wow. Daca e pe bune chiar e cea mai bună investiție în imaginea primariei
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 1 an

Aceasta este o propunere care a venit de la USR si e bine ca d-na Fodor a dat curs acestei alegeri de bun simt. Terenul Tursib trebui sa fie pentru cresterea standardului de locuire al sibienilor, nu pentru profitul dezvoltatorilor imobiliari!
Raspunde

Vartolomei Radu

Acum 1 an

Referitor la cumpararea terenurilor TURSIB . Excelenta idea consruiri unui campus universitar iar pe restul suprafetei de 1,8 ha al unui parc va intregi armonios intreaga zona .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 an

Ia sa vedem: cumpărăm terenul din banii contribuabililor sibieni (terenul fiind al unei societăți subordonate Primăriei) și construim ceva care să folosească în principal celor din Vâlcea și Alba. Ingenios!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adrian

Acum 1 an

Ion : Aia din valcea si din alba sa nu mai vina in Sibiu pentru ca si asa sunt destui aici sa nu mai vina pentru ca nu ii vrem aici....
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Copii nu au loc in cresa, gradinita. Fac scoala in containere dar noi construim campus pentu o universitate cvasi privatizată, care primeste bani de la stat si de la studenți? Voi stiti salarile din ULBS? Ulbs-ul nu are buget de campus? Studentii unde cresc? Va mirați ca mergem cu copii prin tot orasul ca nebunii sa-i ducem la gradinite si scoli! Cate scoli sunt in acel cartier? Dar dispensare?
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Vrajeli! Nu stiu cum mai puteti crede minciunile debitate de Cora in spatiul public dupa atatia ani in care a "tacut" si a facut...a facut praf (inclusiv la propriu) in tot orasul
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Parca ULB își face un complex sportiv in Selimber. Oare nu ar fi bine să-i lăsați să se gospodărească singuri ? Au bani destui. Pe str.Banatului au un hotel . Oare ce fac cu el ?
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Astea sunt nevoile sibieni lor ? Cine ți-a spus madam ?
Raspunde

Bagatoru' in seama

Acum 1 an

Mai bine ati face o parcare subterana + supraetajata (similara celei din zona Mihai Viteazul-Rahovei) pe o parte din teren, daca tot v-ati apucat de dezafectat din parcarile si-asa putine din zona. Situatia e dezastruasa in Hipodrom IV si nu se face nimic. Sunt masini si pe trotuare sau in scarile de blocuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus