Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Sibienii vor putea duce gratuit deșeurile din construcții și cele voluminoase într-un centru special din Viile Sibiului

Sibienii vor putea duce gratuit deșeurile din construcții și cele voluminoase într-un centru special din Viile Sibiului

Consilierii locali ai Sibiului au aprobat joi înființarea unui centru de aport voluntar a deșeurilor reciclabile. Sibienii vor putea duce aici gratuit deșeurile în afara campaniilor speciale organizate de operatorul de salubritate.

Centrul va fi creat în Viile Sibiului, pe un teren de aproximativ 4.000 de metri pătrați pus la dispoziție de Primăria Sibiu. Practic, cetățenii conștiincioși, care colectează selectiv corect din responsabilitate, dar și pentru a-și reduce costurile cu taxa de salubrizare prin diminuarea cantităților de rezidual, vor putea aduce la acest centru oricând, în afara campaniilor de colectare următoarele tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale de la locuințe:

o       reciclabilele și biodeșeurile

o       deșeurile voluminoase și periculoase

o       deșeurile din construcții

o       echipamentele electrice și electronice

o       anvelopele și bateriile uzate

Transportul deșeurilor la centru va fi efectuat de cetățean în regie proprie, iar pentru predarea deșeurilor nu se va percepe taxă.

”Aceasta este o opțiune mai economică decât preluarea de acasă, de către operator a deșeurilor, operatorul percepând o taxă. Valoarea proiectului este estimată la 4,5 milioane de lei”, anunță municipalitatea sibiană.

Sibiul are cel mai bun sistem de colectare a deșeurilor din România. Ce facem bine și ce mai trebuie îmbunătățit

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 9072

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Tanti rezi

Acum 2 luni

Dupa atatia ani de vorbe goale (probabil pentru profitul/monopolul soma si clar din indolenta primarului) despre un centru ca acesta s-au gândit sa-l facă. Probabil prin 2023 sau 2024 il si deschid.
Raspunde

Ana Raluca

Acum 2 luni

O idee extraordinara. Cei care arunca pe spatiile verzi chiar nu vor mai avea nicio scuza si își vor merita amenda (la ora actuala taxa de preluare e mai mare decat amenda). In sfarsit cineva gandeste eficient.

Raspunde

Olariu Monica

Acum 2 luni

O idee foarte buna. Eu am de "aruncat" mobila veche si nu stiu ce sa fac cu ea. Soma cere o suma enorma si nu mi se pare norma. (~250 lei mc) Mobila are cam 3-4mc.Pana se aproba de la primarie unde as putea sa o duc? Imi poate spune cineva?

Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Olx...daca e si gratis,te scapa unu altul de ea,sunt persoane care necesita sau pt restaurat...Daca as avea masina mare te as scapa eu de ea.
Raspunde

Primaru

Acum 2 luni

Vorbe,de la a vrea pana la a se face va mai trece încă cativa ani buni."FAPTELE NU VORBELE TE FAC SA FII MARE" zice Paraziții......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus